Een iets andere pannenkoeken ervaring dan verwacht.
Het gaat in dit geval om de nieuwe locatie van Kameryck /de-oortjeshoeve/
Helaas moest ik constateren dat de keuze om mijn 70e verjaardag af te sluiten met pannenkoeken in het mooie, nieuwe restaurant De Oortjeshoeve in Kamerik iets minder geslaagd uitpakte, althans wat de pannenkoeken betreft.
Het restaurant ligt op een prachtige en veilige locatie, met een kinderboerderij, speeltoestellen en een mooie hooiberg, waar onze kleinkinderen zich heerlijk konden vermaken.
Laat ik vooraf beginnen dat ik onderstaande ervaringen NIET deel om de Oortjeshoeven een slechte naam te bezorgen, maar dat wij wel eerlijk onze ervaring willen delen, omdat "de pannenkoeken" niet als bijzaak maar juist als hoofdgerecht worden aangeboden.
Wij besloten naar De Oortjeshoeve te gaan omdat het restaurant op de website adverteert met "Heerlijke pannenkoeken en meer bij De Oortjeshoeve."
De foto's met mooie pannenkoeken en teksten als "om je vingers bij af te likken" en "om te smullen" waren zeer overtuigend en nodigde uit tot een succesvolle afsluiting van mijn verjaardag.
Maar een mooie locatie en vriendelijk personeel maken een dag niet compleet als de pannenkoeken met lange tanden worden gegeten. Onze kleinkinderen zijn bepaald geen kritische eters, dus daar lag het niet aan. De manier waarop de pannenkoeken waren bereid, was naar onze mening de oorzaak.
Wij bestelden een naturel pannenkoek, een pannenkoek met appel en een pannenkoek met appel en rozijnen. Wat werd geserveerd, was een vrij dikke pannenkoek met daarop een topping van stukken appel en rozijnen in een gelei-achtige saus. Het geheel was lastig te eten en voelde taai aan.
Onze kleinkinderen, maar ook wijzelf, konden de pannenkoeken niet eens oprollen vanwege de grove stukken appel. Het leek alsof de pannenkoeken al eerder waren gebakken, vervolgens werden opgewarmd en pas vlak voor het uitserveren van de gekozen topping werden voorzien.
Aan tafel waren wij het er unaniem over eens dat dit niet de versgebakken, smeuïge pannenkoeken waren die je verwacht, met bijvoorbeeld ingebakken appelschijfjes of spek.
Daarnaast hadden wij ook kipsaté, een extra schaaltje geroosterde groenten en een Hollandse biefstuk met champignonsaus besteld. De saté en de groenten waren prima. Helaas was mijn biefstuk iets minder mals dan verwacht.
Al met al ging het gesprek aan tafel meer over het eten dan over de leuke verjaardag die wij samen hadden beleefd.
Eenmaal thuis liet de ervaring ons niet los. Al snel vonden wij online meerdere reacties van andere gasten die vergelijkbare ervaringen met de pannenkoeken beschreven.
Wij hebben onze bevindingen vervolgens gedeeld met de eigenaar.
Hij gaf aan dat het wel degelijk verse pannenkoeken waren, die werden geserveerd vanuit een pannenkoeken carrousel. Ondanks deze uitleg smaken de pannenkoeken als niet vers gebakken, maar opgewarmd.
Jammer, want de locatie is prachtig, het personeel vriendelijk en de overige gerechten waren goed. Juist daarom hadden wij gehoopt dat ook de pannenkoeken aan diezelfde kwaliteit zouden voldoen. Voor ons was dat helaas niet het geval.