Man skal ikke tage dertil, hvis man vil lære mere om Anden Verdenskrig – det er en tom bunker og nogle miner, man kan se 😅 Et museum, jeg klart bedre kan anbefale i nærheden, er Hanstholm Bunkermu... Se mere

Blandingen af krigshistorie ( bunkeren og kanon tårnet ), ravmuseum og generel egnshistorie er en smagssag. Men Varde Museerne trænger til at stramme op på coronareglerne. Der blev lukket alt for mang... Se mere

1. Forlystelsescenter

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Vardemuseerne er hele syv forskellige udstillingssteder i Varde Kommune. Her finder du masser af oplevelser og aktiviteter imellem hav og hede. Besøg bl.a. Nymindegab Museum, Museum Frello, Varde Artillerimuseum, Dit Museum Ølgod, Hjedding Andelsmej...

2,4

Under middel

Det STØRSTE scam af en udstiling

Det STØRSTE scam af en udstiling om krigen! De ganske få udstillede genstande er ikke rigtig beskrevet, resten er nye plancher og ligegyldig audio, det kan man opleve gratis hjemme.
Det er bygget op i et overbetalt design men man har ikke noget på hjertet eller vil oplyse noget udover at snyde penge ud af puplikum.
Vil du se design af BIG men ikke interesseret dig om ww2 så gå blot ind, det er det eneste alligevel man får ud af det.

14. august 2025

Tirpitz reddede mit ægteskab

Havde en fantastisk formiddag på Tirpitz med min treårige søn. Desværre tabte jeg min vielsesring i en af udstillingerne, men personalet var så venlige at fiske den op og efterfølgende sende den til mig med posten. Tak, Tirpitz! Vi ses helt sikkert igen.

21. januar 2025

Spændende sted uden for sæsonen

En ven og jeg havde valgt at vi ville se dette museum, men vivisdse også godt hvis vi ville havefred og ro til det, skulel det være udenfor højsæsonen, så vi valgte igår, 1/12.
Det gik fint med at finde Stedets P-plads, der ligger lige ud til hovedvejen. Der holdt en 4 andre biler, men om de var på museet elelrbare i området, er uvist. Da vi ikke så andre inde på musset end de ansatte. kot gåtur gennem klitterne op til musset med en yderst flot indgajng og blev modtaget af to unge ansatte. fik betalt den noget heftige sum for indgang, den burde være laverer om vinteren, hvor det primært er danske gæster er kommer. De har ingen rabatter til Ældre Sagen eller lign.
Vi fik udleveret en halskæde der skulel være vores guide på musset og det virkede OK, tændte og slukkede lidt periodisk, men alt i alt så fik vi den information som vi gerne ville have og det var nemmerer end at skulel stå og læse på et lille skilt.
Selve museet er spændende og utrolig flot lavet og spændende. Man kommer igennem forskellige områder og alle er veludført og spændende. Tror man at man skal til et krigsmuseum og se en masse våben og artefakter fra krigen, bliver man skuffet. Men resten, områdets historie, præsenteret i et utroligt flot multimedie show med lys, lyd og vind. Hvilket var museets højdepunkt efter min mening. Ikke helt nemt at finde rundt, men man følger bare, så når man hele vejen rundt og får set det ehle, vi brugte 2 timer der og følte vi havde fået noget for pengene.
Vi gik i ders cafe, men da vi så udvalg og priseer, valgte vi at køre til Varde hvor vi spiste istedet.
Der er gode toilet facilitterer under hele besøget og de er godt mærket. Også masser af steder man lige kan sidde ned og hvile benene.
Det er også muligt at gå ude i klitterne og der er en bunker 2, men det vaglte vi ikke.
Så et besøg uden for sæsonen kan varmt anbefales.

1. december 2024

Absolut køreturen værd

Absolut køreturen værd. Barn på 7 år var underholdt i 3 timer og det var en kanon oplevelse samlet set. Så spændende og interaktivt. Smukt sat op og fed 4D film. Virkelig god betjening og spændende shop. Spise kage og drak kaffe. Det var en god dag, som blev afsluttet med en tur til stranden.

24. september 2024

Det var for mig og de 5 øvrige som var…

Det var for mig og de 5 øvrige som var med en fantastisk oplevelse og opleve et museum som var så orienterende med den lille elektroniske brik, det var fantastisk! Og her fik man virkelig indblik i hvordan tyskerne byggede en bunker. Tusind tak for en god oplevelse.

12. juli 2024

Aldrig som i ALDRIG har jeg oplevet en…

Aldrig som i ALDRIG har jeg oplevet en mere dårlig parkeringsplads end Jeres!!! - I skovler penge ind, men at byde Jeres gæster velkommen med en ordentlig fornuftig parkeringsplads, dét kan I sq ikke finde ud af. Og når man så kommer i regnvejr, ja så er Jeres såkaldte parkeringsplads totalt oversvømmet...... er det virkelig det Varde Kommune kan tilbyde ???? - SÆT IGANG FOLKENS!!!!!

28. marts 2024

Absolut besøget værd!

Selv de mindste på 8 og 10 år var underholdt i det meste af tre timer. Audioguide, de selv nemt kan sætte igang, fungerede fantastisk for dem. Teenageren på 15 var underholdt så længe som det kan forventes - men længere end vi havde turde håbe på.
Fint fokus på livet på godt og ondt omkring bunkerne, istedet for (endnu) et museum om elendighed.
Selve bunkeren står meget råt, men med masser af spots til audioguide, så der bliver fortalt rigeligt. Det er en smagssag, men syntes det har været det rigtige valg ikke at fylde den ud med dukker og diagrammer.
Overraskende spændende udstilling om rav..den så vi ikke komme, men selv børnene blev fanget.
Generelt masser af muligheder for at børn kan lytte og mærke på ting. Gæster under 18 er gratis, så vores familie på fem slap med biletter til 2 voksne. Absolut godt givet ud!

16. februar 2024

Spild af tid, og intet at se

Jeg kom for at se noget om 2. Verdenskrig. Men der er ingen effekter, kun en masse historie man kan klikke sig ind på. Selve bunkeren er bare en tom skal, uden nævneværdig værdig at komme ind i.
Jeg føler mig SÅ snydt..!

Hold jer væk og find et andet sted.

21. juli 2023

Tja??..

Vældig smart skal.
Det virker som om man farer rundt på kryds og tværs uden meget guiden af skilte/pile.
Trist at man kun kan høre oplysninger om effekterner på den udleverede afspiller, kunne tænke mig at jeg også havde kunnet vælge at læse det selv.
Det må være træls hvis man nu var døv?!
Ja, men nu er det set, og så kan den vinges af.

12. juli 2023

Kørte som mange forgæves.

Kørte forgæves. Kunne høre der var andre gæster det også var kørt forgæves. Talte med receptionen omkring dette der bekræftede der var mange der kørte forgæves. De synes dog ikke det var deres problem de var så dårlige til at informere. Kan se nu hvor jeg er inde at anmelde at det et et generelt problem. Varde Museum så få da ændret jeres kommunikation så folk ikke kører forgæves. Arbejder I ikke med formidling?

23. oktober 2021

En tom skal uden indhold.

Man har fyldt en tysk bunker som aldrig blev færdig, med lidt trækasser der angiveligt har indeholdt landminer, nogle plancher og plakater, en del af en redningsbåd og en film med nogle vesterhavsfiskere.
Hvis du forventer at se nogen som helst spændende effekter fra krigen såsom våben, uniformer eller andet udstyr så glem det. Det hele minder mest om en cykelkælder med dårlig belysning. Det grænser til humbug at kræve 150 kr. i entré for stort set ingenting.
Desuden blev der lukket alt for mange ind. Man træder hinanden over tæerne - men det giver jo penge i kassen.

27. juli 2021

Et besøg værd!

Virkelig flot og spændende museum. Helt klart et besøg værd. Får 4 stjerner i steder for 5 da de godt kunne være bedre til at advare om udsolgte billetter. Vi kørte forgæves første dag og så mange andre der gjorde det samme. Men derudover kun ros! Vi brugte i øvrigt ca. 2,5 time på gennemgang af museet

21. juli 2021

Tirpitz

Der er 3 små udstillinger:
En om bunkeren, der er udstillet med lyd og lys.
En om rav.
En om redning langskysten.
Så hvis du er interesseret i ww2 eller bunkeren, så se den ude fra.
Ellers bliver du skuffet.

25. maj 2021

Er dette din virksomhed?