Råd til Advokat: Tredobbelt prisstigning og inkompetent rådgivning.
Vi afsluttede en hushandel i august 2016 og benyttede os af Advokat Marianne Betzer fra Råd til Advokat. Det var en på alle måder dårlig og dyr rådgivnings-oplevelse.
Ved den første samtale blev prisen for bistand til vores huskøb anslået til mellem 8.000 og 10.000 kr. Ordrebekræftelsen, som kom en uge efter at arbejdet var startet, anslog prisen til 10.000 kr. Den endelige regning lød på 26.000 kr. - omtrent 3 gange det oprindelige estimat.
På intet tidspunkt under handelsforløbet blev vi gjort opmærksom på, at det ville være nødvendigt at øge advokatens timeforbrug. Det til trods for at Råd til Advokat under overskriften "Det har du ret til, når du kontakter en advokat" skriver på sin hjemmeside:
"Under sagens behandling skal advokaten løbende orientere dig om, hvor meget tid, der er brugt på sagen, sådan at du hele tiden kan følge med i, hvad advokatens bistand koster dig."
Vi fik ingen løbende orientering om tidsforbrug, hvilket vel er på kant med reglerne. Hvad værre er, var rådgivningen mangelfuld og af ringe i kvalitet, og der var spørgsmål der forblev ubesvarede.
Vi burde have stoppet samarbejdet da vi modtog ordrebekræftelsen. Men vi fik den først en uge efter, at arbejdet var påbegyndt, hvilket heller ikke er normal praksis.
Derudover indeholdt den en besynderlig passus om, at der også ville blive udarbejdet et testamente, hvilket vi aldrig havde bedt om. Det var naturligvis en fejl, som advokaten fortalt da vi påpegede det. Men når man hyrer en advokat, bør man kunne forvente et minimum af sans for detaljer. Det havde vores advokat ikke.
18. august 2016