Plattenslageri - De ville have mig til at lave dyre unødvendige udskiftninger frem at udføre simpel vedligeholdelse..
Min køkken hane var tilstoppet og min brusers blandings batteri ville ikke længere levere andet end varmt vand. Min formodning var at begge problemer var forårsaget af kalk. Derfor ringede jeg til Finn Jepsen VVS, og talte med en høflig sekretær som overraskende hurtigt kunne sætte mig i kalenderen. Få dage senere møder 2 høflige unge mænd op, og ser på mine armaturer. Manden som førte ordet brugte 5 minutter på at tjekke vandtilførelsen til min køkkenhane, hvor efter at hans konklusion kom prompte.
Både min køkkenhane og hele min bruser skulle udskiftes. Jeg er ikke en ekspert, men selv jeg kunne fornemme at der var noget galt, når den unge mand begyndte at bruge mere tid på at overbevise mig om at mine armaturer ikke var værd at rede, uden overhoved at have brugt tid på at finde problemerne, han rørte ikke engang ved min bruser, som i øvrigt er fra 2019. Han kunne for den sags skyld ikke udskifte min bruser, med et nyt armatur, uden at lave huller i min væg som ikke matcher med mit nuværende armatur. Derfor sagde jeg så også at jeg så selv fortrak at købe nye armaturer, og ville kontakte dem igen når dette er gjort...
En uge senere tager Finn Jepsen VVS igen kontakt til mig, og spørger ind til om jeg havde købt nye armaturer. Til dette svarer jeg at jeg har behov for mere tid til at overveje hvad jeg vil, og derfor foreslår Finn Jepsen VVS at vi afslutter sagen for nu. Jeg formoder ikke at høre mere fra Finn Jepsen VVS, men her tog jeg fejl. For dagen efter modtog jeg en regning for deres service besøg, som lød på 800kr. Et 10 minutters service besøg, som ikke fiksede mine problemer og i stedet bestod mere af at overbevise mig om at mine armaturer skulle udskiftes.
Jeg endte derfor også med at klage, og til Finn Jepsen VVS's kredit, så krediterede de mig øjeblikkeligt for det faktureret beløb, og oplyste i øvrigt at den unge mand ikke længere var ansat hos dem, men de tilbød mig at sende en ny mand ud og se på mine armaturer. En underlig udmeldelse i sig selv. Mit svar er under alle omstændigheder nej tak. Det er ikke første gang at jeg er stødt på dyre VVSere som ikke gør et grundigt stykke arbejde. Så jeg endte med at bruge en halv dag på at lærer mig selv hvordan jeg skilder og vedligeholdte mine armaturer via youtube videoer.
Det ville have taget en rigtig VVS mand 15 minutter at have fundet og fjernet blokaden fra min hane. Det samme var tilfældet med min bruse blandingsbatteri. Alt hvad der skulle til for at fikse problemet var at rense blandingsbatteriets indmad med edikesyre og vupti så fungerede den igen. Og igen, det ville have taget en VVS mand 15 minutter at gøre. Jeg har aldrig nogensinde lavet VVS arbejde før, men jeg kunne fikse mine armaturer på egen hånd. Pris: 20kr, for en dunk edikesyre.
Finn Jepsen VVS kunne til gengæld ikke hitte ud af at lave simpel vedligeholdelse arbejde på mine armaturer, på trods af at de var 2 mænd, samt at jeg faktisk havde diagnoseret problemet rigtigt og fortalte dem at kalk var problemet. Hvad de kunne finde ud af, var at forsøge at overbevise mig om at bruge mange 1000kr på at udskifte mine næsten nye armarture og lade dem udføre arbejdet... Så min konklusion er som følger:
Finn Jepsen VVS sendte 2 plattenslagere til min adresse. De havde aldrig i sinde at reparere mine armaturer, selvom at det var det jeg bestilte dem til. Og jeg er sikker på at 9 ud af 10 folk ville have bidt i det sure æble og enten købt nye armaturer eller betalt for et ubrugeligt service besøg. Jeg takker Finn Jepsen VVS for at have motiveret mig til at lærer mig selv at vedligeholde mine armaturer. Men til alle jer, som ikke har tid eller lyst til at gøre VVS mandens arbejde, så kan jeg kun advarer imod at hyre Finn Jepsen VVS til at gøre jobbet.
4. juli 2023