Synes det mærkeligt at man ikke kan svare på beskeder fra Sygesikring Danmark, man skal oprette ny besked hver gang. Desuden synes jeg det underligt at det skal koste penge at få sine penge udbetalt s... Se mere
SÅ dårlig en oplevelse og SPILD af penge!! IKKE MELD JER IND, I for intet ud af det. Det er så latterligt med deres begrundelser, at det er helt pinligt. - især for så mange penge man betaler
Tandlæge i udlandet - har fået lavet en akut behandling i Italien, og søgte tilskud. Blev afvist fordi regningen indholdt 4 italienske ord, og blev bedt om regning på engelsk eller få fat i en profess... Se mere
SÅ dårlig en oplevelse og SPILD af…
Sygeforsikringen “danmark”- kun for raske mennesker
Sygeforsikringen “danmark” – kun for raske mennesker
Jeg meldte mig ind i Sygeforsikringen “danmark” og oplyste ærligt, at jeg tidligere havde været i udredning for astma, men at jeg dengang fik at vide, at jeg ikke havde sygdommen. Jeg havde ikke modtaget behandling eller medicin i over et år, før jeg blev optaget. “Danmark” havde alle relevante oplysninger om mit tidligere forløb, da jeg blev godkendt.
Et halvt år efter min indmeldelse fik jeg konstateret astma og blev sat i behandling. Dette blev naturligvis indberettet.
Men først et halvt år efter jeg havde fået diagnosen, valgte “danmark” at smide mig ud.
Det vil altså sige, at jeg både blev optaget med fuld gennemsigtighed omkring mit tidligere forløb – og at jeg først et halvt år efter en ny, lægefaglig diagnose bliver ekskluderet. Det virker absurd, at en sundhedsforsikring vælger at opsige medlemmer, når de rent faktisk bliver syge.
Formålet med en sundhedsforsikring burde netop være at hjælpe, når man får brug for den – ikke at sikre sig kun at have raske medlemmer.
Da jeg kontaktede kundeservice for at få en forklaring, blev jeg mødt af en meget ubehagelig og irritabel tone. Medarbejderen rodede rundt i datoer og mit udredningsforløb, hvilket kun forværrede oplevelsen.
Min konklusion er desværre klar: Man skal kun melde sig ind i “danmark”, hvis man kan garantere, at man forbliver rask. Ellers risikerer man at blive smidt ud, når man får brug for sin forsikring. Hilsen en meget utilfreds kunde.
Giver økonomisk ingen mening
Efter medlemskab af Gruppe 5 hos Sygeforsikring Danmark står det klart, at det i praksis er næsten umuligt at få udbetalinger, som giver mening, selv over en periode på 10 år.
Hele konstruktionen virker bygget op omkring betingelser og policevilkår, som enten sætter meget lave lofter på tilskud, eller på anden måde gør det svært at få reelt udbytte. Det føles ærligt talt som et system, der er designet til, at det ikke skal kunne betale sig for medlemmerne.
Et konkret eksempel er medicintilskuddet: Når kontingentet ligger omkring 1.740 kr. om året, og der samtidig er et loft på medicintilskud på max ca. 1.500 kr., så giver det økonomisk meget lidt mening. Samtidig skal medicinen stadig købes og betales, hvilket bare understreger, hvor begrænset værdien reelt er.
For at få noget ud af ordningen kræver det tilsyneladende, at der opstår nogle helt specifikke og ofte større behandlinger – og selv der er det uklart, hvordan sager bliver vurderet, hvad der dækkes, og hvad chancen er for at få tilskud godkendt. Betingelser og policeer fremstår uigennemsigtige, og det virker ikke trygt eller forudsigeligt.
Derudover føles Sygeforsikring Danmark som et stort administrativt monster, hvor en stor del af ressourcerne bliver brugt på administration: telefoner, mails, interne møder og processer – uden at det skaber reel værdi for medlemmerne. Det virker som en organisation, der hellere vil opkræve mere fra medlemmerne, end at effektivisere sig selv.
Problemet bliver endnu tydeligere, når kontingentet stiger, men tilskuddene ikke følger med. Det efterlader indtrykket af en ordning, hvor man betaler og betaler, men hvor udbyttet konstant er begrænset af loft, regler og undtagelser.
Samlet set fremstår det som en løsning, hvor langt de fleste medlemmer ville stå økonomisk stærkere, hvis Sygeforsikring Danmark slet ikke eksisterede – og hvis man i stedet blev opfordret til at budgettere ordentligt, spare op til forventelige sundhedsudgifter og vælge en privat sundhedsforsikring ved behov. Især i et land med verdens højeste skattesats, hvor grundlæggende sundhed i forvejen er dækket.
Alt i alt føles det som at blive stillet en falsk tryghed i sigte: en “sikkerhed”, der i praksis sjældent bliver til noget. Ærgerligt.
Mistænkeliggørelse og tilbagebetaling af tilskud
Kunne jeg give 0 stjerner gjorte jeg det.
For det første er det nærmest umuligt at blive medlem.
Jeg blev medlem under min graviditet og havde desværre en del gener i den forbindelse hvorfor jeg har fået medicin og gået til behandlinger. Allerede fra starten af skulle jeg svare på alen lange ekstraskemaer hvor jeg skulle uddybe en masse spørgsmål og svare på de samme spørgsmål igen og igen. Skemaer som tog mig op mod en time at besvare pga. Den detaljegrad på bl.a. brug af håndkøbs panodil de ønskede. Dette fortsatte månedligt indtil de i denne måned så ville have fuldmagter til at kigge flere år tilbage hos mine behandlere. Flere år tilbage end jeg har været medlem. Jeg har udelukkende fået behandling og dermed tilskud for graviditets- og fødselsrelaterede gener som de ellers skriver de ikke må udelukke folk for. Alligevel føler jeg mig voldosmt mistænkeliggjort og gået efter helt fra start af. Mentalt har jeg brugt enormt meget energi på at svare på deres spørgsmål så godt som muligt men føler bare aldrig der var godt nok.
Derfor valgte jeg også at nægte dem fuldmagter med den forventning at jeg så blev udmeldt hvilket jeg egentlig også helst ville da det simpelthen tog for meget mental energi. Udmeldt blev jeg og det er fair nok men jeg fik så også en regning og skulle tilbagebetale alle de tilskud jeg har fået indenfor min medlemsperiode selvom de på deres hjemmeside skriver, at man ved udmeldelse IKKE skal tilbagebetale tilskud. Utilstedelig og ubehagelig opførsel og slet ingen hjælp når man virkelig står og skal bruge den. Jeg ville ønske jeg aldrig havde været medlem og spildt min tid og energi på sådan noget pseudohjælp.
Super tilfreds kunde gennem mange år
Jeg har været medlem af Sygesikringen Danmark gennem flere årtier.
Jeg betaler gladeligt mit abonnement, som noget af det, jeg helst betaler.
Det har fungeret 100% upåklageligt gennem alle årene.
Ingen dikkedarer og hurtig udbetaling hver gang.
Dårlig telefonsupport
De personer, der besvarer telefonen for at yde hjælp og support, har brug for træning. De virker fjendtlige og defensive og har ikke de nødvendige menneskelige egenskaber. Det er kun efter ihærdige forsøg, at de modvilligt prøver at give hjælp. Sygesikring Danmark er en servicevirksomhed, men supportservicen er ikke god.
Klage over optagelsesproces og tilbagevirkende opkrævning
Til Sygeforsikringen “danmark”
Att.: Medlemsservice
Jeg skriver for at klage over den måde, min ansøgning om optagelse i Sygeforsikringen “danmark” er blevet behandlet på.
Jeg indsendte ansøgning om medlemskab, og det tog næsten to måneder, før jeg fik svar og reelt blev optaget. I denne periode havde jeg ingen mulighed for at få tilskud, da jeg ikke vidste, om jeg overhovedet ville blive medlem. Alligevel har jeg efterfølgende modtaget en regning, der går to måneder tilbage i tid – altså for en periode, hvor jeg ikke kunne få tilskud. Det giver ingen mening, og det opleves som urimeligt og nærmest bondefangeri.
Jeg har tidligere været medlem af Sygeforsikringen “danmark”, og dengang var processen langt mere enkel og overskuelig. Nu oplever jeg, at optagelseskravene er blevet unødigt komplicerede, at systemet er svært at gennemskue, og at det nærmest er sat op til at give medlemmerne mindst muligt udbytte.
Undervejs i processen har jeg flere gange måttet besvare de samme spørgsmål igen, og kommunikationen fra jer har været meget svær at forstå. Hertil kommer, at jeres digitale system ikke engang tillader upload af en helt almindelig billedfil af en kvittering, fordi filen er for “stor”. Jeg blev derfor henvist til at sende materiale med brevpost – i 2025! Det er både upraktisk og utidssvarende.
Alt i alt giver dette indtryk af, at Sygeforsikringen “danmark” med vilje gør det svært at blive medlem og at få de tilskud, man har ret til. Jeg beder derfor om:
1. At min sag gennemgås på ny, så jeg ikke skal betale for en periode, hvor jeg reelt ikke kunne udnytte medlemskabet.
2. At I forholder jer til kritikken af jeres optagelsesproces og digitale systemer, som i deres nuværende form
Jeg har været medlem af Danmark i 21…
Jeg har været medlem af Danmark i 21 år. Min daværende kæreste mente jeg skulle meldes ind, da jeg fik min søn. Hvor er jeg glad for jeg lyttede. Fem år senere blev jeg syg, og har siden da haft god brug af Danmark. Min søn har valgt Basis gruppe da han aldrig er syg.
Vi siger tak!
Som det skal være
Jeg er født ind i forsikringen ligesom mine børn.
Jeg har aldrig haft de mindste problemer med udbetaling af medicin, behandlinger hverken kiropraktor, tandlæge eller andet det køre smooth har heller aldrig oplevet dårlig kundeservice.
Selvfølgelig kan man ikke melde sig ind ud af en forsikring som det behager folk og tro de kan få penge på lige vilkår..
Som altid orden i tingene!
Som altid orden i tingene!
Jeg skulle ændre min mailadresse, kunne gå direkte til siden for ændring, rette mailen, gemme og gå tilbage på forsiden, hvor min ny mailadresse allerede var registeret. Dette var lige så enkelt som den proces jeg har gennemgået i mere end 20 år, for at få udbetalt min godtgørelse, og ikke en eneste gang har der været noget som helst, der var forkert eller ikke virkede . TAK til Sygesikring Danmark :)
Hvem uddanner personalet som tager…
Hvem uddanner personalet som tager telefonen i organisationen? De trænger til god gammeldags opdragelse i hvordan man taler til andre mennesker. Som ansat til at tage telefonen ,har du et ansvar for at møde mennesket der ringer,med lydhørhed og respekt. SÆRLIGT som ansat i en sundhedsfaglig organisation. Det er grænseoverskridende ubehageligt at få en mavesur,arrogant skrankepave i røret- og man får lyst til at melde sig ud på stedet.
Hold jer langt væk for jeres egen skyld
Hold jer langt væk! Det er utroligt at så stort et firma, påstår at være så begrænsede på muligheder!! Jeg har været hos dem i 6 år i den dyreste gruppe, starter i uddannelse(SU) og får derfor ikke så meget udbetalt som jeg gjorde før. Det resulterer i at en af mine betalinger bouncer tilbage på kontoen i januar som jeg ikke opdager, så det gør jeg er bagefter. Da jeg opdager det(det har bare kørt over betalingsservice) er regningen for høj og jeg beder derfor om at få regningen delt. Det får jeg så af vide godt kan lade sig gøre, men de følgende tre måneder sender de mig STADIG det fulde beløb på min betalingsservice, som jeg afviser. Jeg ringer så derind igen igen igen, for at sige at nu er det blevet for meget og jeg vil afbetale. Deres medarbejder Conny siger så hun vil undersøge det hos cheferne og kommer tilbage med beskeden at det har cheferne sagt ok til. For at jeg så glædelig lægger på, går på hjemmesiden for at indbetale en del af det jeg skylder, kun for at finde ud af at, hovsa! DET KAN MAN IKKE! Ringer derind efter 2uger skriftlig uduelig korrespondance på deres hjemmeside, og C’s kollega fortæller mig åbent i telefonen at det er blevet mig fortalt at jeg godt kunne afbetale, og viderstiller mig så til Conny, der dælme prøver og lade som ingenting og at hun altså havde sagt nej i første omgang, selvom hendes kollega liiige havde hængt hende ud foran mig, så jeg vidste hvad der stod i mine noter hos dem. Hold nu kæft i er pinlige og jeg kommer ALDRIG tilbage. De forsikringer i tilbyder kan man heldigvis få andre steder.
Hold dig væk
Hold dig væk! “Danmark” er en fup virksomhed der bruger deres navn til at bondefange og fuppe danskerne for millioner af kroner.
Det er nærmest umuligt at få noget ud af forsikringen, den er SÅ nærig, seriøst - regn ud hvad du betaler vs hvad du får tilbage og du finder ud af at de suger pengene ud af dig. De udnytter de svage og syge på det groveste.
Er du først inde er det umuligt at komme ud igen, jeg brugte timer på deres hjemmeside og kunne ikke finde noget om udmelding. De har gjort det mega svært at blive meldt ud og du SKAL i kontakt med dem hvor de så gør alt for at du ikke skal meldes ud og vil gøre dig til “hvilende medlem” = du betaler bare penge uden at få en skid igen. Og så skal du jo også lige betale for en måned ekstra og der bliver sendt rykkere sindssygt hurtigt. Det er no mercy fra den meget søde forsikring som “har din ryg”. Jeg fik at vide jeg var blevet meldt ud, og vidste ikke der ville komme flere regninger. Får så en rykker og tænker what? Ringer til dem og får at vide jeg har bare at betale ellers sender de mig til inkasso. Vi snakker en regning på 150kr som nu er blevet til 250kr, og den dag de sender rykkeren ringer jeg til dem. Ikke noget med at tilbyde jeg kan betale idag og de trækker rykkeren tilbage, næh nej - betal nu eller du ryger til inkasso - hvad er det for en afpresningsvirksomhed de kører!?! Inkasso for 150kr og truer med beløbet vil blive meget højere med gebyrer. For sindssygt at sige sådan noget til en kunde gennem +10år.
Din ryg er så det sidste de har, men de har virkeligt styr på hvordan de får dine penge, det skal du vide.
Kære ven, det offentlige fungere og har din ryg gratis. “Danmark” er en pengemaskine der narre dig med at de gør alt muligt godt. Det gør de ikke, jeg har fået meget dyr medicin, tandbehandling mm. Gennem tiderne. Og “Danmark” er den dårligste investering jeg nogensinde har lavet. Der kan ikke være mere end en håndfuld i hele Danmark der har fået noget ud af at være medlem. Du er rigeligt dækket ind gennem alt muligt andet du har allerede. Du har ikke brug for “Danmark”. Din skat, pension mm. Har din sande ryg.
Meld dig ind hvis du har for mange penge og elsker at støtte bondefanger virksomheder der tager fra de fattige og giver til de rige.
0 stjerner ej muligt
Det er først og fremmest nærmest umuligt at blive meldt ind, da en enkelt tid hos læge, fys, psykolog, kiropraktor og alt sundhedsfagligt personale betyder at du nægtes indmelding. Hvis du løbende skal have medicin kommer du i gruppe S der ikke dækker medicinen, hvilket er fair, men du kan heller ikke skifte gruppe til den passive, så du er tvunget til at betale 500 kroner i hvert slet. Afslutningsvis kan du ikke afmelde dig i det første år uden at skulle betale 500 kroner i gebyr. Jeg har absolut ingen forståelse for deres forretningsmodel og vil anbefale alle at tage afstand til pengeliderlig maskine som denne.
“Vi har din ryg” det passer ikke!
Deres ordninger med hvad de dækker er helt latterlige. Og ryge i en special gruppe for små ting selvom man ikke fejler noget. Skal så betale 1800kr om basalt ingen dækning af noget som helst. Vil man ud skal man betale 500kr i gebyr. Det helt uhørt og latterligt koncept. Forest på deres hjemmeside “Vi har din ryg”. Nej, i har ingens ryg. Det hele handler om penge, dem får i rigtig mange af og prøver betale så lidt som mulig selv. Forfærdeligt koncept. Kan godt være de skriver sådan ting ned i kontrakter og lignende. Men det ligemeget. Det urimelige forhold.
Kunne jeg give 0 stjerner
Kunne jeg give 0 stjerner, så gjorde jeg det. Anmodede om medlemskab for min datter og jeg. Min datter blev afvist, da hun en kort periode havde fået movicol junior (håndkøbsmedicin). Jeg fortryder derfor medlemsskab indenfor 14 dage fortrydelsesfrist, da jeg ikke ønsker medlemskab uden min datter. Danmark sender bekræftelse på fortrydelse. D. 15.11 trækker de alligevel penge for medlemskab. Jeg har på nuværende tidspunkt talt med dem 10 gange og de kan godt se at de ikke skulle have trukket penge fra mig, men de har endnu ikke tilbageført mine penge og det er i dag d 11.12.
Sikke da et elendigt foretagende. Dybt kritisabelt og jeg skal aldrig have noget som helst med Sygeforsikring Danmark at gøre.
Sygesikring Danmark prøver at snyde med brilletilskud
Har købt briller hos Synoptik. Sygesikring Danmark har fået tilsendt alle bilag. Dvs. købskvittering (betaling), bon med dato for udlevering, samt Synoptik indberetning. Trods alt dette, prøver Sygesikring Danmark tilsyneladende at "spænde ben" for udbetaling af mit tilskud med nye krav, som er fuldstændig uberettigede. Det kan jeg kun opfatte som ren og skær chikane fra Sygesikring Danmark. De håber naturligvis på, at jeg snart vil give op - så de dermed ikke skal udbetale mit brilletilskud.
Efter et år i basis gruppen besluttede…
Efter et år i basis gruppen besluttede jeg mig for at skifte til gr 5 inden jeg blev 60 år. Det er jo det de reklamerer med!
Jeg var rask ved indmeldelse.
Et par måneder efter blev jeg syg og diagnotiseret med en kronisk sygdom. Så gik ransagningen ellers igang af mine gamle journaler. Sygeforsikring dk kunne ikke smide mig ud pga min nye diagnose.
At jeg havde fået Panodil af min læge blev til at jeg fik smertestillende, (er sikkert udskrevet ifm en influenza) jeg havde købt magnesia on/off (kan iøvrigt købes i håndkøb) en gammel skulder skade som varede en uge, og som jeg ikke har mén af, og glemt alt om gjorde at jeg blev smidt ud. Jeg ringede til dem, for at få en forklaring på den urimelige udsmidning og fik at vide, at fordi lægen havde udskrevet Panodil var jeg i smertebehandling ifht hvis jeg havde købt dem i et supermarked. Jeg er så skuffet over deres behandling af mig. Jeg tror at de var bange for, at jeg ville komme til at koste dem en masse penge. Da jeg blev smidt ud fik jeg penge tilbage, så de har været en større udgift for mig end jeg for dem. Så spar jeres penge. De er kun interesseret i dit kontingent og at du holder dig rask og ikke koster dem penge!
God betjening og gode ydelser
Vi vil gerne bakke op om Sygesikringen Danmark og deres ageren.
Vi får altid god information, når vi kontakter Sygesikringen Danmark, og er altid tilfredse med de automatisk generede informationer og udbetalinger.
Selvfølgelig opstår der problemer, når man implementerer et nyt IT-system - specielt når det skal håndtere så mange GDPR-oplysninger som 2,8 mio. menneskers personlige oplysninger.
Vi synes, at I gør det godt!
Dækker ikke psykologbehandlinger…
Dækker ikke psykologbehandlinger alligevel.
Selvom man er medlem af gruppe 5, dækkes psykologbehandlinger ikke, ved mindre man vælger psykologer med over 6 måneders ventetid.
Opfordrer til at have dette in mente, inden man vil smide sine penge efter en forsikring, der ikke dækker når det endelig gælder.