Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Easy money if you have a monopoly position here in Sweden. We cannot choose which company we want and Ellevio can therefore simply increase their prices! Scandalous!!! Healthy competition would be a... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Strömavbrottsbonanza! Den så kallade ”tjänsten” som de så kallat ”tillhandahåller” för en ohyggligt dyr tariff är ett löjeväckande exempel på inkompetens och låt gå-mentalitet. Det är fullkomligt omöj... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Hej Caroline.Ni pratar ju imot er själva, ni kunde som dem flesta elbolag infört detta 2027 som regeringen bestämt.Ebba B är ju väldigt tydlig med att ni borde stoppa detta påfund som lurar oss abonne... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Helt sjukt hur ett bolag som Ellevio får bedriva verksamhet över huvud taget. Nyttjar direkt möjligheten med effekttoppar mot sina kunder å föreslår att man skall använda som mest el mellan 22-06!!!... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Konstruktion og produktion

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Vi är ett elnätsbolag som ser till att närmare en miljon svenska hem och företag får el. Hos oss kan du få hjälp med frågor som rör strömavbrott, anslutningar till elnätet, sälja egenproducerad el, elanläggningar och andra frågor om el. Välkommen in!

Kontaktoplysninger

1 stjerne

Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 24 timer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Lurendrejeri företag som man är låst…

Lurendrejeri företag som man är låst till!!! 405 kronor i avgift per månad en summa som dom själva bara hittat på för ingenting sen tillkommer skatter moms påhittade överföring kostnader o sen själva elen.... och man kan inte byta helt sjukt system tänk om man hade ett sånt bolag går ju inte att misslyckas bara håva in vinster o plåga kunden....

8. august 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Stefan, Ja alla elnätsbolag i Sverige har monopol eftersom det är geografin som styr vem som äger elnätet i visst område. Det är nätbolagen som transporterar elen hem till dig så du kan använda den. Våra elnätspriser måste redovisas och vi kan inte sätta dem hur vi vill. När det kommer till skatter och moms är det något som staten bestämmer. //Helena

Katastrof

Katastrof! Jouren förstår inte talad svenska , vill inte förstå åska, blixtnedslag! Vill ej hjälpa kunder!!

8. juli 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Gunilla, jag ber om ursäkt över de bemötande som du beskriver att du fått. Du får gärna mejla oss på kundvardsgrupp@ellevio.se med information om när du ringde och från vilket telefonnummer så att vi kan ta detta vidare. /Caroline

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ringde för att fråga om det finns något…

Ringde för att fråga om det finns något rapporterat problem i trakten - efter att ha kollat avbrottskartan - får ett meddelande av något slags "robot", men vare sig svarsalternativ eller någon form av vidarekoppling görs.

Får intrycket av att ellevio gärna tar betalt för sitt nätägande, men skiter i privatkunderna.

URUSELT!!!!!

6. juli 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Lennart, Vi har ett röstsystem där man kan säga vad man vill ha hjälp med istället för göra knappval. Dröjer man kvar så hamnar man hos en handläggare.//Helena

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Pretty incompetent in the phone center

Pretty incompetent in the phone center. They said they switched my invoice from address to email but didn't.
They also told me I had no further invoices to pay, turned out there were two more invoices that I kept getting increased fees for late payments for.

16. juni 2023

Hello,
This did not sound good. You are welcome to contact our customer care group at kundvardsgrupp@ellevio.se so we can ensure that you receive your invoice via email in the future and that you have no unpaid invoices./Marie

Ellevios nya prismodell

Angående Ellevios nya prismodell. Det blev precis så som jag förutspådde i höstas. Samtliga effekttoppar har vi fått pga att pannan arbetat extra på nätterna då spotpriserna är lägre. Vi har alltså INTE fått en enda effekttopp för att vi använt flera hushållsapparater samtidigt.

Ellevio skriver att de flesta kunderna kommer att få en lägre avgift. Detta är ju inte möjligt då Ni har en effektavgift på horribla 65 kr/kWh. Dessutom beräknas medelvärdet enbart på de tre högsta effekttopparna. Normalt använder man inte medelvärdet på så få värden.

Energimyndigheten vill att vi sprider ut elanvändningen över hela dygnet. Då går det inte att ha en prismodell där effekttopparna räknas även på nätterna.
/Charlotte

19. juni 2023

Hej Charlotte;
Redan idag styr många sin elanvändning till specifika timmar på dygnet, och hjälpmedel för att styra sin last till de timmar då elpriset är som lägst blir alltmer utbrett. Om vi ger incitament att flytta sin last till natten riskerar vi att flytta topparna till natten istället med tanke på att massvis av hushåll styr enligt samma parametrar. Vi utvärderar just nu alternativ till den nuvarande utformningen av tariffen för att hitta en så bra lösning som möjligt.

När det gäller kostnader så ser vi efter de första sex månaderna att en stor majoritet av kunderna som fått effektabonnemang har fått sänkta kostnader, jämfört med om man hade haft kvar ett säkringsabonnemang./Marie

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Orimligt dyrt samt lång väntetid för…

Orimligt dyrt samt lång väntetid för att komma i kontakt med dem via telefon.
De skickar ut folk som ska byta elmätare vilka har tydliga kommunikationsproblem.
Elmätarbytet kunde ej genomföras i vår bostad och de lämnade utan att tala om vad som var problemet. Efter mer än ett halvår får vi brev från ELLEVIO där de efterlyser en återkoppling om jobbet är utfört eller ej. Om inte så har vi endast några dagar på oss innan de stänger av elen. Hade de på plats informerat oss vad som behövde göras för att de skulle kunna göra bytet, skulle en ny elmätare redan ha funnits i vår bostad.
Ringde ELLEVIO omedelbart och det visar sig att de har information angående varför inte bytet kunde göras, hur är det ens möjligt.
Ytterst orimligt att inte ELLEVIO skickat brevet tidigare. Tycker detta är under all kritik.
Att ha ett elnät som ägs av ett företag så långt bort fungerar dåligt.

11. maj 2023

Hej Viktoria,

Om du skickar ett mejl till oss med kundnummer kan vi undersöka ditt ärende närmare.

kundvardsgrupp@ellevio.se

/Linda

Ocker

Låst till företag jag inte själv valt som tar ut en fast avgift på 500 sek per månad. Utpressning, ocker!

6. maj 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Pia, vet nu inte om du menar den fasta elnätsavgiften. Den styrs av vilken huvudsäkring du har i din bostad, dvs hur många produkter du vill använda samtidigt. //Helena

Välj inte detta s..

Välj inte detta s... bolag dem är som blodiglar , för mycket s... för att skriva. Och det värsta är att jag INTE får bli av dem. Det är bara dem jag får ha området jag bor på
Priset för elen hos mig har mer än tre dubblats.

5. maj 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Emre, det stämmer att alla elnätsbolag i Sverige är styrt av vart du bor. Så ja det blir som ett monopol där du inte kan välja elnätsbolag. Men alla våra priser måste redovisas, det är lika för alla elnätsbolag.//Helena

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Att man inte kan få uppskov på 2 veckor…

Att man inte kan få uppskov på 2 veckor med fakturan tycker jag är sk.t rent ut sagt. Fick ett glapp när jag bytte jobb och frågade om jag kunde betala fakturan 2 veckor sen, men icke då. Skicka till inkasso måste kännas ja.vligt bra

4. maj 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Mikael. Våra rutiner säger att för att vi ska kunna bevilja anstånd så behöver man ringa innan ordinarie förfallodatum, samt att de två senaste fakturorna ska vara betalda i tid. Om du känner att vi nekat dig trots att du uppfyllt kraven för anstånd får du gärna mejla oss på kundvardsgrupp@ellevio.se /Caroline

Felanmälan 436889

Vi upptäckte att två stora , gamla träd riskerar att falla - stor risk för att något blir skadat. Ellevio kontaktades omedelbart eftersom det finns elledning I närheten. Efter tre veckor och alla påminnelse att de måste koppla från kabel är reaktion från Ellevio lika med noll. Kundtjänst tar emot anmälan, lovar kika på det och önskar " trevlig helg "- sedan händer ingenting. Att träd riskerar att falla på elledning, det är ingen som bryr sig.
P.S.
Mailade till Kunservice enligt Ellevio önskemål, fick svar att hanteringstid tar 4 veckor.Har redan väntat nästa 1 månad.

28. april 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Renata, jag antar att träden står på din tomt? En trädfällningsbevakning kan utföras tidigast 10 arbetsdagar från det vi fått ärendet. Det verkar därför som att det skett nåt missförstånd då det som du skriver tagit 3 veckor.

kundvardsgrupp@ellevio.se

/Linda

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Har väntat i snart 2 månader på att de…

Har väntat i snart 2 månader på att de ska leverera korrekta värden för min solanläggning. Ingen kan svara på hur lång tid detta ska ta, jag vet inte om min produktion mäts alls. Ellevio säger att det endast påverkar synlighet i app och mina sidor men de har inte mätt något på senaste fakturan och elhandelsföretaget har inte fått in mätvärden vilket innebär att jag inte får ersättning för min produktion. På den raka frågan om de garanterar att de mäter korrekt och att jag kommer få ersättning så slutar de svara på mail.... Och kundtjänsten via telefon vet inget, det enda de kan se är att det är sänt något till någon avdelning för 1,5 månad sedan, oklart vad?? Tyvärr är man ju bunden till detta företag vilket är synd. Att kundtjänst svarar mig efter 1,5 månad " räkna med att detta tar tid" hjälper ju inte mig.

21. april 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Thomas, Jag förstår din frustration när du väntar på att få svar och hjälp. Då vår kundservice behöver hjälp av vår mätvärdesavdelning innan de kan svara dig, gör att du har fått svar att du ska vänta. Det är självklart inte så här vi vill jobba, utan vi gör allt för att våra kunder ska få svar snabbt. Lovar att de kommer att återkoppla med all information så fort de har fått svar/hjälp. // Helena

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ni höjde senast för att avgiften till…

Ni höjde senast för att avgiften till svenska kraftnät höjdes. Pga mycket kritik tog svenska kraftnät tillbaka sin höjning, så när kommer ni sänka då ni höjt avgiften pga denna återtagna höjning? Ni ligger betydligt högre än andra likvärdiga bolag och trots det är erat nät under all kritik med ständiga elavbrott och ni kallar vårat område ett problemområde men ni har nu för mig tagit ut en HÖG avgift under över 30 år så nu borde ni ha råd att låta oss få ström varje dag under året.
Ps. den 1 oktober höjde ni pga dessa avgifter, men den 21 oktober skrev svk detta:
"Taket medför att nätbolagen på förhand kommer att veta vad de maximalt kommer att få betala för Svenska kraftnäts energiavgift under 2023. Taket möjliggör därmed att nätbolagen inte behöver föra vidare denna kostnadsrisk till slutkund" Ds.

19. april 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej, Jag vet inte vad du menar med att SVK har dragit tillbaka sin höjning. Tittar man på alla nätbolag i Sverige så ligger vi strax under medelsnitt. // Helena

Oseriösa bluffare

Jag har köpt en ny lägenhet och i god tid innan inflyttning anmält att jag vill ha Vattenfall som elleverantör (annars blir man automatiskt satt till God El).

Anmälan gjordes i mitten av januari 2023 inflytt 24/2 2023. Den 2 februari skickar Vattenfall en förfrågan till Ellevio som nekas på grund av fel datum.
Ellevio (NI) erkänner då att de gjort fel och skrivit 24 mars istället men lovar att rätta till problemet. Den 17/3 skickar Vattenfall en ny begäran till Ellevio om att bli elleverantör för mig som ÅTERIGEN nekas pga fel personnummer.

Jag ringer då till Ellevio och stämmer av mitt personnummer som är korrekt och måste kontakta Vattenfall igen! Kontaktar Vattenfall igen och de har samma personnummer.

Återigen ringer jag till Ellevio som då gör en ny undersökning vilket mynnar ut i att ni ber mig att kontakta vattenfall igen och att de skall skicka en förfrågan med 24/2 som datum.

Problemet är att Vattenfall inte kan starta en leverans förrän tidigast 21 dagar efter dagens datum eftersom att god el är leverantör just nu och då blir det dubbelt!

Återigen blir det till mig att ändra!

Detta är inte mitt fel det är NI ELLEVIO som har gjort fel och som ni också har erkänt. MEN det är jag som hänvisas att ringa till Vattenfall och ÄNDRA eftersom NI INTE VILL LÖSA PROBLEMET!

28. marts 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej! Detta lät inte bra, vi undersöker gärna vad som har hänt internt. Skicka oss ett mejl med mer information till kundvardsgrupp@ellevio.se/Marie

2a gången här

2a gången här
1a gången här, kunde inte göra nått.....
andra gången här skulle komma mellan en viss tidpunkt, höll det inte så jag ringde, skulle vänta 30min till, väntade 30min , ingen kom,,,installatören ringde skulle vara där om 15min....kom efter 15min.
Otroligt oseriöst. De verkar tro att deras tid är viktigast av allt men kunden skiter de i.
Oneco var företaget som Ellevio samarbetar med

21. marts 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Kalle, detta låter inte bra. Du är välkommen att kontakta oss via kundvardsgrupp@ellevio.se med lite mer information så ska vi försöka hjälpa till.// Helena

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Sen leverans av förbrukningsvärden per dygn

Trots nya fräscha elmätare så kan det ta upp till 3-4 dagar att få in dygnsvärdena. Detta har pågått under en ganska lång tid nu. Tydligen så tappar Ellevio kontakten med mätarna titt som tätt vilket gör mig orolig för att korrekt förbrukning registreras.
Detta är dessutom trist om man verkligen aktivt vill hålla koll på sin förbrukning. Innan strulet började så fick man dygnsvärdena dagen efter runt 15:00 vilket är acceptabelt men föga imponerande.

20. marts 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Gert! Som det ser ut i dagsläget är det inte möjligt att se sina mätvärden på Mina Sidor snabbare, detta är något vi kontinuerligt jobbar på och försöker hitta lösningar för. Om du vill se din förbrukning i realtid kan jag rekommendera att du aktiverar kundgränssnittet via Mina Sidor och sedan införskaffar dig en produkt för att kunna koppla upp dig mot elmätaren.
/Zahar

Periodens resultat

Periodens resultat
1 Mars 2022 - 31 Mars 2023: 34 997 kWh

hur är detta möjligt? Hade stora svårigheter att få rätt 2022 att det var fel på mätningen, detta tar ändå priset
Jag är otrolig trött på detta strul men betalt i tid ska dom ha.....

13. marts 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Lisbeth. Jag beklagar strulet! Självklart ska vi klara av att leverera mätvärden. Tyvärr har det varit en hel del strul med de bakomliggande systemen. Det har högsta prio hos oss att lösa det och det senaste jag hörde var att det nu ska vara uppe och rulla igen, men att det kan vara en viss fördröjning innan det visas korrekt på Mina Sidor och i appen. /Caroline

Vilket skämtföretag

Vilket skämtföretag, som inte har koll på sin egen data.

10. marts 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Viktor. Jag ber om ursäkt över att det strulat! Självklart ska vi klara av att leverera mätvärden. Det ska nu vara löst men det kan vara en viss fördröjning innan det visas korrekt på Mina Sidor och i appen. /Caroline

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Hur kan elanvändningen öka från ca 1000…

Hur kan elanvändningen öka från ca 1000 kWh i januari till 3000 kWh i februari? Har bott här i 9 år och har haft en förbrukning på ca 10000 kWh om året. Det som hände i januari var att abonnemanget flyttades över på mig och vips fick jag en högre förbrukning trots att jag inte använder mer el än tidigare. Fantastiskt!

11. marts 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Om du vill ha hjälp med din elanvändningsfråga är du välkommen att ta kontakt med vår kundservice på 0771-53 53 00 öppet vardagar 8-17 så kan vi tillsammans kika på din elanvändning./Marie

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

De glömde skicka faktura i period…

De glömde skicka faktura i period jun-aug 2022 till oss sen sa de att vi måste bara betala påminnelseavgift och inkasso! Orättviss!,

11. februar 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej, vi kan inte skicka någon betalningspåminnelse utan att ha skickat en original faktura. Jag råder dig att kontakta vår kundservice så de kan titta på hur original fakturan skickades. // Helena

Ellevio orimligt högt elnätspris

Ellevio tar ut ett orimligt högt elnätspris. Lundin och Söderberg har fastställt detta i SNS rapport från i oktober, vänligen se på google. Pengarna går i relativt liten grad till återinvestering i elnätet och hög grad till ägarna. Detta är möjligt enbart pga monopolet. Alla som läser detta för det gärna vidare. Monopolet behöver regleras mycket hårdare eller avskaffas.

4. februar 2023

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Lars, vi måste följa alla regler som är uppsatta för alla elnätsbolag i Sverige. Du kan gärna läsa mer på vår hemsida. https://www.ellevio.se/om-ellevio/det-har-ar-vi/ekonomi-organisation/finansiell-information/ // Helena

Dette er Trustpilot

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.