Easy money if you have a monopoly position here in Sweden. We cannot choose which company we want and Ellevio can therefore simply increase their prices! Scandalous!!! Healthy competition would be a... Se mere
Virksomheden har svaret
Strömavbrottsbonanza! Den så kallade ”tjänsten” som de så kallat ”tillhandahåller” för en ohyggligt dyr tariff är ett löjeväckande exempel på inkompetens och låt gå-mentalitet. Det är fullkomligt omöj... Se mere
Virksomheden har svaret
Hej Caroline.Ni pratar ju imot er själva, ni kunde som dem flesta elbolag infört detta 2027 som regeringen bestämt.Ebba B är ju väldigt tydlig med att ni borde stoppa detta påfund som lurar oss abonne... Se mere
Virksomheden har svaret
Helt sjukt hur ett bolag som Ellevio får bedriva verksamhet över huvud taget. Nyttjar direkt möjligheten med effekttoppar mot sina kunder å föreslår att man skall använda som mest el mellan 22-06!!!... Se mere
Virksomheden har svaret
Vi är ett elnätsbolag som ser till att närmare en miljon svenska hem och företag får el. Hos oss kan du få hjälp med frågor som rör strömavbrott, anslutningar till elnätet, sälja egenproducerad el, elanläggningar och andra frågor om el. Välkommen in!
Valhallavägen 203, 115 53, Stockholm, Sverige
Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 24 timer
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Ellevio sämsta tänkbara service.
Är så nära att köpa ett diesel-kraftverk så man slipper deras el-nät.
Men så har dom sämsta omdöme å.
Saknar Hälsingekraft.

Besvarelse fra Ellevio AB
Skickar mina räkningar in till inkasso fast jag har autogiro påslaget sedan längesen så nu får fick man betala 3 gånger mer för en månad. men de är väl så dom gör för att tjäna ett extra knäck...

Besvarelse fra Ellevio AB
Ellevio har hoja summa på fakturan mer 1000 kronon på från januari 2021. De kan inte förklara konstruktiv varför de hojen priset på en gång mer 1000 kronor. Jag tvungen att anmäla de på kronofogden och domstol.
Svetlana

Besvarelse fra Ellevio AB
Det ända de är bra på är att snabbt skicka till kronofogden. Ett företag som detta hade aldrig överlevt på en riktig marknads. Såhär illa kan det gå när företag tillåts ha monopol.
Uppdatering. Fakturan hade redan betalats och inkassokravet var på 0 kr + 180 kr med ett oseriöst företag som heter intrum som snabbt skickade det vidare till kronofogden. Det ni skriver här stämmer inte

Besvarelse fra Ellevio AB
Dålig kundservice vid dödsbo när man skall göra bouppteckning. Går inte begära anstånd, utan dom är snabba på att erbjuda att skriva över avtalen som står på dödsboet innan allt är ordnat. Pengar pengar vill dom ha in.
Vet iaf att jag inte tänker använda dom någonsin vid nått av mina ställen.

Besvarelse fra Ellevio AB
Absolut sämst, betalt ska dom ha, men någon el syns oftast inte till. Har tappat räkningen på antal avbrott. Snö,regn,blåst ,is mm på ledningar 😡
Det ska vara mitt i sommaren, +grader, inget regn, ingen blåst för att man ska vara säker på att fungerande el.

Besvarelse fra Ellevio AB
Skriver här på Trustpilot att man ska kontakta kundservice så att dom kan hjälpa, men det vill dom inte alls. Jag har redan kontaktat deras kundservice och dom ville inte hjälpa mig.
Känns oärligt att erbjuda kundservice här men sen inte ge det när man kontaktar dom.
EDIT: Men varför fortsätter dom säga att dom vill hjälpa mig här. Det är ju helt sjukt. Det vill dom inte. Det blir ju obehagligt.

Besvarelse fra Ellevio AB
Very bad customer service!!! Refuse to do it in English!!!! Charge way too much after installation of Smart Meters, they refuse to place a new one and just tell everything is ok. I have proof that it isnt!!! There are EU rules for this and they arent been followed! Very very bad and unfriendly company, especially when you are not swedish!!!!!

Besvarelse fra Ellevio AB
Ellevio har skickat faktura till fel adress.
Istället för att kolla korrekta kontaktuppgifter valde Ellevio att skicka ärendet till Intrum/Inkasso.
Kundtjänst och kravgruppen bollar bara ifrån sig.
Att kontakta tar betydligt mindre tid än att skicka till Intrum.
Varför har ni överhuvudtaget kontaktuppgifter i kundprofilen??
Dessutom är jag en gammal kund som i 30 år alltid har betalat alla fakturor i tid.
Dags för er att gå en kurs i kundservice.

Besvarelse fra Ellevio AB
Service av toppklass, lätta att prata med, lätta att kontakta, bra plattform och mjukvara.
Extra eloge till Marcus på Kundtjänst för bra support.

Besvarelse fra Ellevio AB
Det är fruktansvärd att vara kund hos Ellevio .Vi har minst 10 abonnemang hos Ellevio och på ett fick vi påminnelse avgift på 59 ,60 öre som har inte betalts och då hade Ellevio skickar vidare till Intrum och Kronofogden . Kundtjänstens har sagt till mig att deras system fungerar på det sättet och kan inte skänka bort 60 kr till en kund som betalar ca 50 000 kr varje månad .
Det är så dåligt och de jobbar hand i hand med Intrum och Kronofogden för att alla tjänar pengar på det .Och det värsta är att am är tvungen att ha Ellevio .
Jag vill jätte gärna ha tipps på vad kan man göra åt det ?
Det sämsta företaget och service är Ellevio!!!!!!

Besvarelse fra Ellevio AB
Det är uppenbart för alla som tittar på omdömena vad detta är för slags företag.
Sammanfattningsvis har de:
Höga nätavgifter.
Höga överföringsavgifter.
Obefintlig kommunikation vid mejl.
Nonchalant beteende vid uppsägning ” vi har inte tagit emot någon uppsägning”.
i en värld där det rådde jämlika villkor hade detta företag inte överlevt gryningstimmarna, men med den monopolsituation som företaget i princip har så kan de leva gott. Än så länge.
Skäms ni inte över att 92 % av era kunder ger er en av fem stjärnor?

Besvarelse fra Ellevio AB
Dubbel betalt kan dom ta ja ingen problem! Men att betala tillbaka ta ett gävla tid dom ska har allt mjölig information innan det går fram sen gör dom det när dom har tid Helt värdelöst företag som tänker bara sina vinst Sånt bureaucracy trodde jag inte existerar i Sverige

Besvarelse fra Ellevio AB
Vi betalar hutlösa priser för att få tillgång till el. Men den kommer och går som om vi bodde i Nordkorea!

Besvarelse fra Ellevio AB
Ja alltså jag har redan varit i kontakt med er. Förklaringen var att ni byter ut borgen mot depositioner då ni inte längre använder er av borgen. Som sagt jag betalar bra och företaget ser bra ut, borgen är godkänd. Detta är ett solklart brott mot ellagen vad gäller villkorsändringar då ni inte gått ut med den informationen. Har nu över helgerna att fundera över hur jag tar detta vidare.
Har liksom en tidigare skribent mottagit ett kravbrev på en deposition till mitt företag. Ellevio har redan en säkerhet från mig i form av en borgen. Vid kontakt med företaget får jag veta att de byter ut alla borgen mot depositioner. Detta är inget som kommunicerats av företaget enligt de lagkrav de verkar under i ellagen. Där framkommer att alla villkorsändringar måste kommuniceras ut minst två veckor i förväg. Ellevio har alltså inte kommunicerat detta trots att det är en villkorsändring utan det enda jag fått är ett kravbrev på deposition. Betalar jag inte stängs elen av. Till saken hör att jag (företaget) betalar bra, säkerhet finns som är godkänd.
Vi har alltså ett monopolföretag som inte följer ellagen och behandlar bra kunder på det här sättet. Vilken fantastisk kundkommunikation och har de ingen jurist anställd på företaget som granskar sånt här.

Besvarelse fra Ellevio AB
Obs! Vid flyttanmälan kommer Ellevio skicka räkning till gamla adressen oavsett om man meddelat dom och adressändring om nya adressen. De har endast koppling till folkbokföringen inte adressändring. Dvs inkassokrav kommer med posten till nya adressen.

Besvarelse fra Ellevio AB
Hahaha 405kr i fast Nätavgift. 30öre per kw för att dom går på ledningen och sen 49öre per kw i skatt.
Förbrukat el för 70kr och får en faktura runt 600:- och kan inte byta bolag. God jul

Besvarelse fra Ellevio AB
Totalt Värdelösa. Nya Appen helt oanvändbar. Seg, trött, massor av onödig information. "Analys" över min elförbrukning, släpar efter i flera dagar. De som har utvecklat denna totalt värdelösa App verkar vara anställda på Miljöpartiets kansli...

Besvarelse fra Ellevio AB
Jag vet precis vad det handlar om då jag varit i kontakt med er. Det här är ett solklart brott mot era egna villkor och de lagar ni lyder under. Återigen jag betalar bra och bolaget ser bra ut. Ni har en borgen men kräver nu en deposition. Enligt de villkor ni lyder under har ni inte ens rätt till en säkerhet på mitt företag. Detta ligger nu på ett högre plan och den som är ansvarig för brevet och era jurister kommer få mycket att förklara. Frågan är hur många företag som är drabbade?
Driver ett företag och har tidigare lämnat borgen som säkerhet till Ellevio. Betalar mina fakturor i tid, bolaget ser bra ut och jag är godkänd som borgenär. Trots det fick jag ett brev där de kräver mig på en deposition. Ingen förklaring, inga villkorsändringar, ingenting mer än att det skett ändringar i mitt bolag(vilket det inte gjort)kort och gott betala eller få elen avstängd. Kan inte se det som annat än ett hotbrev. De har redan en säkerhet från mig och jag betalar i tid. Har nu låtit en jurist titta på det och som kommer driva det vidare då det kan vara olagligt av ett monopol företag att gå till väga så här. Kräva en kund på en deposition när de redan har en borgen och utan någon förklaring. Dessutom har man enligt villkoren rätt att få tillbaks sin säkerhet efter tolv månader om man betalat i tid men detta är något Ellevio nekat mig. Kommer att kontakta Ellevios vd, konsumentverket och vår näringsminister för att se hur de ser på saken. Just att det är ett företag med monopol gör det extra allvarligt enligt min jurist.

Besvarelse fra Ellevio AB
Nu är det 3 gången på 3 år som Elevio varit till vår fastighet o bytt elmätare. Varje gång säger dom att det är nåt som ska göras hos alla. Men det stämmer ju inte. Granskning på det tycker jag. Första 2 gångerna gick det ett halv år emellan. Konstiga saker ni har för er.

Besvarelse fra Ellevio AB
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.