Dezamăgire profundă față de RUPES – Garanție înșelătoare și lipsă de asumareun utilizator loial RUPES timp…
Am fost un utilizator loial RUPES timp de peste 5 ani, alegând constant cele mai noi modele apărute pe piață. Recent, am achiziționat modelul RUPES Mark V, însă experiența mea cu acest produs și cu serviciul post-vânzare al companiei este una profund dezamăgitoare.
Imediat după achiziție și înregistrarea produsului pe site-ul oficial, am primit o garanție extinsă de 5 ani, emisă direct de RUPES. Părea un semn de seriozitate. Din păcate, realitatea este cu totul alta.
La prima problemă apărută (placa de prindere defectă – problemă cunoscută internațional la modelul Mark V), am fost informat că:
Placa de prindere NU este acoperită de garanție, alături de alte componente precum cablul de alimentare sau perii de carbon.
Garanția nu este asigurată de RUPES, ci de dealerul de la care a fost cumpărat produsul, deși certificatul de garanție poartă sigla RUPES și NU menționează niciun dealer.
Dacă ai achiziționat produsul din afara României (ex: Marea Britanie), garanția NU este valabilă în România, chiar dacă produsul este înregistrat pe site-ul oficial și are garanție extinsă activă.
Aceste practici sunt complet înșelătoare:
În cutie nu am găsit niciun fel de Termeni și Condiții referitoare la garanție.
În momentul achiziției, nu se specifică nicăieri că garanția depinde de dealerul local sau de țara din care cumperi.
Înregistrarea pe site-ul RUPES îți creează impresia că beneficiezi de o garanție reală și internațională – complet fals.
Mai grav este faptul că problema cu padul modelului Mark V este raportată la nivel global de detaileri profesioniști. În loc să recunoască și să remedieze problema (așa cum ar face orice companie serioasă), RUPES preferă să se spele pe mâini și să paseze responsabilitatea.
Încurajăm toți utilizatorii RUPES care au întâmpinat astfel de probleme să raporteze aceste practici înșelătoare organelor competente, pentru a proteja viitorii clienți de experiențe similare.
Este păcat că un brand atât de cunoscut ca RUPES a ajuns să își trateze clienții cu atâta lipsă de respect. Din acest motiv, am decis să trec pe FLEX, o companie care oferă garanție internațională reală, indiferent de unde achiziționezi produsul.
NU RECOMAND produsele RUPES, indiferent de cât de bune par la prima vedere. Când apar probleme – ești pe cont propriu.
21. marts 2025
Uopfordret anmeldelse