ALDRIG MERE ICOPAL. Tja, Icopal- det bare ikke godt nok. 😢
ICOPAL, der kommer aldrig en anbefaling herfra.
Magen til dyrt skrammel produkt finde man ikke i Danmark. 😞
Kunne man bare give nul eller minus stjerner. Så fik de maksimale der.
Tja, så måtte jeg jo nok skrive en negativ anmeldelse.
Jeg fik ny tagkonstruktion på garagen i 2016, og udvidet med carport. Små 99m2, som jeg hyrede en tømrer/snedker mester til. Da han spurgte til tagbeklædning, ville jeg have noget der var godt, holdbart (har mose/eng områdeligeved sidenaf, og får nemt grønne belægninger) og det skulle bruges til regnvandsopsamling i større mængder.
Han foreslog dengang Icopal, det var godt og de var specialister i tagbeklædning. Det var fint med mig, han bestiller dem og står for det praktiske. Jeg var ikke meget hjemme på grund af arbejdet. Men da jeg skulle have solfanger og gennemføreringer dertil, fik jeg en kontakt fra deres folk, da de lever materialer (montage og materialer blev 35.000kr.)
Så via mail finder vi løsning på originale tagfødder og gennemføreringer, de kan sige god for (16.000kr for beslag og gennemføreringer?). De bliver leveret hurtigt, så alt fint der. At de her gutter så ikke selv kan måle op, den klare jeg så selv. Men de har ikke korte skruer, så gennem tagplader rager 3 cm spidse skruer. Over værksted ingen problemer, der skal alligevel isoleres under taget. Men i garagen hvor det er synligt, der måtte jeg skære enderne af, og male det væk.
Da de er færdige, er der kosmetikske ting der irriterer mig, men sket er sket. Jeg får monteret tagrenden og opsamling, men det dyre filter jeg havde til vandet, var ikke nok. De 3*1000liter vand blev grumset og beskidt.
Tagrender blev fyldt med skærver konstant.
Da jeg intet havde fået eller hørt Icopal efterfølgende, kontakter jeg han konsulenten der fandt beslag til mig.
Han foreslog at jeg vaskede taget ned med vandslangen en gang imellem? Det prøvede jeg det første år meget, derefter ikke så tit. Og efter 2-3 år, hvor jeg ikke har brugt regnvandet, da jeg ikke vil vande haven med beskidt vand, piller jeg opsamling fra, og har ikke fået gjort noget ved det projekt siden.
Men nu har jeg så lukket carporten af i 2023-24, og der blev lavet facade. Der så vi at taget havde fået meget lau, og det lau sidder godt fast. Vi piller lidt, og ser det er groet ned gennem tagpappen. Så når du kradser i en lau går pappen af. Jeg har jo stadig meget skiffer i tagrenden, og vasker den e gang årligt, og spuler mossen væk fra taget samtidigt.
Jeg havde i første omgang kontaktet tømrermester, men han er lukket og pensioneret for et par år siden.
Han siger det er Icopal jeg skulle tage fat I, men det er op ad bakke. Det har taget mig snart et år at få hul igennem. Den vej for reklamation på nettet, er kun hvis du har handlet direkte med Icopal, og jeg havde jo en tømrer imellem os. Så jeg har kun kvittering fra tømrermester, der kom 1/2 år efter de var færdige.
Men Icopals garanti på 10 år uden problemer, gælderikke. Kun hvis du tegner en udvidet 15-30års, med årligt kontrol og dokumentation for at du har vasket taget årligt og kvittering fra firma på algebehandling?.
Jeg har aldrig modtaget noget information fra Icopal, omend at jeg er forpligtet til at vaske mit tag?
Jeg har tagpap på udestue og det gamle garagetag, det har lagt siden midten af 1980 og er fladt tag. Har aldrig rørt det, og det på udestue ser næsten ud som nyt. Der er lidt mos som jeg lige tager sammen med render.
Hvis mit nye garage tag med hældning, ikke var egnet til tagpap, så skulle Icopal jo have sagt nej til opgaven.
Og hvorfor skiffer der drysser af i flere år?, Når det er til regnvandsopsamling.
Den Kontakt jeg har fået, vil ikke oprettet en reklamationen, da det er dårligt vedligeholdelse?
Nu har jeg så haft en god ven forbi, han har lagt pap på i mange år, og for phoenix.
Han mener bestemt at materialet er forkert, og i området skal der bruges noget hæmmende pap. Det ved man godt hos phoenix, og efter lidt opfølgning er han vendt tilbage med nyt. Icopal har i mange år haft problemer med deres pap og fremmed vækst.
Jeg kunne for billigere penge, have brugt en anden belægning, plader der nærmest kunne holde evigt.
Jeg er godt pissed over deres måde at fritage sig selv.
Har aldrig hørt eller set huse med tagpap, blive vasket hvert år. Algebehandling ok, det har jeg givet tegltaget en enkelt gang. Han var så fræk at sige, at vandet sagtens kan bruges til havevanding og toilet. Men hvem vil hælde grumset vand ud i haven, jeg aner ikke hvilke pesticider der kommer fra tagpappen. Dengang havde jeg stadig lidt køkkenhave.
Mit råd herfra er Aldrig, Aldrig, Aldrig brug Icopal.
og husk det nu ALDRIG ICOPAL.
Jeg er lige ved at undersøge, hvordan jeg går videre mod dem. Syn og skøn kræver jo lidt mere Aktion. Og skulle finde overskud til retten, den ved jeg ikke om er en mulighed.