Useriøst Rekrutteringsfirma
Jeg blev inviteret til en uforpligtende og uformel samtale om en jobmulighed hos Recruit IT. Samtalen blev i sidste øjeblik udsat, og da den endelig fandt sted, viste det sig, at forventningerne var alt andet end uformelle.
På trods af, at det blev præsenteret som en afslappet samtale, blev jeg mødt med forventningen om at have forberedt en dybdegående præsentation af mig selv, uden nogen forudgående besked om dette. Da jeg selvfølelig ikke havde gjort det, blev det mødt med overraskelse og en nedladende attitude.
Rekruttereren, som hævdede at have mange års erfaring i IT-branchen, spurgte om min kandidat i Datalogi overhovedet indeholdt software-relaterede fag. Det vidner om manglende forståelse for uddannelsens indhold og for branchen generelt.
Mødet varede under ti minutter, hvorefter jeg blev afbrudt og fik et nedladende foredrag om, hvor dårligt forberedt jeg var, baseret på en præmis, de selv havde undladt at kommunikere klart. Alt dette skete trods adgang til mit CV, hvor mine tekniske kompetencer fremgår tydeligt.
Mit indtryk er, at Recruit IT blot fungerer som endnu et ineffektivt mellemled, uden reel forståelse for de tekniske profiler, de forsøger at matche.
Spild ikke jeres tid med dem. Søg job direkte hos arbejdsgivere, der forstår, hvad de leder efter.