En by i Rusland
Jeg køber et Strømberg Turin badekar til installation i et totalrenoveret badeværelse.
Strømberg markedsfører sig med produkter af høj kvalitet og vi taler i mit tilfælde om et badekar med en udsalgspris på 12.900 kr.
Efter installation finder jeg en kosmetisk fejl på karret, da det viser sig at logoet er præget forkert (sidder skævt over afløbet (34% forskudt til den ene side, 24mm vs. 33 mm). Se vedhæftede foto. Dette overses af VVS-installatøren, da der jo ikke funktionelt er noget galt med badekarret. Fejlen bemærkes derfor desværre først efter installationen.
Jeg beder derfor naturligt Strømberg om, hvad jeg finder, er en rimelig kompensation for at man har leveret en vare, som ikke lever op til den forventede standard: at man ikke finde ud af at stemple et logo, så det sidder symmetrisk. Jeg foreslår 50% prisafslag.
Dette afslås af Strømberg og man tilbyder mig symbolsk 750 kr. i kompensation. Strømberg har et forbehold på, at man skal kontrollere, at alt er i orden inden installation. Det holder man fast i.
Summa summarum er set fra min side, at man har solgt mig et luksusbadekar, som er fejlbehæftet. Man har en utilfreds kunde. Det har man ikke storsind nok til at vedkende sig og gemmer sig bag sit totalforbehold mod fejl og mangler.
Direktøren svarer til mig i mail, at han desuden har ’svært ved at se problemet’. Et efter min mening arrogant svar. Analogien vil være, at han har købt en luksusbil. Når han kommer hjem, så opdager han at kølerlogoet synligt sidder asymmetrisk forskudt til den ene side. Det ville han formentligt også klage over.
Mantraet om at ’kunden altid har ret’, gælder åbenbart ikke hos Strømberg. Søg artikel: 'Berlingske kunden-har-altid-ret'
Det havde, efter min mening, været mere passende for en virksomhed med Strømbergs profil at vise format, og vedkende, at man har leveret et produkt under forventet standard og søge at genopbygge kundens tillid til sit brand. Det ønsker man tilsyneladende ikke. I stedet gemmer man sig bag sit forbehold.
Af samme grund har jeg undladt som oprindeligt planlagt at købe bruseafskærmning hos Strømberg. I stedet kan jeg varmt anbefale Le Glas, som leverer alle tænkelige højkvalitetsløsninger i glas, og ikke mindst med en betydelig venligere kundeopmærksomhed. Se leglas.dk
Fravælg derfor Strømberg. Det er et firma som ikke lever op til forventelig standard og hvor kundeforståelse er en by i Rusland.
5. maj 2021