18/04 Weeral trein gemist naar Antwerpen door 1 minuut vertraging uit Londerzeel... en vroeger vertrek van de trein naar Antwerpen. Volgende trein al aangekondigd met 10 minuten vertraging. Lesj... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Jongens toch, classic nmbs. Je komt toe van van een vlucht en kan direct de trein pakken. Er zijn genoeg kiosken beschikbaar. Maar ik heb maar 10 minuten. Genoeg om een ticket te kopen? Nee zo... Se mere
Gisteren reisden we van Gent-Sint-Pieters naar Brussel-Zuid, maar door problemen met de sporen en treinen liep het allemaal wat chaotisch. Op het perron zagen we een trein aankomen waarop Brussel... Se mere
De sites om een alternatief abonnement uit te leggen zijn zeer onduidelijk en verwarrend. Het is chaotisch uitgelegd! Ik heb een standaard 1ste klas maand abonnement van 280€ heen en terug elke d... Se mere
Staken elke paar weken zonder logische…
Staken elke paar weken zonder logische planningen in vervangtreinen
99% kans dat uw trein te laat komt.
99% kans dat uw trein te laat komt.
En dan vragen ze zich af waarom mensen zich kwaad maken.
stakingen,afschaffingen of…
stakingen,afschaffingen of vertraging,wordt altijd duurder en je krijgt er systematisch minder service voor terug,totaal onbetrouwbaar
Aangename treinreis
Aangename reis gehad. Schermen in de stations geven duidelijk aan waar je trein vertrekt.
Verschrikkelijk
Verschrikkelijk. Onbetrouwbaar. Kans op vertragingen is 200%. Geen performant aanbod. Gijzeling van reizigers door stakingen is steeds aanwezig en waarvoor geen enkel begrip meer kan worden opgebracht. Zelfs na 150 jaar slaagt men er niet in om deftig openbaar vervoer te organiseren. De totale onbekwaamheid. Niet meer van deze tijd. Hopelijk grijpt de overheid snel in. De belastingbetaler heeft recht op iets beter.
2/2.
2/2.
Donderdag trein van Lokeren naar Mechelen.. aansluiting in Dendermonde gemist.. nu 30’ wachten in Dendermonde.. volharden zoals deze stakersclub volhardt in onkunde?
Probeer al gans de voormiddag…
Probeer al gans de voormiddag tevergeefs online tickets te bestellen. Applicatie blokkeert steeds op " wij verwijzen u door naar de website...."
Staken, niet rijden wegens werken, te laat of er helemaal niet doorkomen, reiziger praktisch verplichten om digitaal te bestellen met een systeem dat even goed "werkt" als de rest. Wanneer privatisering aub ???
Waarom 1 ster
Waarom 1 ster? Omdat je niet minder kunt geven!!!
Wat kun je doen om de organisatie te helpen verbeteren? Starten van nul!!! Helaas kan dit niet, dus zullen we altijd de trotse eigenaars zijn van een zoveelste openbare dienstverlening die op niets trekt!
Ga ik voor het eerst alleen met de…
Ga ik voor het eerst alleen met de trein naar Leuven, heeft die minstens een halfuur vertragen. Om het nog beter te maken zijn de deuren dicht en kan ik er niet uit om een ander te nemen. Wat een stomme trein en systeem en alles van de NMBS!
Niet eens 1 ster waard
Niet eens 1 ster waard. Hoe kunnen jullie deze staking nog omtoveren in ‘opkomen voor onze rechten’? De enige mensen die jullie hiermee treffen zijn jullie eigen klanten. Klanten die enorm hoge prijzen moeten betalen voor een ticket waar ze toch vaak niks mee zijn aangezien de treinen niet komen of minstens 25 minuten vertraging hebben. Jullie treffen jongeren die naar school moeten en volwassenen die wél willen werken. Het is ronduit een schande en ik hoop dat er ooit eens een sanctie aan vasthangt. Vandaag 2u moeten reizen voor een treinrit van 42 minuten. Nogmaals bedankt NMBS!
Vertragingen
Om te beginnen ben ik intern en ik pak dus de trein op maandag en vrijdag ik was 1 uur te laat op een maandag door een trein voor ons waar de remmen kapot waren ik ben al vaker te laat geweest en op vrijdag is het niet zo erg als mijn trein vertraging heeft behalve als ik mijn overstap niet haal, dit is door de stakingen en vertragingen! Ik snap dat mensen willen staken maar, ze straffen de foute mensen, studenten en werknemers!
De trein genomen van oostende naar…
De trein genomen van oostende naar Leuven. Op de perrons worden we omver gerookt door wachtende groepen mensen. De trein zit afgeladen vol. In Gent en Brussel wordt het alleen nog erger. De wc's werden afgesloten en geen conducteur te bespeuren niet op de heen- en terugreis. Wel zien we hem op het perron instappen in een afgesloten wagon achter de machinist... haaha ik kan daar rustig een slaapke doen. In Diegem verstaan we nog wat stil wegens een technisch probleem.. ja ik moet naar het UZ Leuven voor onderzoek en dat wordt spannend. Jullie staken voor de regeringswijzigingen... maar met de nieuwe voorwaarden zijn jullie nog veel beter af dan de gewone werknemer...
Nmbs gijzelt onze kinderen die naar…
Nmbs gijzelt onze kinderen die naar school moeten !!
Zijn nu verplicht om onze zoon (1 à 2 keer per dag) te voeren of af te halen : onverantwoord !!
1) Abonnement in dus betaald en NIET bruikbaar
2) Ben zelfstandige en moet dus vele uren opofferen omdat de heren/dames geen zin hebben om te werken : wie gaat mij betalen ?
9 dagen staken : zou bij wet moeten verboden worden in dit geval : reeds genoeg voordelen !!!
Je betaalt de volle pot maar je trein…
Je betaalt de volle pot maar je trein komt dan veel te laat en overvol. Dit is niet oké!
Alle begrip dat er stakingen volgen en…
Alle begrip dat er stakingen volgen en dat jullie opkomen voor jullie belangen. Maar dat jullie de ochtendtreinen afschaffen voor de werkende mens en de studenten die naar school moeten..dit is gewoon compleet onaanvaaardbaar. Als jullie echt denken dat jullie daarmee de juiste mensen straffen, sorry dit getuigt van zeer weinig intelligentie. Compleet onaanvaardbaar! Het zou maar wat correct zijn dat er hiervoor een gepaste sanctie zal volgen.
Een dikke buis ...en hoe kunnen jullie…
Een dikke buis ...en hoe kunnen jullie nog veiligheid garanderen met zo'n overvolle treinen? Alle reizigers zouden eens moeten steken...
Slechte service
Slechte service waar je niet op kunt rekenen. Toch gaan de prijzen omhoog terwijl de service niet beter wordt.
Elk ander bedrijf zou failliet gaan. Autonoom overheidsbedrijf wat even slecht werkt als de overheid zelf.
TOP....
Amper 1 ster
Amper 1 ster. Ik neem mijn trein richting Vilvoorde. het was de antwerpen centraal trein en ik had dus gekeken op de NMBS app , de trein gign effectief in vilvoorde stoppen en opeens verandert die van bestemming. Ik heb in mechelen moete afstappen en weer een ander trein nemen?Wa s da nu
More terrible than great. Sorry.
Disappointing Train Service – Overpriced and Unreliable
The train service is simply not worth the price. It’s overpriced for the quality it offers—unreliable, often dirty, and lacking any real distinction between first and second class, except for the cost. Both classes are absurdly expensive!
Punctuality is a major issue. Trains are frequently late, sometimes even at the very last minute before their scheduled arrival. The delays are so common that when a train is actually on time, it feels like a rare and unexpected relief.
During weekday mornings, trains are packed like sardine cans—clearly, there aren’t enough running to accommodate demand. The company also seems understaffed, as strikes happen more than once a year, reflecting employee dissatisfaction.
While replacement buses are sometimes provided during disruptions, they are often unavailable when incidents occur suddenly, leaving passengers stranded without alternative transport.
I understand that operating a train network is complex and challenging, but even with that in mind, the service remains overpriced, overcrowded, and unclean.
Another major issue is poor mobile network coverage. Most lines and stations have little to no signal, making mobile internet unreliable. At these prices, I would expect ultra-fast, unlimited WiFi on every train and station!
I even did the math: the cost per kilometer is shockingly close to what it would take to drive a small car. How does that even make sense? Public transportation is supposed to be an affordable and sustainable alternative to car travel. At these prices, why would anyone choose a slow, dirty, and overcrowded train over a faster, more private car? In some cases, train seats are even stained with blood—completely unacceptable.
For a developed country like Belgium, this level of service is disappointing.
That being said, there are a few positives: the staff do their jobs well, the online systems are modern and efficient, and when trains actually run on time, the experience is decent.
However, improvements are badly needed. Even second-class seats should have clean, replaceable headrest covers to prevent the spread of lice, mites, and bacteria. The fact that not even first class offers this speaks volumes about the overall standards.
Belgium deserves better.
Te laat
Ik neem vaak de trein en ben bijna altijd te laat op mijn bestemming. De treinen zijn overvol en stinken ook nog eens. Hoe kan het zo moeilijk zijn om dit beter te organiseren?
Volgens jullie website wordt een trein die tot zes minuten te laat is, nog steeds als 'op tijd' beschouwd. Maar zo werkt tijd niet. Als een trein om 8:25 zou moeten aankomen maar pas om 8:30 arriveert, is dat gewoon te laat. Net zoals ik te laat ben als ik vijf minuten later op mijn werk verschijn. Stop met excuses en los het op.
Læs mere om andre typer anmeldelser.