Jeg vil fraråde MidtAdvokaterne
Jeg vil fraråde at benytte Loa Nedergaard Olsen som bistandsadvokat.
En bistandsadvokats primære opgave er at skabe tryghed og yde korrekt juridisk støtte for den forurettede. Men som hårdt ramt offer mødte jeg desværre det stik modsatte.
Min oplevelse har været præget af følgende kritiske punkter:
Fejlagtig rådgivning: Jeg har modtaget flere juridisk forkerte oplysninger, som burde være basal viden for en advokat. F.eks. oplyste Loa mig om, at når sagen var forkyndt i Statstidende, så ville retsmødet blive gennemført, også hvis gerningsmanden udeblev fra retsmødet. Sikke noget vrøvl - lovgivningen siger tydeligt, at et retsmøde kan udelukkende gennemføres, hvis strafferammen ER UNDER 1 ÅR... og det er strafferammen IKKE i min sag. Dette SKAL absolut være almen viden for enhver advokat. Loa har aldrig undskyldt, når hun har fejloplyst mig. Det er en uskik og ødelægger tillidsforholdet.
Manglende respons: Jeg blev tydeligt nedprioriteret, fordi advokatsekretæren var på barsel og Loa selv skulle passe sekretæropgaverne. Mails og sms-beskeder fra mig blev ignoreret.
Noget sparsomt engagement i min konkrete sag: Loas skriftlige oplysninger viste, at hun ikke undersøgte omstændighederne ved bla. Statsadvokaten i min specifikke sag. Jeg fik i stedet blot generelle standardsvar.
Uprofessionel adfærd i Landsretten: Min straffesag blev væsentligt forsinket i landsretten. Havde Loa siddet i Retssalen for at følge sagen, så kunne jeg bedre acceptere det, men Loa valgte at sidde i et tilstødende lokale og arbejde på andre sager, hvilket strider mod den omsorgs- og støttepligt, en bistandsadvokat har under et retsmøde.
Under retsmødet, hvor jeg blev afhørt, burde Loa have anmodet dommerne om at afsige skyldsspørgsmålet af hensyn til mig og erstatningskravet. Det er dårlig advokatskik og svigt at undlade dette.
Jeg har noget vel begrundet frygt for gerningsmanden, som bla. har klippet mine bremser 2 gange. Den frygt siger politiet og min PTSD-psykolog er vel begrundet. Men Loa viger udenom - istedet for at hjælpe og støtte mig modtager jeg blot en mail, hvor Loa igen-igen forsøger at retfærdiggøre sig selv og sine generelle antagelser i min sag. Loa hjælper mig ikke med at skabe tryghed.
Jeg oplever ikke, MidtAdvokaterne rent faktisk har de faglige og menneskelige kompetencer til at varetage et offers interesser.