Vlot contact via de mail, scherpe offerte mogen ontvangen. Materiaal is gewoon op voorraad en snel af te halen. Telefonisch net op dat moment wat minder goed te bereiken, zij hebben ook een leven :)... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Op zoek naar zonnepanelen, dat is een dingetje, er zijn zoveel aanbieders dat ons hoofd er van tolde. Onze schoonzoon tipte dit bedrijf, (heeft ook panelen van Solar .frl op dak liggen) hier vonden wi... Se mere
Ik heb vele vragen gesteld en werd iederen keer goed geholpen, na wikken en wegen de voorgestelde optie besteld, fijn contact met Sales Service is wat minder, slecht bereikbaar. Ik hoop toch snel i... Se mere
Zeer slechte communicatie Komt afspraken niet na Komt levertijden niet na Levert deels bestellingen vervolgens moet je weken lang wachten. Op schroeven en omvormer die nog steeds niet geleverd... Se mere
Virksomheden har svaret
- 085 401 24 32
- info@solar.frl
- solar.frl
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Har ikke besvaret negative anmeldelser
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Dit is mijn 2e bestelling bij…
Dit is mijn 2e bestelling bij solar.frl. Zeer behulpzaam en een goede en duidelijke service. Zeer scherp geprijsd met goede merken en complete sets.
Snel geleverd en netjes aangekomen
Snel geleverd en alles was netjes geleverd. Handig dat je een compleet pakket kon krijgen.. scheelde wat uitzoeken. Alles geleverd binnen 1 week.
Matig
Matig
Bestelling wordt na veel aandringen en weken vertraging wel geleverd.
- gevraagd naar zwarte frames en zijpanelen: frames in zilver geleverd en zijpanelen is nooit op gereageerd
- panelen in oost west opstelling aangevraagd, zelf met layout erbij opgestuurd. Zitten geen koppelstukken bij om de panelen achter elkaar te koppelen. Aarde draad zul je dus tussen alle panelen zelf moeten aansluiten, hier wordt ook geen materiaal voor meegeleverd. Ook moet je veel meer ballast op je dak leggen omdat de panelen niet gekoppeld zijn.
- bij het 3 fase pakket met enphase zitten er maar voor 1 fase meters/sensoren bij
- als je een vraag stelt komt er een ontwijkend en niet toereikend antwoord. Bijvoorbeeld over mijn vraag hoe de aarde aan te sluiten en met welke materialen krijg ik als antwoord: die moet je apart aansluiten. Vaag.
Al met al heel matig gestemd over deze firma.
zeer vriendelijke medewerkers
zeer vriendelijke medewerkers, goed bereikbaar ook via WhatsApp. vroeg naar de mogelijkheden en kreeg een goede uitleg wat er voor mijn dak mogelijk was
Eerlijk bedrijf
Eerlijk bedrijf met scherpe prijzen
Snel geregeld
Top
Aanrader
Snel antwoorden op vragen en concurrerende prijzen.
Deze week heb ik een Zonnepanelenpakket besteld, ik had nog wat wijzigingen en die werden vlot afgehandeld. Ik ben zeer tevreden :-)
Slechte communicatie, maar snel (onvolledig) geleverd
Snelle levering. Slechte communicatie. Vrachtauto stond opeens voor de deur. Toevallig was ik thuis. Levering bleek incompleet. Het bleek onmogelijk contact te leggen met dit bedrijf.
Enphase micro-omvormer is te klein voor geleverde panelen. Hierdoor wordt al bij 300 watt afgetopt en is de productie veel kleiner dan je mag verwachten van panelen met 430wp.
Al met al matig gevoel bij dit bedrijf.
Nb. Per mail reageert dit bedrijf niet. Kennelijk wel op trustpilot berichten. Ik zou zeggen kijk naar jullie mail.

Besvarelse fra Solar.frl
Goede service, snelle levering en scherp geprijsd, bij het zelf installeren zit een duidelijke handleiding waardoor ik het zelf prima kon installeren.
Aanrader!
Ik ben zeer vriendelijk geholpen door een kundige medewerker. Er werd goed met mee meegedacht in mijn behoeften. De handleidingen die je ontvangt na aankoop zijn ook duidelijk en afdoende.
Ik raad Solar.frl zeker aan
Het contact is prettig verlopen!
Voor reclame doeleinden samengewerkt met Justus van SolarFr. Het contact is prettig verlopen. Ze staan open voor feedback en we zijn samen tot een mooi resultaat gekomen!
Top service en snelle levering!
Recent 8 zonnepanelen aangeschaft met alle toebehoren. Zeer snelle levering en de panelen zijn van top kwaliteit! Gemakkelijke installatie met duidelijke omschrijving!
Overzichtelijke site
Overzichtelijke site , concurrerende prijzen. Gemakkelijk een bestelling te plaatsen.
1 minpuntje zorg dat u telefonisch bereikbaar bent geen automatisch antwoordbandje die je toch weer verwijst naar de e- mail waar overigens naar mijn mening te traag op gereageerd wordt.
Snelle en duidelijk reactie op mijn vragen
Voordat ik mijn bestelling heb geplaatst heb ik een aantal vragen gesteld waar ik snel en duidelijk antwoord op kreeg. Nu wachten op de levering.
Lange leveringstijd
Levering na 1 maand.
Communicatie kan beter zijn.
Waardeloos
Waardeloos. Producten werden 3 weken te laat geleverd. Klantenservice was totaal onbereikbaar en mails werden niet beantwoord. Ook sales gaf op dat moment ineens niet thuis terwijl ze voor mijn aankoop altijd heel snel reageerden. Uiteindelijk met een ander nummer gebeld naar de sales en inééns werd er wel opgenomen en de volgende dag de spullen geleverd gekregen. Vervolgens bleek de levering onvolledig. Verkeerde materialen voor vrrkeerde daktype en al zou ik dat daktype hebben was het verl te weinig. Opnieuw pas na 2 weken reactie op mijn mail hierover waarbij ze de spullen zouden naleveren. Dit is 3 weken geleden en nog steeds niets gehad ook niet na mijn herinneringen. Uiteindelijk zelf uitgezocht wat ik nodig had en op eigen kosten voor een paar honderd euro materialen besteld bij een andere leverancier. Toen ik de geleverde rails eindelijk geplaatst had bleek de rails ook te kort. Dit gaf ruimte voor 5,5 paneel in een rij terwijl ik er 6 besteld had. Kabelwerk en ook aardlekschakelaar en spullen voor in de meterkast worden niet geleverd. Kortom: Naast de slechte service en slechte kwaliteit ben je na aanschaf van de juiste materialen hetzelfde geld kwijt als wanneer je het aan een bedrijf zou uitbesteden. Echt waardeloos. En oh ja, de IQ8 micro omvormers hebben een output van max 300 watt terwijl je panelen 430 kunnen leveren. Laat je niet voor de gek houden dus!!
Prima producten, aftersales dikke ruk
Het bestellen gaat prima, aftersales is echt dikke ellende.
Je moet zelf maar contact zoeken met de fabrikanten/importeerders van de spullen die ze verkopen als je vragen of problemen hebt.
Montage set zou op de dag van afhalen geleverd worden, zonder enige communicatie/terugkoppeling wordt t uiteindelijk een paar dagen later pas geleverd.
Beugels die erbij zaten waren voor de verkeerde panelen kom je pas achter als je aan het monteren gaat, gelukkig was de importeur zo vriendelijk om met spped nieuwe beugeltjes op te sturen, van solar,frl niks meer van gehoord.
Op goede technische ondersteuning hoef je ook niet te rekenen, je krijgt een globaal antwoord en verder moet je t maar zelf uitzoeken. (Ballast etc)
Verder wordt er geadverteerd met 2 types omvormers, maar je krijgt de omvormer waar ze net een pallet van hebben ingekocht.
Kortom, de producten zijn goed, panelen werken prima. Maar verwacht verder he le maal niks na levering als je ergens tegen aanloopt.
Ook heel irritant dat je alleen contact kan krijgen via de mail, telefoon nemen ze niet op.

Besvarelse fra Solar.frl
Goede producten goeie prijs
Goede producten goeie prijs
Alleen communicatie kan beter
Duidelijk uitleg en gemakkelijk bij het…
Duidelijk uitleg en gemakkelijk bij het bestellen aan kunnen geven hoe je ze wil plaatsen. Ook al is dit op verschillende manieren erg gemakkelijk
Benjamin Leistra
8 zonnepanelen met micro omvormers
Prima prijs, passend advies en de juiste kwaliteit zonnepanelen en omvormers.
De levering zelf was wat onduidelijk wanneer het ging plaatsvinden, een mail gekregen dat het de volgende dag geleverd werd maar helaas niet het geval. 2 dagen later snel naar huis moeten gaan om de op de stoep geleverde panelen veilig te stellen na een belletje van de bezorger.
Helaas misten wij twee achterplaten (wind platen) en het bleek wat lastig om hiervoor de juiste mensen te pakken te krijgen bij Solar. Maar dit is uiteindelijk keurig opgelost en nageleverd.