Læg IKKE Jeres handel her
Læg IKKE Jeres handel her! NUL stjerner til den butik!
Fredag d. 28.01.2022 købte jeg nogle blomster hos Toksværd Planteskole, der i blandt en Orkide ("Dendrobium")
Kun 3-4 dage senere, begyndte blomsterne på de to lange stammer at visne og falde af nedefra og op! Dette fortsatte i dagene frem, så der ca. 12 dage efter købet, kun var friske blomster tilbage på de øverste dele af planten! Der var her tale om en tydelig afblomstring af planten!
D. 10.02. ringede jeg derfor til planteskolen med en reklamation over, at have købt en plante, der var under afblomstring! En plante som jeg derfor kun havde haft glæde af i få dage!
Ekspedienten bekræftede, at planten, ud fra min beskrivelse, VAR under afblomstring, men nævnte at planten havde været nedsat, da jeg købte den. Dette havde ikke fremgået af prismærkningen d. 28.01., ej heller at planten var ved at afblomstre!
Ekspedienten meddelte, at jeg var velkommen til, at returnere planten og få HALVDELEN af købesummen tilbage!!! Jeg fortalte hende, at jeg på ingen måde var tilfreds med dette, samt at det ikke var praksis i henhold til gældende regler i "Købeloven"!
Jeg havde kontaktet "Forbrugerklagenævnet" for at høre, om "Købeloven" også gjaldt planter og blomster, hvilket den gjorde! Dette køb kom under paragraf 78 i "Købeloven"
Dette kunne personalet så ikke tage stilling til på egen hånd, da de havde fået klare retningslinjer af ejeren af planteskolen Erik Andersen, så jeg skulle komme ud med planten mandag d. 14.01., da ejeren så selv ville være til stede!
Da jeg om mandagen stod derude og talte med Erik Andersen, blev min reklamation blankt AFVIST! Det var da en fin Orkide, mente ejeren!!! Det halve af blomsterne på planten var nu visnet bort. I øvrigt havde jeg jo købt planten til jul og til nedsat pris! Det var nærmest umuligt, at komme til orde overfor ejeren, som talte uafbrudt og ikke lod mig komme til orde!
Dette resulterede i, at jeg spurgte ham, om han kendte "Købeloven"? Herefter fik jeg meget kontant at vide, at han da var ligeglad med "Købeloven", og at jeg højest kunne få halvdelen af købesummen tilbage! Jeg lagde et print af paragraf 78 i "Købeloven" på disken foran ham, og bad ham læse loven, som ALLE erhvervsdrivende skal rette sig efter!
Han tog papiret, krøllede det sammen og smed det i affaldskurven, mens han vredt udtalte, at han da var ligeglad med "Købeloven", den gjaldt IKKE ham!!!
Jeg forlod planteskolen, både rystet og gal, da jeg ALDRIG har oplevet noget lignende gennem 50 år!!!
Jeg sætter ALDRIG mine ben i den butik mere!!!
Jeg kontaktede herefter "Forbrugerrådet" igen, og kom til at tale med samme dame som tidligere, som udtalte, at hun ALDRIG tidligere havde oplevet noget lignende fra en erhvervsdrivende!!!
Vi aftalte derfor, at sagen skulle anmeldes til "Forbrugerombudsmanden", hvilket den ER blevet, da "Købeloven" SKAL overholdes af ALLE erhvervsdrivende!!! Man kan ikke bare blæse på landets love og lave sine egne!!!!
4. marts 2022