Denk goed na voordat je hieraan begint
Ik ben al een tijd lang op zoek naar een huurwoning. Via de bekende websites nog geen bezichtiging kunnen krijgen. Het reageren op woningen is niet leuk om te doen en je moet erg snel zijn met je reactie, dus ik was op zoek naar een makkelijke manier om aan bezichtigingen te komen.
Toen vond ik de Online Aanhuurmakelaar. Ik twijfelde even, voordat ik hiermee in zee ging. Is het wel betrouwbaar? Gaan zij er wel in slagen om voor mij een bezichtiging te regelen?
Na een aantal positieve reviews te zien, besloot ik het een kans te geven. Met name omdat ik een negatieve review zag, waarin stond dat hij zijn opdracht binnen veertien dagen zonder enig probleem kon herroepen.
Ik kreeg een telefonisch intakegesprek. Het was een zeer vriendelijke medewerker. Hij motiveerde mij om een hoger maximum huur aan te geven. Hij drong er ook op aan om een groter zoekgebied op te geven, dan ik eigenlijk wilde. Vervolgens moest ik tijdens het gesprek gelijk maar even het aanmeldformulier invullen en opsturen. Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig kon ik het zoekgebied nog wat kleiner maken bij het invullen van het zoekprofiel.
Enkele dagen gebeurde er niets. Daarna kwamen er een aantal reacties binnen. Tot mijn verbazing in een andere stad dan ik had opgegeven, zelfs buiten het vergrootte zoekgebied. Daarna een aantal reacties in de juiste stad, maar veel te laat. Ik had zelf al een halfuur eerder op deze specifieke woningen gereageerd!
Kortom, op deze manier gaat het de Online Aanhuurmakelijk ook niet lukken. Na tien dagen had ik genoeg gezien en besloot ik gebruik te maken van mijn herroepingsrecht.
Wat ik bij het vlugge aanmeldformulier niet goed had gelezen: de werkzaamheden tijdens deze 14 dagen worden wel gewoon verrekend! Ook voor reacties op de woningen buiten mijn zoekprofiel. In de algemene voorwaarden staat namelijk dat ze 20 kilometer buiten je opgegeven gebied mogen zoeken!
De Online Aanhuurmakelaar heeft dus 2,5 uur aan werkzaamheden in rekening gebracht, en het heeft niets opgeleverd. Dit is ruim 200 euro die ik heb weggegooid, zonder een steek verder te komen in het proces.
Succes allemaal met het zoeken naar een fijne woning! Ik zie dat anderen wel positieve ervaringen hebben met de Online Aanhuurmakelaar, dus vaar niet alleen op mijn slechte ervaring. Denk er wel goed over na en lees de algemene voorwaarden goed door, voordat je een gesprek inplant.