Pas på… rockermetoder hos tandlægen?
Min hustru var hos tandlægen for at få lavet en fyldning. Under besøget spurgte tandlægen, om hun også ønskede en undersøgelse af resten af tænderne. Hun svarede pænt: “Nej tak.”
Fyldningen blev lavet, og hun betalte regningen. Først da hun kom hjem, opdagede hun på kvitteringen, at der alligevel var opkrævet 191 kr. for en “undersøgelse”.
Vi kontaktede klinikken med det samme og fik at vide, at de ville undersøge sagen og vende tilbage. Først to uger senere modtog vi en mail med beskeden om, at undersøgelsen er obligatorisk – selv om vi allerede havde betalt over 700 kr. for selve fyldningen.
Hvis undersøgelsen er obligatorisk, hvorfor bliver man så spurgt, om man ønsker den? Så burde det jo være oplyst klart og tydeligt fra starten, at den er en fast del af behandlingen og ikke noget, man kan vælge fra.
Det hænger simpelthen ikke sammen. Enten er undersøgelsen valgfri, eller også er den obligatorisk. At opkræve betaling for en ydelse, patienten udtrykkeligt har sagt nej til, virker i bedste fald stærkt misvisende.