Fenix - Uppsala Anmeldelser 4

3,3

Bolandsgatan 15G, 753 23 Uppsala, Uppsala Län, SE

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Vi hade en fin representant från Fenix som hjälpte oss tryggt genom alla steg i begravningen. Hon kom med tydliga förklaringar och förslag, samt priser på vad kostnade skulle bli.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Har använt Fenix förut och då var jag nöjd med samarbetet så det blev en gång till

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Varning för detta bolag!!! 1. De försöker påstridigt sälja på dig massa saker 2. De luras och hävdar att ALL kommunikation med kyrkan måste gå via de och därmed... Se mere

Virksomheden har svaret

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Vänligt bemötande av personal när jag hade kontakt med Fenix!

Virksomhedsoplysninger

1. Begravelsesforretning

Skrevet af virksomheden

Välkommen till Fenix Begravningsbyrå Uppsala. Ditt liv är fullt av många små händelser och storartade ögonblick som tillsammans gör dig till den du är. Vi på Fenix Begravningsbyrå i Uppsala vill ge dig som anhörig möjligheten att minnas den du saknar genom att hylla dennes liv. Vi hjälper dig att berätta den sista och minnesvärda pusselbiten i personens livshistoria. Vi hjälper dig att hylla livet. Det ska vara smidigt att ordna en vacker begravning i Uppsala – utan onödig oro. För oss på Fenix Begravningsbyrå handlar det om så mycket mer än att bara erbjuda dig ett lågt pris. Det ska vara enkelt så att du förstår hur saker funkar, platser man kan vara på och vilka produkter och priser som finns. Det handlar även om att fungera som en rådgivare för dig i en svår och jobbig tid, att du alltid känner dig trygg med att Fenix begravningsbyrå i Uppsala ger dig den hjälp du behöver. Att du alltid kan lita på̊ att vi ger dig minnesvärda avsked utan onödiga kostnader.

Kontaktoplysninger

1 stjerne

Har besvaret 85 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 48 timer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Varning för detta bolag!!!

Varning för detta bolag!!!

1. De försöker påstridigt sälja på dig massa saker
2. De luras och hävdar att ALL kommunikation med kyrkan måste gå via de och därmed lurade de till sig 2390 kr - Det stämmer inte!!!

VARNING ... de ställer fakturan till den som beställer INTE TILL DÖDSBOET och DETTA GÖR DET OMÖJLIGT ATT BETALA FAKTURAN ... SEN SKICKAR DE PÅMINNELSER och INKASSO TILL DIG SOM BESTÄLLARE även om det är dödsboet som skall betala och är motpart!

Varning akta er noga för detta skumrask bolag!

NOLL KÄNSLA, NOLL FÖRSTÅELSE ... OCH DET ABSOLUT SISTA MAN VILL HA NÄR EN NÄRSTÅENDE GÅTT BORT.

Det hon Ellinor skriver i sitt standard svar till mig och alla andra stämmer inte bara så ni vet! Jag har varit i kontakt med de flertalet gånger och de svarar bara på det där viset!

Hon bemöter inte det vi är flera som säger heller - att de lurar på en tjänster som inte behövs!

Såhär jobbar de:

1. Beställer kremering den 10 mars
2. Får fakturan den 20 mars som förfaller inom 10 dagar den 30 mars

Bara här ... vi som anhöriga kan inte utföra betalningar för dödsboets räkningar vi kan bara skicka till banken enligt deras rutiner måste det dock vara ställt till dödsboet inte anhöriga, har inte kvar "beviset" från banken.

Den första april börjar de skicka påminnelser och hot om inkassa till min epost och min mobil.

3. Andra april ber vi om att få fakturan med addresat dödsboet så vi kan betala den, märk väl att det är ca 20 dagar sedan vår anhöriga gick bort.

Det är brukligt i begravningsbranschen att man är medveten om att det kan ta tid att betala pga allt som hänt och komplexiteten.

VI HAR ALDRIG HAFT FÖR AVSIKT ATT INTE BETALA

VI HAR HELA TIDEN FÖRSÖKT GÖRA VÅRT YTTERSTA MITT I ALLT ATT FÅ TILL EN FAKTURA SOM GÅR ATT BETALA

FENXI FAMILY ÄR ENDAST INTRESSERADE AV ATT DRIVA ETT CASE MOT BESTÄLLAREN - VI ÄNDRAR INGET - BETALA FAKTURAN ANNARS DRAR VI DIG INFÖR INKASSO OCH KRONOFOGDEN

LÄS ALLA TIDSRAMAR DET ÄR HELT SJUKT - även om det är så att betalningsansvaret i slutändan hamnar på beställaren så är det fortfarande så att det måste finnas en ovilja eller liknande att betala.

Det finns inte här - det är helt orimligt att kräva betalat in på kontot från ett dödsbo inom 20 dagar, allt tar tid vid hantering av bortfall från en anhörig!

Detta företag är det mest okänsliga och giriga bolag som finns - UNDVIK!

4. maj 2026
Uopfordret anmeldelse
Fenix - Uppsala-logo

Besvarelse fra Fenix - Uppsala

Tack för ditt omdöme.

Vi vill förtydliga hur vi arbetar. Alla tjänster och kostnader går vi igenom tillsammans med beställaren innan något beställs, så att kostnaderna för varor och tjänster är tydliga och anpassade efter den budget som finns.

Det gäller även samordning med kyrkan, som är en tjänst du som kund själv väljer. Vi hjälper till att samordna både begravningar med ceremoni och utan ceremoni, utifrån vad som önskas.

När det gäller fakturering följer vi etablerad praxis i branschen. Fakturan skickas till den person som gör beställningen, med dödsboet angivet, eftersom det behöver finnas en tydlig beställare som agerar för dödsboets räkning. Samtidigt informerar vi om hur betalning kan göras med dödsboets medel.

Du är välkommen att kontakta oss direkt om du vill att vi går igenom detta tillsammans.

Ellinor Kiby
Kvalitetsansvarig
Fenix Family
ellinor.kiby@fenixfamily.se

Dette er Trustpilot

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.