Energistyrelsen Anmeldelser 68

1,3

Svindel og bedrag, giver ikke korrekte oplysninger til borgerne , ved ansøgning om tilskud. Det viser sig at folk allerede før kl 10 kunne logge på der ved stod i digital ventesal, hvorfor blev denne... Se mere

Jøsses, magen til langsom instution skal man lede længe efter. Efter første spørgsmål som autobesvares med "din mail er modtaget" gik der en uge og jeg spurgte på mail til en forventet svartid...... Se mere

1. Elselskab
  2. Leverandør af grøn energi

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Tweeter om energi, klima og forsyning. #dkenergi #dkgreen #nyenergi Kontakt:ens@ens.dk Vi kan ikke garantere svar på alle henvendelser her på Twitter

1,3

Dårlig

I forbindelse med hussalg skal der…

I forbindelse med hussalg skal der udarbejdes en energirapport. Vi har elvarme med en varmepumpe Luft/luft. Vores samlede udgifter til el, vand og varme udgør kr. 11.800. Alligevel giver de vort hus energimærke E. På forsiden af rapporten skriver de med store tal at vi betaler kr. 11.700 mere end vi behøver ved at få installeret varmepumpe luft/vand for en udgift på godt kr. 200.000. Er der en voksen til stede !!!

1. juli 2025

Håbløst

Håbløst. Hvis man ser bort fra en behandlingstid på 6 måneder er hjælpsomheden lig nul. Lige for at beskrive situationen har jeg en ejerlejlighed i en ejerforening med energimærke (lavet kollektivt til at gælde hele ejerforeningen). Vinduerne i ejerforeningen er den enkleste ejers ejendom (ikke ejerforeningens som ellers er generelt situationen). Og de udgør 16,5 kvm, som jeg vil skifte. Og ved ansøgningen oplyses dette.

Første udfordring er iht. systemet har ejendommen slet ikke et energimærke. Da jeg dog har den, kan jeg skrive ganske præcist alle oplysningerne omkring det.

Der går knap 5 måneder og jeg skal supplere med underskrifter, arealopgørelser osv.I min optimisme stiller jeg spørgsmålet om det skal være vinduernes areal eller lejligheden areal der skal fremgå, via “spørg din sagsbehandler”. Hvor jeg i stedet får svaret hvorfor dokumenterne var fremsendt - jeg havde dog 3 sætninger i min besked, så nok optimistisk at forvente det hele blev læst.

Men jeg får fat i en fra bestyrelsen, som skal sætte 4 underskrifter, for at bekræfte bestyrelsen ikke trækker min udgift fra i deres regnskab (igen da ejerskabet af vinduerne er mine). Erklære arealet…som vi bliver enige om må være boligareal af det samlede areal (siden det er hvad der står i dokumentet). Erklæring på bestyrelsen ved jeg ansøger med foreningens energimærkede (som jeg i øvrigt som medlem af foreningen har været med til at betale blev udført).

Dernæst går der et par uger. Og jeg bliver bedt om at fremsende vedtægterne. Og seneste generalforsamlingsreferat. Hvilket bliver gjort.

Yderligere 14 dage og nu skal alle 4 personer i bestyrelsen underskrive, hvoraf 2 bor udenbys. Og de er organisatorisk på samme beslutningsniveau. Og bare for tvære i det er det præcist samme dokument som fremsendt, med præcis samme ordlyd.

Simpelthen en farce. Hvis Energistyrelsens rolle er undgå energiforbedringer, klarer de opgaven til topkarakter.

4. november 2025

Spild af tid, penge og nerver – hold jer langt væk!

Energistyrelsens tilskudsordning er det mest håbløse og uigennemskuelige system, jeg nogensinde har haft med at gøre. Jeg gik ind i det her med en ambition om at energioptimere mit hjem – og endte med at få smadret både min tid, min økonomi og min tålmodighed.

Alt ved denne ordning skriger af inkompetence: ulogiske krav, endeløs dokumentation, uklare regler der ændrer sig uden varsel, og en kundeservice der er fuldstændig fraværende. Du kan sende spørgsmål, men du får sjældent brugbare svar – hvis du overhovedet får et svar.

Det føles ærligt talt, som om hele systemet er designet til at få folk til at give op. Og jeg forstår det godt nu – det er en fælde. En bureaukratisk labyrint, hvor man bruger måneder på at følge regler, kun for at ende med at få afslag eller intet svar.

Jeg har spildt tusindvis af kroner og utallige timer på det her. Og for hvad? Absolut intet. Jeg vil kraftigt advare alle mod at søge tilskud via ens.dk – det er dybt uprofessionelt, langsommeligt og direkte nedbrydende.

Det burde være en løsning, der hjælper danskerne – i stedet er det en tragikomisk farce. Skam jer.

1. april 2025

Lang lang ventetid

Lang lang ventetid
Har siddet i telefonen over 15 minutter. Du er næst i køen. Man får ingenting at vide når man venter - bare energispareråd. Jøsses hvor uproffesionelt. Sorry men det er det bare.
Og efter 17 minutter smidt af linjen! Gik bare kold. Jøsses hvor er det dog ringe.

4. marts 2025

Svær at komme i kontakt med 🤮

Har lige fået en regning som jeg ikke helt forstår, ringer til dem for at få en forklaring, for at vide af omstillings damen at man skrive til dem? Men jeg ved i bund og grund ikke hvad jeg skal spørger om, for jeg forstår ikke regningen? Nå skriver til dem med spørgsmålet, jeg forstår ikke regningen? Vil i venligst kontakte mig på mobilnr........
Får et automatisk svar fra dem, at der kan gå op til 10 arbejdsdage før de ser på mit spørgsmål, jeg skal betale regningen senest den 25 Januar, det er om 4 dage?????
DET ER BARE IKKE GODT NOK 🤮🤮🤮

21. januar 2025

Hvad skal man sige?

Min ansøgning om tilskud til energiforbedringer, er blevet afvist... Den er blevet afvist, da vi ikke har et gyldigt energimærke - et mærke som energistyrelsen selv har lavet for 6 måneder siden?

Jeg har skrevet til sagsbehandleren intet svar. Talt med kundeservice, som indrømmer at det virker som en klar fejl og de vil tage action med det samme. Det gør de så for over en måned siden, men stadig ingen godkendelse. . . HJÆLP mig da...

Men endnu en offentlig instans, som på ingen måde fungerer.

Man bliver behandlet som skidt...

25. november 2024

Når man ikke kan give 0 stjerner

Når man ikke kan give 0 stjerner! En opkrævning på 34 kr og 38 øre, 3 år efter min fars død, har energistyrelsen nu opdaget en mango i afregning/ opgørelse for 2021 vdr solceller. Intern fejl i deres afregningssytem betyder at man først nu opkræver beløbet. Alt er opgjort efter min far, så nu går styrelsen efter min gamle mor. Flot!!!!

16. juli 2024

Det lovmæssige er da helt mangelfuld

Jeg kan forstå her, at regeringen ikke har styr på det, der sker i Energistyrelsen! Da jeg i efteråret 2023 søgte - mange afbrydelser fra deres side - lykkedes det næste dag, at komme igennem og få tilkendt tilskud på 17.000.- kr. (fra Pillefyr til L/V. Nu da jeg endelig efter en del prøvelser - lang installationstid (1-2 dage blev til 1-4 mdr.)! Det var ikke småting jeg måtte gennemgå som 72 årig (bl.a. vand i stue fra loftet for oven, faldt om/mistede bevidstheden pga stress). Nu har jeg så fået afslag på tilskuddet pga det er leasing - det stod der ikke noget om overhovedet, da jeg søgte (så dårlig info mht det lovmæssige - hvad får de djøf’er og ministre dog deres løn for!? Jeg valgte bare denne mulighed, fordi jeg er så gammel nu, så jeg fortsat vil leve på landet, som jeg ville gøre i byen med fjernvarme - og så hjælper jeg jo med til den grønne omstilling - skal man nu straffes for det! Og desværre ser jeg nu, at priserne på L/V er faldet drastisk, og de lover større tilskud! For sent for mig nu - er bundet i 10 år - og kan allerede se på el regningen, at det energikonsulenten fra OK sagde, aldrig vil komme til, at holde stik - kunne nu næsten investere i 2 L/V varmepumper, som det vil koste mig i de 10 år! Savner godt nok mit pillefyr - det var meget billigere - og jeg kunne nok ha’ fået en yngre nabo til at hjælpe med de tunge 15 kg sække og rensning hver 3 uge!

15. januar 2024

Sindsyg dårlig behandling

Sindsyg dårlig behandling. Jeg overskred min ansøgningsfrist med 2 dage hvilket resulterede i totat afvisning af allerede godkendt tilskud.
Rådgiveren sagde at jeg bare skulle skrive til dem at jeg var lidt over tid, så skulle den nok gå igennem alligevel.
Men nul putte.
Afvist uden nogen chance for udbetaling og sagen er nu lukket.
Mere elendig og uretfærdig behandling skal man lede længe efter.
Jeg vil gerne vide hvem sagsbehandleren er, men afslaget er bare underskrevet med
Vh. Energistyrelsen..
Hvem er det lige der betaler jeres løn og hvis penge er det i deler ud af når det endelig sker..??
Nemlig..! Det er skatteydernes penge og ikke dine lille sagsbehandler.
Det er sgu da godt Ukraine ikke søger om tilskud 2 dage for sent..
Peter Jensen.

8. januar 2024

Har nu ventet i mere en 9 måneder på at…

Har nu ventet i mere en 9 måneder på at få udbetalt tilskud til varmepumpe. Styrelse anmoder 3 gange om de samme oplysninger flere måneder efter at de er noteret på portal. Når man spørger om ikke der er noget galt, får man kun et hovent automatsvar. Personale må side i Indien eller lignende. Pinligt at være Borger i dette land.

11. december 2023

Har lige fået afslag på udbetaling af…

Har lige fået afslag på udbetaling af varmecheck, som jeg ansøgte om den første dag man kunne ansøge.
På trods af sendte gasregninger fra 2020-2022, og kvittering for anmeldelse af et-kammer gasfyr, til to-kammer gasfyr, og der på BBR står at der kun har været oliefyr tidligere, og nu gasfyr fra 2011-nu. Og så har man ikke engang mulighed for at klage, det er sørme flot. Selv Energistyrelsens afgørelse over afslaget er faktuelt forkert, og det kan man ikke lave indvendinger imod.

18. november 2023

Varmecheck

Har lige fået afslag på varmecheck selvom vi er berettiget til den, ved godt at der fejl i BBR, men da vi bor i en Andelsbolig er det foreningens ansvar at det er i orden, vi har sendt dokumentation med i ansøgningen der viser at vi har betalt til Morsø Varme, men det er åbenbart IKKE blevet læst

13. oktober 2023

Forventer at blive snydt for Varmecheck

Jeg og 15 andre er tilsluttet et fælles gasfyr. Varmen føres i rør til bryggers i min bolig ,Det er min boligforening der står for drift og kontakt til gasselskabet ,Men ENS forstår ikke hvorfor jeg som lejer ikke kunne fremvise en regning fra en Gasleverandør .Vi er to på vejen som har søgt en varmecheck. Og alle oplysninger om vor energikilde ligger frit fremme på BBR Teknisk anlæg .3 Tekniske oplysninger
Klassifikation: Gasbeholder
Etableringsår: 2019 Jeg har ikke samme uddannelse som dem på ENS men det tog mig kun 2 min at finde de oplysninger på BBR , Men ENS kan ikke finde dem , Så måske bliver vi her i 2023 snyd igen for varmecheck og 6000 kr ,

1. juni 2023

Uacceptabel lang ventetid på udbetaling af tilskud til varmepumpe

Mere end 6 måneder efter at have indsendt ansøgning om udbetaling af tilskud til varmepumpe har jeg fortsat ikke fået til godkendte beløb udbetalt. Ved henvendelse til energistyrelsen får jeg blot et "standard svar" uden yderligere detaljer om hvornår udbetaling kan forventes. Der er tale om en offentlig instans som forvalter vores fælles penge og trods dette opfører de sig meget arrogant og som om borgerne er til for dem og ikke omvendt.

18. juli 2023

De svare ikke på henvendelser man…

De svare ikke på henvendelser man sender igen og igen bare en mail der skriver der er længere svartid. De har ikke svaret på mine henvendelser og jeg her ventet i ti måneder, siden den første. det er ikke en styrelse værdigt.

17. juli 2023

Varmecheck umulig!

Så søger men lige om varmehjælp og vedhæfter alle filer de beder om men men men så 3 uger efter får man en mail det er helt forkert. Nå men så går jeg jo ind og prøver at gensende lige nøjagtig de samme filer hvilket igen bliver godkendt. Hvorfor er det så svært når man lige nøjagtigt gør hvad I beder om? Hvad er der galt med de filer jeg sender ang. min varmeregning og hvorfor skal I have regninger fra 2021 når 2023 er mest relevante? Nu lige søgt igen men lur mig jeg får nok en mail om et par dage ALT er forkert.

15. juni 2023

Varmecheck

Energistyrelsen og BBR-register arbejder ikke sammen. Zil trods for fuld berettigelse til varmechecken har jeg ikke modtaget penge endnu, da Holbæk Kommune og Energistyrelsen ikke er på talefod med hinanden. Man er Palle alene i verden.

3. marts 2023

Føj i skulle skamme jer

Føj i skulle skamme jer , at lade folk vente og vente på at i får laves jeres arbejde og få de 6000kr udbetalt til folk som har ventet 1 ÅR og nu kommer i til at rykke dato IGEN for udbetaling for f…. 4 gang … er da helt vildt i ikke kan ansatte 100 som går arbejdsløse og som KUN skulle sidde med de udbetalinger ,100% der ville være mange der ville arbejde med det og som kan ting med computere og det som i sidder og fedter med , tag nu og få de penge ud til folk de har altså ventet længe nok nu , hvis i så bare havde givet besked på at i nu igen ikke når det som lovet for 4 gang , så ville folk vide hvor de står … faktisk en del af dem som skal ha den hjælp kunne godt bruge de 6000 kr med deres børn nu her i sommerferien , da meget også er gået ud over børn da varme/el regning gik amok , så mon ikke i skulle få sat de udbetalinger igang , så de falder på et tørt sted til de børnefamilier med
Små indkomster .

30. juni 2023