Godt tilfreds med min oplevelse, 8 måneders kontrakt i Norge. Nordvik fandt et vikariat til mig i ønsket geografisk område og har været behjælpelige hele vejen igennem.
Jeg har været afsted 2 gange med NordVik. Initielt ca 5 mdr og efterflg 3 uger. Jeg er enig i andres ytringer mht tvivlsom og til tider lidt diffus kommunikation inden afgang, man får først meget s... Se mere
Hej Jeg kenden Nord-Vik i mange år, jeg har oplevet kun den bedste samarbejde, derfor anbefaler de andre kolleger for at tage chancen for at dække opgaven gennem dem.
Vikariat gennem nordvik! Arbejdede som vikar gennem nordvik i en periode som derefter blev forlænget. Nordvik gav mig den nødvendige støtte fra starten af kontrakten lige til slutningen. De... Se mere
Nordvik, Nordiske Lægevikarer har over 20 års erfaring inden bemanding til norske kommuner. Vi samarbejder med flere end 250 norske kommuner og ca. 8.000 kandidater, hvilket gør os til det største vikarbureau inden for almen praksis i Norge. Som vikar hos os følger vi op på processen både før, under og efter vikariatet. Nordviks medarbejdere er norske og bor i Norge. Vi har kontorer i Bergen og København, hvor vores moderselskab Transmedica har hovedkontor.
København V, Storbritannien
Jeg havde et 4 ugers vikariat i Norge formidlet af vikarbureauet Nordvik. Jeg oplevede stor venlighed og hjælpsomhed fra personalet forud for afrejse. Der var meget papirarbejde at få på plads som var lidt en jungle, når man ikke er kendt med det norske system, det havde jeg ikke klaret uden hjælp. Infomaterialet kunne med fordel opdateres, da det er et godt fundament af have med. Jeg fik et rigtig godt vikariat, som alt i alt var en positiv oplevelse.
Jeg ville ikke betænke mig ved at vælge Nordvik til et evt. fremtidigt vikariat.
Jeg har vikarieret via Nordvik i Norge, en enkelt tur på 3 mdr. Det var en rigtig god stilling jeg endte med at få, til en meget højere løn end i Danmark. Norge er simpelthen fantastisk at arbejde i. Det hele gik ret nemt mht. papirarbejdet og arrangering af det praktiske i det hele taget, det samme mht. lønudbetaling/skat. Introduktionsmateriale fra Nordvik med CD-ROM og instrukser kunne klart have været bedre og mere aktuelt, men jeg fik svar på alle spørgsmål jeg havde fra en kvindelig medarbejder hos Nordvik. God oplevelse alt i alt.
Jeg endte heldigvis med ikke at tage til Norge og arbejde gennem Norvik, men fandt en anden formidler af vikariater. Hele processen omkring vikariat, hvorhenne, hvor meget og hvor lidt, med Norvik var præget af forvirrende og halvmaniske mails fra direktøren. Det endte med trusler fra Norviks side.
Jeg har været afsted 2 gange med NordVik. Initielt ca 5 mdr og efterflg 3 uger.
Jeg er enig i andres ytringer mht tvivlsom og til tider lidt diffus kommunikation inden afgang, man får først meget sent oplysninger om endelig destination.
Det ændrer dog ikke på, at det har været to særdeles gode vikariater med lønninger større end forventet. Formentlig vil jeg også bruge Nordvik næste gang, jeg tager afsted.
NordVik/Transmedica er efterhånden godt kendt i vikar-verdenen for deres ufine og aggressive markedsføring. Nyuddannede læger modtager lige efter endt studie et brev fra Mikael Palm/NordVik/Transmedica, som lover høje lønninger i Norge og giver et indtryk af at være et seriøst og godt vikarbureau. Det er bare det fuldstændigt modsatte, der er virkeligheden som det også fremgår af mange hjemmesider!
Det er synd for de læger, som falder i fælden for de ufine forretningsmetoder. Når de kommer i vikariat i Norge, finder de al for ofte ud af, at det de har været lovet ikke passer! Boligen er i dårlig stand, arbejdspladsen ved somme tider ikke at vikaren kommer, lønnen er meget ofte langt under det NordVik/Transmedica/Mikael Palm lover, antal vagter passer ikke, type af vagter er informeret forkert ud osv. og listen fortsætter…
Når vikarlægerne skriver tilbage til bureauet, får de meget ubehagelige e-mails tilbage af selve Mikael Palm (CEO staffing NordVik og Transmedica). Og lægerne kan ikke komme ud af kontrakterne med bureauet, fordi de har skrevet under for en periode. Vælger de at forlade vikariatet før tid, får de e-mails med trusler om retsforfølgelse, erstatningskrav eller injurie osv… De kan heller ikke gå til den norske kommune, da de har skrevet under på, at al kommunikation mellem vikaren og kommunen skal gå igennem NordVik/Transmedica/Mikael Palm.
Har man skrevet under på en kontrakt med NordVik/Transmedica har man ofte skrevet under på, at man ikke må arbejde i samme kommune eller i en nabo kommune i 3 år. Dette er ulovligt i følge dansk lovgivning, og det burde enhver arbejdsgiver vide! NordVik har tidligere uretmæssigt krævet erstatning for tabt honorar, når læger har indgået aftaler med kommunerne/arbejdspladserne efter endt vikariat formidlet gennem NordVik/Transmedica/Mikael Palm.
Jeg vil anbefale læger at bruge andre vikarbureauer eller eventuelt selv søge vikariater i Norge. Vikariat formidlet gennem NordVik/Transmedica/Mikael Palm kan blive en meget trist oplevelse! Jeg har selv prøvet det på den bitre måde!!!
Jeg har været afsted med Nordvik to gange.
Selvom kontrakten var underskrevet og rejsen købt, fik jeg at vide en uge før mit første vikariat, at jeg ikke kunne tage afsted fordi kommunen ikke kunne tilbyde mig et sted at bo(Mikael Palms forklaring). Jeg blev kritiseret for at have købt min rejse og desværre havde jeg også udlejet min lejlighed. Et par dage efter fik jeg et nyt vikariat.
Jeg blev lovet 4-6 vagter pr. Måned med mulighed for flere, men da jeg ankom til Lægevagten anede de intet om min ankomst og vagtplanen var lagt og vagter uddelt for længst tre mdr. Frem i tiden. Så der var ikke andet at gøre, end at håbe at nogle af lægerne ville af med deres vagter.
I kontrakten stod der honorar til Nordvik på 850kr pr. Uge, men de tog hele 1000kr pr. Uge. Hver gang man protesterede havde Mikael en forklaring og prøvede ad kringlede veje at retfærdiggøre tingene. Der var ikke meget at stille op.
Selvom jeg selv havde betalt for min autorisation, blev jeg også afregnet for det og der gik i hvert fald to mdr. Før de blev tilbagebetalt til mig. Jeg brugte så meget energi og tid på at skrive til Nordvik.
På lægekontoret blev vi pålagt at blive til kl 16, men det blandede Mikael sig helt uden om, selvom der stod i kontrakten at vagten kun gik til kl 15.30. Så måtte vi selv forhandle med kommunen sagde Nordvik. Normalt er det ellers forbudt at tale med kommunen om alt det økonomiske og Nordvik kan kræve økonomisk kompensation for det, skriver de i kontrakten.
Jeg valgte et sommervikariat gennem Nordvik i år, da de reklamerede med at man som tak for samarbejdet ikke skulle betale honorar til Nordvik.
Jeg hoppede på den og opdagede siden hen under mit vikariat, at Nordvik havde lavet en snu aftale med kommunen om at mine vagttillægpenge skulle udbetales til dem og ikke til mig. De tog over halvdelen af vagttillægget og udbetalte resten til mig.
Der var også fejl i kontrakten, men nej intet kunne laves om, alt var underskrevet og signeret, sagde Mikael.
Summa summarum, spild ikke tid og energi på Nordvik, de giver mange grå hår og tager dine penge. Gør det selv eller find et andet vikarbureau!
Som alm. begavet, dansk læge, er der absolut ingen som helst grund til at vælge Nordvik, hvis man ønsker at arbejde som lægevikar i Norge.
Det norske system ligner det danske til forveksling og hvis man sætter sig bare lidt ind i tingene kan man sagtens søge autorisation, norsk ID-nummer og åbne en bankkonto hjemmefra. Nordvik tager en ordenlig haps af din løn for at være formidler, men jeg oplevede: At hverken løn, vagtforhold eller boligforhold var som Nordvik havde lovet. Jeg var ankommet til Telemarken med mand og børn og havde ingen mulighed for bare at tage hjem igen, vores lejlighed var lejet ud og jeg havde fået orlov fra min normale stilling. Mine norske kolleger og leder af lægekontoret gjorde hvad de/hun kunne for at gøre mit ophold godt, bla fandt man os en stor god bolig, dén Nordvik havde sørget for viste sig at være en lille ét-værelses "studio", som vi skulle bo i det meste af tiden. På lægekontoret var de kede af, at jeg var den 4. læge (i træk),som ankom med komplet andre forventninger end realiteten.
Informationsmaterialet jeg fik inden afrejse var rodet og virkede uoverskueligt/uredigeret. Jeg fik en CD-rom (som ikke virkede), men som angiveligt skulle indeholde manual til klinikkens software, som dog viste sig at være et helt andet system da jeg nåede frem.
Jeg har på flere mails, at Nordviks direktør Mikael Palm stiller mig i udsigt at jeg kan tjene 110.000-160.000 NKr pr. måned, det svingede fra mail til mail, men jeg tjente langt mindre.
Jeg tjente (uden vagter) 64.000 Nkr + feriepenge i fast løn fra Norvik pr. måned, men min chef på klinikken fortalte mig at Nordvik fik ca 24.000 Nkr pr. uge for mig, dvs Nordvik fik >30%, bittert når de nu faktisk havde været en klods om benet på mig.
Jeg kan ikke sige det indtrængende nok: Nordmændene og Norge er komplet velfungerende, der er styr på tingene og sproget er stort set dansk. Find et sted i Norge du kan lide/har hørt om, grib knoglen og lav din egen aftale. Kom evt et par dage før arbejdsstart så du kan sætte dig ind i de få, overskuelige forskelle der er mellem Norge og Dk.
God vind derude, frygt intet, Norge er fantastisk, Nordvik ikke.
Jeg kan ikke anbefale NordVik/Transmedica til nogen lægevikarer! Hold jer væk fra bureauet, de bruger beskidte forretningsmetoder. Jeg har haft en meget dårlig oplevelse med dem og deres direktør! Og jeg har efterhånden snakket med mange lægevikarer, som har haft lignende oplevelser. Jeg er meget forarget og chokeret over NordViks/Transmedicas kommunikation til lægevikarer. De giver et indtryk af en meget god løn og mange gode vagter. Alt er bare super og godt til man starter i vikariatet, og finder ud af, at boligen er elendig, der er ikke nok vagter og de typer vagter man får er slet ikke dem man har fået oplyst, og lønnen er væsentligt lavere end det, de har oplyst. Min løn var under halvdelen af, hvad de havde oplyst mig. Da jeg sendte en høflig mail til NordVik/Transmedica fik jeg flere meget stødende mail tilbage om, at jeg ikke havde læst mine papirer, at jeg ikke havde taget mine vagter, at de ville sagsøge mig hvis jeg snakkede med kommunen eller videregav oplysninger til 3. part, at jeg ikke skulle svine dem til osv... Alt dette, fordi jeg protesterede over, at den løn og de antal vagter, de havde oplyst om til mig, ikke var muligt at få det sted jeg var sendt hen i vikariat. Da jeg sagde min stilling op, blev jeg tvunget til at gøre vikariatet færdig indtil kontrakten udløb. Trist oplevelse, som jeg vil advare mine kollegaer at komme du for. Hold jer væk fra NordVik/Transmedica!
Lover en masse ved første kontakt, men holder ikke aftaler og lover mere end han kan holde, særligt om vagter og aflønning. Når man kommer frem til kommunen passer mange af aftalerne omkring boligforhold, antal vagter og type af vagter ikke. Det er min oplevelse. Da jeg konfronterede bureauet på en høflig måde med disse aftalebrud, agerede Mikael Palm særdeles uprofessionelt overfor mig og var truende. Se i øvrigt en tråd på Yngre Lægers side hvor der er dokumentation og andres oplevelser med dem.