Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Bluff rakt i genom. Alla varningstecken finns på hemsidan. Inget riktigt företagsnamn. Något bolag som heter Skogalen finns inte. Inget, telefonnummer, postadress bara en mailadress. Struntprat... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Snabb leverans utlovades. 5-7 dagar och att man ska höra av sig om de inte kommit inom den tiden. Fri frakt! Jag fick mina efter 21 dagar och fick dessutom betala tullavgifter. De hänvisade då til... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Beställde och betalde skor i Augusti. 30/8 fick jag min order bekräftad, den 21/10 fick jag svar från er ang, leveranstider, ”2-6 arbetsdagar är det normalt, och att det kan uppstå förseningar”... Se mere

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Riktigt skämt. Har väntat nu över 4 veckor på 3 par skor. Fick idag meddelande om tullavgift på 124 kr per packet, totalt 372kr Skorna skickas från Asien. Kommer aldrig beställa här igen.

Virksomhedsoplysninger

1. Skobutik

Skrevet af virksomheden

Välkommen till Skogalen.se – din skobutik på nätet! Vi erbjuder ett brett utbud av skor från välkända varumärken, med fokus på kvalitet, komfort och stil. Hos oss handlar du tryggt, snabbt och enkelt, oavsett om du söker sneakers, träningsskor eller klassiska modeller för vardagen. Vi brinner för skor – och för nöjda kunder.

Kontaktoplysninger

4 stjerner
3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Har ikke besvaret negative anmeldelser

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Not so cheap knock-offs

Fått ett par Adidas som uppenbart är fake. Skogalen hade mage att sätta upp en tagg från StockX med en QR-kod som skulle bekräfta skornas autenticitet. När jag kontaktade StockX och skickade en bild på QR-koden fick jag som svar att de aldrig har intygat att just dessa skor var äkta. Moral of the story? If something seems too good to be true, chances are it isn’t.

1. oktober 2025

Kopior och omöjlig retur

Beställde 2 par Nike Air Max. Jag har använt samma modell och storlek i 15 år så jag vet hur de ska se ut och hur storlekarna är.
1. Jag fick vänta 5v på första paret och 7v på andra paret.
2. Fick betala tullavgift för båda paren.
3. Båda paren är för stora = storleksangivelsen stämmer inte med Nikes egna storlekar.
4. Vid närmare kontroll är det många detaljer på skorna som inte håller måttet.
5. Skogalen vill ha 700-900kr för retur per par och pengarna betalas inte ut förrän de fått skorna till sitt lager (vilket alltså skulle kunna betyda aldrig)
6. Övertygad om att detta är kopior. KÖP INTE!!!

30. september 2025

Varning! Köp inget från skogalen.se

Falsk marknadsföring, då skorna ej var autentiska (äkta). En returprocess som är under all kritik, vilket innebär att du måste betala för frakten t o r om du vill skicka tillbaka dem, som landar på ca 800-900kr/per par skor.
Lång leveranstid, då skorna kommer från Asien, vilket ej anges heller vid köp, och du måste också betala tullavgift, som inte heller anges vid köp.
Jag vill därför varna alla för detta företag.

26. september 2025

Lurad

Det blev 30 dagars leverans, tullavgift och dessutom visade det sig vara falska varor.
Och nedan svar fick jag när jag mailade in:

Tack för ditt meddelande. Vi vill försäkra dig om att vi endast säljer autentiska produkter från pålitliga och auktoriserade leverantörer – dina skor är självklart äkta.
Om du ändå önskar returnera varan gäller våra ordinarie returvillkor:
– Kunden ansvarar för fraktkostnaderna både för leveransen till dig och för returen tillbaka till oss.
– Den totala fraktkostnaden till dig var 368 kr. Kostnaden för retur till vårt lager kan variera mellan 300 och 400 kr, vilket gör att den totala fraktkostnaden kan uppgå till 700–900 kr per paket (t.ex. ett par skor). Returnerar du flera par räknas varje paket separat och kostnaden kan då bli upp till 900 kr per paket.
Vi förstår att detta kan kännas frustrerande, men fraktpriserna sätts av fraktbolaget och ligger utanför vår kontroll. Många kunder väljer därför att sälja vidare varan på exempelvis Blocket eller Facebook, vilket ofta blir mer lönsamt.
Om du ändå vill gå vidare med returen, vänligen bekräfta att du accepterar fraktkostnaden så skickar vi en returetikett.

Skogalen

27. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Beställ inte härifrån 6veckors…

Beställ inte härifrån 6veckors leveranstid och tullavgift+moms åkte jag på och när jag skulle returnera då ville dom ha betalt för frakten till mig och frakten tillbaka till dom någonstans mellan 700-900kr 😡

25. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

39 dagar senare får jag ( efter att…

39 dagar senare får jag ( efter att betalat 124:- i tullavgift som det inte upplystes om vid beställning) så äntligen skorna. Det verkar vara original.
Hade aldrig köpt skorna om jag visste var dom kom ifrån- Malaysia.
Den upplysningen kom när jag efterfrågade varan efter 2veckor med hänvisning till att deras ena lager fanns i Malaysia och där fanns mina skor. Och nu hade jag ju betalt och kunde inte göra något, miljökämpe som jag är när det gäller allt.LURAD😩
Beställer du här så var medveten om den länga leveranstiden+extra avgiften.
Av miljöskäl om inte annat handla av ett företag i din närhet, kan vara värt några kronor extra.

24. september 2025

Pajasföretag - oseriöst

Pajasföretag
Fick orderbekräftelse att dem har fyra lager Nederländerna, Norge, Danmark och Malaysia.
Mitt paket hade skickats från Malaysia (helt obegripligt när tre andra lager ligger på betydligt närmare avstånd.)
Leveransen tog över en månad sen fastnade paketet i tullen! Jag avkrävdes på dyr tullavgift för att kunna lösa ut mitt paket.
Detta fanns det ingen information innan från företagets sida.
Obefintlig kundtjänst som endast går att kontakta via mail, de svarar aldrig :(

24. september 2025

Kan man välja minus

Kan man välja minus? HANDLA INTE!!! Fy så ledsam upplevelse. Beställt skor till dottern, 2-6 arbetsdagar stod det som leveranstid, nu, snart 27 dagar senare har vi ännu ej mottagit någon leverans men betalat har vi gjort. Med anledning av den långa leveranstiden önskar vi avbeställa men det får vi inte, isf ska vi få betala en dyr returavgift (tillkommer även tillavgifter) efter att vi någon gång i framtiden mottagit skorna, om vi ens kommer att få dem? Har inget förtroende kvar alls för detta företag. Bara en massa ursäkter men inget välmenande bemötande. Tar det vidare till Konsumentverket och ARN men trist väg att gå.

27. august 2025

Handla inte här..

Leveranstid är hur lång som helst
Skor var nog inte tillverkade när jag beställde..och inte var det särskilt billigt
Jippi.. skor på posten i Solna..
Nu blir det tullavgift på skorna :(

18. september 2025

Handla ALDRIG här!!!

Handla ALDRIG här!!!
Beställde ett par skor för 1500 SEK.
Tyvärr passade inte skorna och jag ber om att få returnera dem.
Då blir jag informerad om att jag ska betala både retur kostnad på mellan 300-400 SEK + frakten för skorna hit, 368 SEK!
Totalt alltså 700-900 SEK
Returfrakten säger jag inget emot eftersom det är ganska vanligt att det är så, -men att jag ska betala frakten för att jag fick hem skorna, what???
På hemsidan skryter de om att det är gratis frakt, det är det knappast om man behöver returnera.
Jag har dessutom betalt tull på 129 kr för att få skorna.
Det allra värsta av allt är att jag (trots den höga kostnaden) nu har accepterat fraktkostnaderna, som man måste göra för att få en retursedel och jag får ändå ingen retursedel!!!
Jag har skrivit flertalet mail till dem men inget svar.
Här sitter jag alltså med ett par för små skor som jag inte ens kan skicka tillbaka.
Blir så j-la förbannad!!!

Mvh Anna

17. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Vidrigt företag som lurar på pengar

Vidrigt företag som lurar på pengar. Med största säkerhet säljer dem inte ens äkta skor vid närmare inspektion. Dem har skickat halva ordern, alltså en av två skor. Den andra ordern har inte ens lämnat Hong Kong enligt FedEx. Vi har begärt retur. Dem vill vi ska betala ca 900kr i retur och har inte ens skickat retursedeln. Dem har dessutom slutat svara i konversationen. Oseriöst företag som lurar på pengar och lär få en och annan polisanmälan på sig.

4. august 2025

Bedragare - köp inte - Fake Skor

Denna butik säljer endast fake skor. Jag är själv produktdesigner så när jag packade upp skorna som kom efter 5 veckor och såg att de var skickade fr Asien så blev jag misstänksam. Öppnade kartongen och plockade ut Adidas lådan. Ingen etikett på lådan med style, stl, färgkoder etc som det alltid finns på Adidas lådorna. Öppnade locket och på pappret låg en NIKE nyckelring, skulle aldrig hända att Adidas leverantörer skulle stoppa ner en nyckelring av deras största konkurrent. Köpte ett par leopardmönstrade skor som kom med vita snören fast originalet har mörkgröna som fodret på skorna. Hälkappan har en svart remsa på fake-skorna de skicka fast den ska vara i leopard. Jag har mailat dem flera ggr och sagt att jag vill ha pengarna tillbaks och då säger de att jag får betala frakten 700-900kr på ett par skor som kostade 1400kr. Enligt svensk lag ”konsumentverket” så ska bolaget stå för returen och kunden ska få hela beloppet tillbaks.

Jag har mailat de bilder de har på sin hemsida vs bilder på skorna jag fick. Kina kopior!!! De säger att skorna de har skickat är 100% äkta och att skorna kan ändra utseende beroende av vilken produktionsserie de är tillverkade i, lögn. Adidas ändrar inte skor som de lagt miljontals kronor på att utveckla.

Alla svar man får är AI genererade och svarar inte på en endaste fråga man ställer.

Köp inte skor fr dessa bedragare och sprid detta. Jag har hört av mig till Adidas, konsumentverket och polisen, jag ska se till att de aldrig får sälja en endaste sko till, svindlare.

4. september 2025

Blufföretag som säljer kopior

Blufföretag! Beställde ett par Hoka Clifton 10 och först fick jag betala 124kr i tullavgift för skorna skickades från Malaysia. Skorna var inte äkta, jag har ett par likadana sedan innan och skillnaderna var enorma. För att få skicka tillbaka skorna tar Skogalen mellan 700-900kr som du dessutom måste bekosta själv! Handla inte här! Reklamation hos banken och skorna rätt ner i soptunnan!

2. september 2025

Avråder starkt

Avråder starkt! Har betalat tull, lång leveranstid. När skorna inte passade fick jag meddelande om att returen kostar 398 + 300-400kr. Totalt ca 800 kronor 😡

10. september 2025

Handla absolut inte här

Handla absolut inte här! Trots löfte om snabba leveranser, gratis frakt etc har jag nu väntat i dryga 3 veckor utan att ha fått skorna samt behövt betala tullavgift på 124 kr. Det här informeras inte om! Fruktansvärt oetiskt.

8. september 2025

Dette er Trustpilot

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.