Mobbeskolen
Min datter startede i 0. klasse og havde et dejligt forløb op til og med 3. klasse. Da 4. klasse startede, så en anden pige sig sur på hende, og drillede hende. Det var en pige, der hvert år så sig "sur" på en eller anden. Det blev voldsommere og voldsommere, med ret onde sms'er og videoer, og da vi bad skolen og hjælp, brillierede de med i første omgang bare slet ikke at svare. Da jeg efter et par rykkere endelig fik hul igennem, var første statement "dette er ikke mobning, for mobning er hvis det er flere børn og meget systematiseret". Flot. De henviste til at tale med den anden piges forældre, og det gjorde vi. De fortalte også, at der var et "forløb" med den anden pige, men det kendte pigens forældre intet til. Det fortsatte, og omkring efterårsferien var det så voldsomt, at min datter lukkede sig mere inde og bare ikke var glad. Skolen drejede det til at der var problemer med hendes trivsel ... men stadig helt uden at adressere mobberiet og håndtere det. Man vendte ganske enkelt det blinde øje til. Børn er jo børn, og de andre børn se, at det var OK, og derfor begyndte alle at drille hende og ingen legede mere med hende. Skolen gjorde stadig intet. Til sidst måtte vi tage hende ud af skolen og finde en anden skole. Der har alt fungeret smukt siden.
Humlebæk Skole er en mobbeskole, hvor det er i orden at mobbe, og hvor der ingen konsekvenser er for mobberen.
Skolens personale bruger meget energi på at fortælle, at de har mindre ressourcer til rådighed efter skolereformen. Min oplevelse er, at brugte de lige så meget energi på at passe deres arbejde, kom de meget længere.
Måske er det på grund af inklusionskonceptet. Måske er det på grund af årgangsundervisningen. Jeg ved det ikke. Men skolen fungerer ikke.
26. november 2016