Gentagne aftalebrud
Jeg lavede telefonisk aftale om en billigste bil i én måned, med skift til anden bil 2 af lørdagene i løbet af denne måned. Prisen blev oplyst til kr. 99,- pr. dag for den lille bil, og kr. 562,- pr. dag for den dyrere bil.
Den første lørdag forløb bilbyttet gnidningsfrit. Den næste lørdag, hvor jeg skulle bytte bil, var den skriftligt aftalte bil ikke tilstede ved udlejningskontoret. Den stakkels ekspedient undskyldte mange gange og ringede febrilsk rundt og fandt til sidst en bil, som stod en times kørsel væk. Han spurgte, om han kunne få mig til at køre efter det, hvilket jeg smilende og imødekommende – desværre – indvilligede i. Det skulle komme til at stå mig dyrt i frustrationer.
Da jeg ankom til det andet udlejningskontor, var bilen ikke klargjort. Efter en lille halv times ventetid kunne jeg se, at de påbegyndte klargøringen.
Da jeg skulle bytte tilbage igen dagen efter, var det igen udlejningskontoret en time længere væk, jeg selv måtte køre til.
Naivt forventede jeg, at jeg som minimum blev kompenseret for omkostninger til brændstof og arbejdsløn for misereren, men dette måtte jeg kæmpe med næb og kløer for at få dækket – og nogen egentlig kompensation for reduktion af dagsprogrammet som følge af forseelsen måtte jeg skyde en hvid pil efter.
Nogen tid efter endt lejeperiode kom opkrævningen. Til min forbavselse blev der nu opkrævet kr. 150,- pr. bilbytte. Det blev ikke nævnt med ét ord, da vi indgik aftale i telefonen. Jeg gør indsigelse med henvisning til den indgåede aftale, men den ser man hos Movon stort på, med henvisning til, at det skulle fremgå af hjemmeside og dét med småt i kontrakten.
I tillæg til de to ovennævnte aftalebrud bemærkes, at når man fremsøger beskrivelsen af bilbytte, som ganske rigtigt på hjemmesiden gemmer sig, når man udfolder teksten, står der i forbindelse hermed at man gratis kan skifte bil 1 gang pr. 30. dag. Så selvom Movon forsøger at justere den telefonisk indgåede aftale, så den modsvarer den skjulte tekst, de har på hjemmesiden, er det ej heller dét, der gør sig gældende.
I griskhed udlejer man biler til flere på én gang og hæver efter forgodtbefindende.