Dyrt og dårligt udført arbejde, og mange dårlige undskyldninger
Vi har desværre valgt at arbejde med Ny Emalje, som er Certificeret partner med KAOS Design Studio, Opgaven: microcement arbejde på væge og gulv i vort badeværelse og en væg i køkkenet. Vi er mildest talt chokeret over resultatet. Det ser ikke ud som om det er fagfolk som har udført opgave. Alle hjørner og kanter er fulde med hakker og revner, overfladen som skulle være glat, er rug som sandpapir mange steder, alle kanter mellem gulv og væge, og imellem væggene, samt mellem dør og vinduesrammer er ujævne. Og der er en stor revne hele vejen ned langs med glasdøren, som er opstået, da Ny Emalje monterede glasdøre inden cementen var tør / hærdet. Det ser rædselsfuldt ud, og det færdige resultat bære præg af, at de har haft påtaget sig en opgave, som de enten ikke har haft tid til at udføre, eller som de ikke er kvalificerede til at udføre.
Da vi aftalte opgaven med Ny Emalje fik vi oplyst, at de skulle bruge 4-5 dage på opgaven - en opgave som det viste sig, tog mere end 3 uger, og som endnu ikke er færdiggjort. De skulle starte mandag, men udskød opstarten fordi de hævdede ikke at have modtaget de materialer som de skulle bruge. Efter et par dage gik de igang, men måtte stoppe igen, da de ikke havde fået materiale nok til at kunne fuldføre opgaven. Så havde de ikke ledige folk, og så var der sygdom etc. Vi kontaktede deres leverandør KAOS Design Studio, og ifølge dem, så har der ikke været nogle leverance problemer, og Ny Emalje har modtaget alle materialer til den aftalte tid. Hvilket betyder at deres forklaring på forsinkelserne er direkte usand.
I det meste af periode hvor opgaven skulle stå på, efterlod deres håndværkere døren til badeværelser og de store glasvæge og glasdøren til vores bruseområde, ubeskyttede på græsset i haven og den ene væg havde de lagt på køkkengulvet. Vi har VVS, malere og gulvfolk som har skulle udføre opgaver i vort hus i denne periode, og det har været til stor gene for dem, og de er blevet forsinkede pga. Ny Emaljes manglende planlægning.
Vores badeværelse og køkken ligner på ingen måde de foto, som jeg har afleveret til Ny Emalje som reference, eller de foto, som de selv bruger som reference for deres arbejde. Det som de før opgaven blev påbegyndt, beskrev som luksusfølelse, ser kort sagt forfærdeligt ud.
Jeg har fremsendt en del foto af de mange fejl og mangler, samt flere skriftlige klager, men det til trods, så påstår Ny Emalje: At sådan skal det se ud, og det er hvad man kan forvente.
Ny Emalje skulle komme til et møde for at gennemgå og aftale afslutning af opgaven i fredags, men dagen før om eftermiddagen, aflyste de mødet med henvisning til, at vi ikke havde betalt fakturaen på opgaven, og at de mente at alt yderligere arbejde høre under garantien. Jeg havde allerede to gange oplyst dem om, at vi ikke havde modtaget nogen faktura bl.a. pr mail.
Ny Emalje er certificeret partner med KAOS Design Studio, som producere microcementen som de benytter, det er også dem som har “uddannet” Ny Emalje, og som anbefaler dem på deres hjemmeside.
Jeg har forespurgt mig hos 2 andre certificeret partner til KAOS Design Studio. Og begge virksomheder har uafhængigt af hinanden erklæret, at de er uenige i Ny Emaljes udtalelser om, at opgaven er udført på en korrekt måde, og de er begge enige i, at kvaliteten af det udførte arbejde er rigtig dårlig.
Ny Emalje begrunder også aflysningen af mødet med, at den ene ejer af KAOS Design Studio følte sig chikaneret af at vi har kontaktet dem, for at få en udtalelse om den påståede leveringsforsinkelse samt kvaliteten af den udførte opgave, og min udtalelse om, at vi agter at poste en artikel om projektet efterfølgende. Vi undrer os noget over den udtalelse, men på den anden side, kan vi se på Trustpilot, at det ikke er første gang, at KAOS Design Studio reagere på samme måde, når nogen har givet dem og deres certificeret partner dårlig anmeldelse. Personligt var jeg selv noget skuffet over ejerens noget nedladende 14 minutter lange telefoniske foredrag om, hendes syn på professionalisme, og hendes mening om, hvad der skrives på de sociale medier - det var tydeligvis noget hun hellere ville bruge tid på, end at besvare mine spørgsmål vedr. finish på det arbejde deres partner virksomhed havde leveret, om microcement skulle være rug og fyldt med huller, om man kan forvente hakker og revner i alle hjørner og kanter, og om der ville være kommet store revner ved glasset, hvis cementen havde været hærdet, før at glasset var monteret igen etc.
Sidst men ikke mindst, så blev mødet aflys af Ny Emalje, på grund af, at de ikke syntes at vi brugte en god tone over for dem, og at de mente at det var på tide at de satte foden ned. Det har Ny Emalje så gjort, med krav om betaling for et meget forsinket og uafsluttet projekt - Hele forløbet har været en helt igennem dårlig og dyr oplevelse.
19. april 2024