Ingen hjelp at hente
Jeg har søgt om dagpenger mens jeg søger arbejde her i Norge. Dagpenger som gør, at min familie kan leve, mens jeg søker jobb.
NAV har sat min familie og jeg i en umulig situation, som gør at vi ikke kan opretholde vores familiesituation her i Norge og jeg føler mig nødsaget til at flytte hjem igen med vores søn. Jeg havde opsagt min økonomiske støtte og grundlag hjemme i Danmark for at flytte med min søn og kæreste til Norge, da kæresten har fået arbejde i Norge, men NAV godkender ikke dette, da det ikke er et arbejde jeg har opsagt, men derimod kommer fra barsel efterfulgt af få måneders dagpenge. Jeg synes det er total grotesk. Om man opsiger et arbejde, barsel eller dagpenge, burde ikke gøre forskellen, da uanset hvad, så opsiger man et økonomisk stabilitet som man kunne få hjemme i Danmark indtil jeg fandt et nyt job. Vi lever for 20.000 norske i måneden efter skat og når alle udgifter er betalt har vi nærmest ingenting. Vi har hverken råd til at tage til læge med vores syge barn eller mig til kiropraktor med hoftesmerter efter en graviditet. At man kan byde hårdtarbejdende mennesker dette, er mig en gåde, specielt når man opsiger alt man har derhjemme, for at flytte med sin familie til Norge.
Afslag på min klage om afgørelsen er sendt til NAV klageinstans, men med op til 19 ugers ventetid. Det er umenneskeligt.
12. december 2023
Uopfordret anmeldelse