Virksomhedens forretningsmetoder
Ejerne af denne virksomhed købte den ejendom, hvor vi lejede et lokale, som blev brugt til øvelokale, som vi havde været lejere af i knap 7 år. Dialogen var fra starten ret dårlig og efter kort tid blev vi sagt op med begrundelsen:
” I den forbindelse har vi blevet bekendt med, at din anvendelse af lejemålet ikke er lovlig. Iht. Lokalplan 53 § 3 (delområde 2.2) som også her er vedlagt, er følgende anvendelse lovlig:
“ Delområde 2.2. Der må kun opføres eller indrettes bebyggelse til eller udføres erhverv indenfor kontor, service, håndværk, industri, laboratorier, undervisning og liberalt erhverv”
”
Jeg skal derfor bede dig ophøre med at anvende lokalet til “øvelokale” hvilket i den forbindelse også gælder at spille musik i dem.
På bagrund af ovenstående opsiger jeg hermed dit lejemål jfr. din lejekontrakt pkt. 3.1 således at det er fraflyttet d. 30 november 2022.”
Vi forespurgte Herlev kommune herom. I svaret skriver de bl.a.:
” Det fremgår af lokalplan at ejendommen kan anvendes til virksomheder indenfor kontor service, håndværk, industri, laboratorier, undervisning og liberalt erhverv.” og ” Øvelokaler kan defineres som undervisning”
Begrundelsen undrede os da også, eftersom vi havde haft lokalet i 7 år og den tidligere ejer netop havde lejet lokalet ud til os med det formål. Det er selvfølgelig i orden, at udlejer ønsker noget andet med ejendommen, men hvorfor denne omgåelse af sandheden og hvorfor ikke tage en dialog inden en pludselig opsigelse af lejemålet?
I forbindelse med overdragelse af lokalet forsøgte udlejer i flere omgange at få os til at betale for renovering og de stigende udgifter til varme. Vi efterlod lokalet i bedre stand end da det blev overtaget og heldigvis havde vi billeder fra overtagelsen, så påstanden kunne modbevises. I det forløbne år, indtil fraflytningen, havde vi ingen varme brugt og alligevel blev beløbet til aconto varme ikke betalt tilbage med begrundelsen, at man ikke ønskede at afregne efter forbrug længere (som det altid havde foregået), men at alle i bygningen skulle deles om den samlede udgift. Det er fair at man skal betale et tomgangsbeløb for varme, men pludselig at skifte praksis for afregning er helt urimeligt og formentlig også i strid med kontrakten.
Desuden måtte vi rykke flere gange inden afregning fandt sted og for sent i forhold til det aftalte i kontrakten.
Denne anmeldelse er blevet alt for lang, men jeg syntes I skal have et detaljeret billede af måden dette firma driver forretning på inden I indgår aftaler med dem.