Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Snelle service. Beter was als we op de hoogte waren gesteld dat het pakje verzonden werd. Nu lag het pakje onbeheerd aan de achterdeur bij thuiskomst.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Enerzijds een vreemde ervaring, maar wel goed afgehandeld. (Leophoto L-bracket Sony A9 III camera) bij Forestoptics (andere naam, zelfde firma???) besteld. Ik heb er even achteraan gebeld -want mist... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Teleskopbutik
  2. Hobbyforretning

Skrevet af virksomheden

Telescoop.nl is ontstaan uit een diepe fascinatie die al generaties in onze familie leeft: de ongelooflijke grootsheid van het heelal. Als kind al raakten we niet uitgekeken op de gedachte dat er alleen al in ons sterrenstelsel miljarden sterren zijn en dat elke ster gemiddeld minstens één planeet heeft. Wanneer je je realiseert dat er daarnaast nog miljarden andere sterrenstelsels bestaan, kun je niet anders dan met ontzag naar de nachtelijke hemel kijken. Sterrenkijken werd voor ons een natuurlijke uitlaatklep voor die verwondering. De eerste keer dat we door een telescoop naar de ringen van Saturnus keken, was een onvergetelijk moment. Niet alleen omdat het prachtig was, maar omdat het de oneindige mogelijkheden van het universum tastbaar maakte. Toch merkten we dat veel mensen met dezelfde nieuwsgierigheid worstelden om écht te beginnen. Vroeger was astronomie vaak ingewikkeld: grote, zware telescopen, complexe handleidingen en technische barrières maakten het sterrenkijken tijdrovend en soms frustrerend. Veel beginners haakten af nog vóórdat ze de echte magie konden ervaren. Dat moest anders. Daarom hebben wij Telescoop.nl opgericht: een plek waar jong en oud, zonder technische drempels, de wonderen van het universum kunnen ontdekken. Dankzij innovatieve slimme telescopen, toegankelijk advies en onze passie voor astronomie is sterrenkijken nu makkelijker én leuker dan ooit. Of je nu droomt van het vastleggen van de maan, het bewonderen van de planeten of het verkennen van verre nevels en sterrenstelsels: wij staan klaar om je te begeleiden bij je reis door het heelal. Want sterrenkijken moet een avontuur zijn en geen uitdaging

Kontaktoplysninger

1 stjerne

Har besvaret 85 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 1 uge

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Snelle service.

Snelle service.

5. april 2026
Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Bellen als levering niet plaatsvindt

Na een probleem met de transporteur (waar al meer negatieve ervaringen mee zijn) is de telescoop in goede orde geleverd. Een duidelijke handleiding geeft goede uitleg (engels) en een aanvullend telefoontje gaf nog meer duidelijkheid door een deskundige medewerker. Dik tevreden. Tip: zorg voor een track en trace dan kan de klant zelf monitoren of op tijd aan de bel trekken.

5. april 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Never sent the telescope and never informed me about a delay

They advertised 2 weeks until delivery, but more than a month passed and they still couldn't provide a delivery date. I cancelled my order expecting them to refund the shipping cost of the Barlow lens I'm now stuck with, but they refused. Expecting the customer to absorb the cost of a delay caused by their logistics failures is unreasonable.
Poor communication, and no accountability when things go wrong. I won't be ordering again.

8. april 2026

Dwarf 3, lastig om over te communiceren

Mijn bestelling, een Dwarf 3 zou volgens de website binnen 48 uur geleverd worden. Dit werd helaas uiteindelijk 6 dagen. Op mijn vragen over de duur van de levering werd de eerste 3 keer vlot gereageerd, maar helaas was er daarna radiostilte.
Uiteindelijk kreeg ik toch nog de track&trace code en werd de Dwarf geleverd.

4. april 2026

Heel goede prijs

Heel goede prijs, correcte levering, apparaat werkt zoals het moet. Doch geen 5 sterren omdat de communicatie beter kan. Het koerierbedrijf GLS communiceert niet, ge moet telkens naar hun website gaan en daar wordt je niet wijzer van. Telescoop.nl zou zelf kunnen communiceren.

25. marts 2026

Camara ZWO ASI585MC

I recently purchased a ZWO ASI585MC camera from Telescoop.nl and I couldn't be happier. The shipping was incredibly fast and the package arrived perfectly protected. The camera's performance is outstanding, offering great sensitivity and ease of use for planetary imaging. It’s clear that this shop selects high-quality gear for astronomy enthusiasts. Their customer service is also very responsive and helpful. Highly recommended!

9. marts 2026
Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Communicatie (statusupdates) kan beter. Bellen loont. Verder prima.

Wel, het is uiteindelijk zo snel gekomen als mogelijk. Maar mijn in eind November aangekochte Dwarf Mini had toen nog niet de titel pre-order. Toen ik belde werd de verwachting van 6 weken uitgesproken. Uiteindelijk kwam deze eind Februari pas, rechtstreeks van de importeur in DL, en volgens de website Dwarflab.com was dat waarschijnlijk zo snel mogelijk (alleen reviewers kregen het waarschijnlijk eerder en dan van Dwarflab zelf). Dus weken gewacht zonder enige tussenliggende communicatie geïnitieerd vanuit telescoop.nl, daarom 4 in plaats van 5 sterren. (Maar je kan dus wel zelf bellen en dan wordt je correct te woord gestaan).

25. februar 2026

Zeer goede aflevering maar

Zeer goede aflevering maar, we moesten wel erg lang wachten op de levering.

26. februar 2026
Telescoop-logo

Besvarelse fra Telescoop

Bedankt voor je review en het compliment over de aflevering van je nieuwe aanwinst.

Het spijt ons oprecht dat je langer op de levering hebt moeten wachten dan gepland. We streven er altijd naar om onze instrumenten zo snel en veilig mogelijk bij je te krijgen. Soms duurt de kwaliteitscontrole of het transport door de kwetsbaarheid van de optiek helaas iets langer dan we zouden willen.

We zijn in ieder geval erg blij om te horen dat de aflevering zelf naar wens was en dat je nu aan de slag kunt. We wensen je heel veel plezier met je observaties en hopen dat het heldere nachten worden!

Mocht je vragen hebben over de fijnafstelling of het gebruik, dan weet je ons te vinden.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Onjuiste informatie op website

Vooraf aan mijn bestelling gebeld of de bestelling op tijd zou aankomen. De website suggereert dat de producten vanuit een Nederlands adres verstuurd, dus was gerustgesteld dat het binnen een paar dagen zou worden geleverd. En persoon aan de lijn bevestigde dit. Dus bestelling geplaatst, en meteen werd duidelijk dat het pakketje vertraagd was, omdat het vanuit het buitenland zou worden bezorgd. We zijn inmiddels meer dan een week verder.

Daarnaast: waarom werkt dit bedrijf samen met UPS? Die scoort een 1 op de 8k recensies. Ik ben al drie dagen de hele dag thuisgebleven om een pakketje aan te nemen dat nooit lijkt te worden bezorgd, en ik kan geen optie kiezen om het elders te laten bezorgen. Daarvoor moet ik eerst een nummer van de bezorger ontvangen.

8. januar 2026
Telescoop-logo

Besvarelse fra Telescoop

Beste Farieha,

We lezen je review met enige verbazing. Net als in onze eerdere correspondentie, zien we ook hier een aantal tegenstrijdigheden die we graag rechtzetten.

Ten eerste geef je aan dat je vooraf hebt gebeld. Wij hebben echter geen enkel verslag van dit gesprek in ons systeem, noch van de gedane belofte over de levertijd.

Wat betreft het proces:

- Je bent zeer gefrustreerd dat je dagenlang thuis hebt gewacht op de bezorger. Om je tegemoet te komen, hebben we de levering aangepast naar een afhaalpunt, zodat je niet langer aan huis gebonden was.

- Hoewel je benadrukt hoe graag je dit cadeau wilde ontvangen, geef je nu aan dat een rit naar het afhaalpunt je te veel moeite is. Dat is je goedrecht, maar het strooit wel een bijzonder licht op de eerdere "urgentie" van je bestelling.

- Wij werken met UPS omdat zij gespecialiseerd zijn in het veilig vervoeren van kwetsbare optiek, zoals de door jou bestelde Newton. Trustpilot-scores van een wereldwijde vervoerder zijn voor ons geen graadmeter; de veilige aankomst van een instrument bij onze klanten is dat wel.

We hebben je inmiddels bevestigd dat je het pakket simpelweg niet hoeft op te halen. Het komt dan vanzelf naar ons terug en we storten je betaling terug.

Wij lossen problemen altijd op voor klanten die ons daar de kans voor geven. In dit geval lijkt het er echter op dat geen enkele oplossing goed genoeg was. We wensen je veel succes bij je verdere zoektocht naar astronomische apparatuur!

Team Telescoop.nl

Enerzijds een vreemde ervaring

Enerzijds een vreemde ervaring, maar wel goed afgehandeld.
(Leophoto L-bracket Sony A9 III camera) bij Forestoptics (andere naam, zelfde firma???) besteld. Ik heb er even achteraan gebeld -want miste een mail als bevesting van betaling/bestelling en las zeer veel negatieve reviews over de firma forestopticks - Werd keurig in het weekend terug gebeld door de eigenaar van Telescoop, prima!! Kreeg ook dezelfde dag een track en trace. werd vanuit Duitsland geleverd en in prima staat, uitstekend verpakt en redelijk op tijd (7 dagen zeer slecht weer).

13. januar 2026
Uopfordret anmeldelse

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.