EF Anmeldelser

30.274

4,7

Jeg havde forventet at det ville tage meget længere tid at få venner, vende mig til skolen og finde mig tilrette i min værtsfamilie, men det tog meget kort tid. Jeg havde allerede efter første dag fun... Se mere

Min resa med EF till Honolulu Hawaii var helt fantastisk. Jag spenderade 7 veckor där och träffade vänner för livet samtidigt som jag utvecklade min Engelska mycket mer än vad jag hade trott. Lärarna... Se mere

Jeg havde valgt en grupperejse med EF til Tokyo, Japan, og jeg synes det var en uforglemmelig oplevelse!! Man får mulighed for at møde mange andre unge fra forskellige lande, og jeg synes især de var... Se mere

Fantastisk oplevelse ! Dygtig og skønne lærere og styr på det hele mht. sprogskolen , velkomstmøde på skolen , velkomst på Resa Centrum og transfer. Jeg kan på det varmeste anbefale at tage... Se mere

1. Sprogskole
  2. Sprogkursusudbyder

Om EF

Today, students from over 100 countries learn one of 10 languages at EF's 50 International Language Campuses in 20 countries around the world.

Language Course Abroad
High School Exchange

ABOUT EF

Since 1965, we've helped millions of students discover new places, embrace diverse cultures, and gain fresh perspectives. We believe that the world is better when people try to understand one another, and we're dedicated to our mission of opening the world through education harnessing the power of language to deepen the connection between people across the globe.

30 t anmeldelser

Bed kunder om at skrive en anmeldelse

(30.274)

11.181 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Super godt!

Jeg skal rejse med EF i 2026 og glæder mig super meget.
Alt kommunikation har fungeret så godt!
Deres vejledere er super søde og hjælper en rigtig godt påvej til at finde den rigtige destination til en selv☺️
Vil helt klart anbefale at rejse med EF

10. september 2025

Stor anbefaling

Har nu rejst med ef 2 år i streg, og kan kun anbefale det. Har været i Tokyo og Seoul, både personalet på skolen og hjemme i dk er mega flinke og gode til at hjælpe. Det er virkelig oplevelser jeg ikke ville være uden

13. juli 2025

EF er det bedste 😍

Min mor har rejst med EF i sin tid som udvekslingsstudent i USA, hvor det nu endelig er min tur til at skulle til Seoul! Har fået så meget rådgivning og support fra specielt Amanda fra EF, som har været mega sød og dygtig gennem hele min process til at skulle tilmelde mig og finde ud af hvad der passer bedst. Super professionel og dygtig skole/bureau.

22. august 2025

Nul stjerner

Nul stjerner! Kæmpe skuffelse !
Min datter var i Nice denne sommer og super uheldig, mistede først bagage og fik efterflg stjålet pas og penge.
Det er ikke EF’s skyld, men skolens manglende evne og vilje til at hjælpe var utrolig. Der var ingen der ringede tilbage fra emergencynummeret og jeg fik fat i et nyt menneske hver gang der ikke vidste noget som helst.
Min datter skulle selv følge op og forsøge at koordinere på skolen. Ingen tilbød hende en flaske vand, en t-shirt eller at låne 10 euro. Det var utrygt og frustrerende.
Der var elever der drak og der blev blandt eleverne talt åbent om at enkelte elever tog stoffer. Personalet håndterede det ikke.
Turen blev kæmpe over solgt på møderne. Da vi på grund af manglende tilslutning flyttede fra grupperejse til individuel rejse, blev det ikke gjort klart hvad vi mistede i den sammenhæng.
Dårlig oplevelse - aldrig mere EF! Der er ikke styr på tingene og det er uforsvarligt at overlade sine børn i deres varetægt !

7. juli 2025

Kære Lotte,

Tak for din henvendelse.

Jeg er ked af at høre at bagagen blev væk, og at din datter blev udsat for tyveri.

Til min forståelse, er du allerede i kontakt med EF Danmark, og der skulle gerne være fundet en løsning.

Jeg følger op med vores afdeling for rejser til Nice, og stå til rådighed - hvis du ønsker at tale med mig.

Bh,
Emil Kongsmark, Country Manager EF.

Min helt ærlige mening om EF og min rejse, 4,5 stjerne herfra hvis man kunne det!

Jeg ville ønske man kunne give 4,5 stjerne da jeg virkelig har haft en fantastisk oplevelse, men enkelte ting gjorde bare tingene liiidt træls på nogle parametre, oh well... her har i min fulde ærlige mening om min rejse med EF, som 25 årig til Santa Barbara i 2 uger!🙌

Først og fremmest er deres kundeservice simpelthen top-tier! Freja og Gustav fra kundeservice har været fuldstændig sublime og fantastiske! Jeg har haft en milliard spørgsmål, bekymringer, ændringer, foranstaltninger osv da dette var min første rejse😅 Og de har bare hjulpet mig med det hele uden tøven🙌 KÆMPE 5 STJERNER TIL JER!🥳

Selve rejsen og information inden rejsen har været en smule blandet, jeg skulle overnatte ved en værtsfamilie på ene værelse, og da jeg endelig fik tildelt min værtsfamilie føler jeg at der godt kunne ha været lidt flere informationer om hvem det er man skal bo og leve hos når man rejser så langt væk. Jeg boede hos Meredith som man kan sige er lidt en "alternativ" værtsfamilie, ihvertfald ikke som jeg nogensinde havde forstillet mig. Ikke nødvendigvis dårligt, men ihvertfald et kulturchok og en familie jeg gerne ville ha videt mere om inden jeg ankom🙌😊

Skolen var virkelig outdatet og slidt, det havde da sin charme til tider, men den kunne godt nok bruge et facelift (ved godt økonomien her er en udfordring tænker jeg, men hey, min ærlige holdning).
Undervisningen var nok lidt hvad man forventer, lidt kedelig og for nem, og mange af de unge der bare sad på telefoner hele tiden og snakkede ind over🤷😅
Lærene og personalet var også en blandet oplevelse. Da dette var i juli måned var mange både lærer og personale vikarer og hevet ind fra andre EF institutioner. Det kunne desværre godt mærkes til tider og der var ikke altid helt styr på tingene. Men overall et vældigt professionelt og hjælpsom "staff". Især Jenny! Hun var en vikariende School Director og hun var bare en humørbombe der kunne fikse alt, og det gjorde hun! Jeg havde lidt problemer med nogle ting, som hun svarede "oh only that! Pfft i will have that fixed by the end of the day". Og minsandten om det ikke passede! Kæmpe ros herfra🙌

Søndag midt på min tur da jeg kom hjem fra min Las Vegas tur fik jeg pludselig afvide at jeg fik en roommate (selvom jeg havde betalt for single værelse) ikke lige en besked man ønskede efter 5 timers bus tur og ufatteligt træthed🥴 Det var lidt noget rod, heldigvis et rod vi fik ryddet op i med hjælp fra Jenny på skolen og Freja i DK🇩🇰🙌

Sidste bemærkning er alderen og attituden fra andre studerende. Der var mange, rigtig mange unge mennesker på 14-18/19 stk. Og det er da SÅ fedt at de unge mennesker har sådan en tur! Slet ikke det. Men desværre følte jeg at som 25 årig var jeg meget gammel🥴 Desuden var der rigtig mange der snakkede fransk og spansk istedet for engelsk (selvom de bliver bedt om at snakke engelsk) på de 2 uger jeg var der hørte jeg mere fransk og spansk end jeg hørte engelsk. Og det virker jo lidt åndssvagt på et engelsk sprogkursus🤷

Når alllt det så er sagt. Så havde jeg virkelig en fed tur og kunne sagtens overveje en tur mere med EF. Dog vil jeg med min alder, opsøge steder som måske har en lidt mere "moden" atmosfære 😅

Men tak til EF for en fantastisk tur, nye venner, oplevelser og en masse andet. Kæmpe ros til det danske hold herfra🇩🇰🙌

21. juli 2025

Send dit barn ud på egen hånd i verden når du rejser med EF

Min datter har været afsted i 2 uger på sommer sprogkursus, og har heldigvis alt i alt haft en god oplevelse. Men vi har ikke fået det, vi blev sat i udsigt da vi købte kurset.
Det, jeg troede vi købte var, at barnet er i trygge hænder, men fakta er, at de skal finde ud af alting selv. Hun skulle afsted fra Jylland, men blev booket med 2 fly fra København, på trods af at der er direkte fly til destination. Stor utryghed når de forskellige transportmidler bliver forsinket. Familen hun boede hos (og hendes medkursisters) er ligeglade og interagerer ikke med barnet, hun skal finde ud af alting selv. Der bliver stillet mad frem af ringe kvalitet, og hun så nærmest ikke familien. Den person hun delte værelse med var på et andet ophold, så der var ingen at følges med frem og tilbage, hvilket betød at hun har færdedes alene i en fremmed storby både dag og nat. Selve sprogkurset synes hun heller ikke var givende. Så man skal bare vide som forældre, at man sender sit barn ud på egen hånd i verden, hvis man køber en individuel rejse. Det kræver et meget selvstændigt og udadvendt barn, der er vant til at rejse selv. Det havde jeg ikke regnet med.

19. juli 2025

Kære Karin

Tak for din anmeldelse og for at dele jeres oplevelse af sprogrejsen. Vi er glade for at høre, at din datter alt i alt har haft en god rejse, og vi sætter pris på, at du tager dig tid til at give feedback.

Vi forstår, at der har været dele af forløbet, som ikke har levet op til jeres forventninger. Det er vigtigt for os løbende at få indblik i deltagernes og forældrenes erfaringer, så vi kan sikre, at information og forventningsafstemning omkring rejsens indhold og rammer er så klar som muligt.

Vi vil tage kontakt direkte, så vi kan følge op på det, du har delt, og tage dine input med videre i vores evaluering.

Tak igen fordi du delte din oplevelse. Vi håber at kunne byde jer velkommen igen på et senere tidspunkt 😊

Dbh,
Simone fra EF

Bedste tur jeg nogensinde har været på!

Det eneste negative der er at sige er om the residence som de virkelig ikke havde styr på. De havde ringet flere gange før jeg tog afsted og arrangeret at jeg skulle flytte halvejs gennem min tur fordi de havde overbooket og dagen jeg ankom, fik de mig til at skifte værelse 4 gange, så synes de burde oppe sig lidt på det punkt. Udover det var det den bedste tur jeg nogensinde har været på! Skolen var 10/10 og det bedste ved det hele var de venskaber jeg fik! Sammenholdet man fik var uden tvivl det vigtigste for mig og kan faktisk slet ik beskrive hvor meget disse mennesker kom til at betyde for mig, selvom min rejse kun var 2 uger lang.
Alt i alt er jeg virkelig glad for min EF rejse og synes alle unge burde tage afsted hvis de har mulighed for det!

19. juli 2025

Jeg fraråder at vælge EF

Jeg har nu været afsted med EF til Madrid i 2018 og til Tokyo i 2025 og kan desværre ikke anbefale dem. Deres sprogkurser er langt under niveau, og min erfaring er, at man ingenting lærer - en erfaring, som blev delt af mange andre, jeg talte med, på dette års sprogkursus. Generelt var vi flere, der oplevede, at undervisningen uanset niveau var alt for langsom, for repetitiv og opgaverne alt for simple. Jeg er herudover blevet placeret på et for lavt niveau på begge mine rejser, og fordi EF er så rigide i deres tilgangsmåde, er det besværligt at ændre niveau efterfølgende, hvilket gør, at man spilder flere af sine dage/uger på ikke at lære noget. Herudover var der en gruppe unge drenge i min klasse i Tokyo, som fik lov til at larme i hver eneste time i klassen, uden at lærerne gjorde andet end at tysse på dem på trods af tidligere advarsler fra lærerne udenfor klasseværelset, som først var blevet givet, efter at flere elever havde klaget flere gange. Det var meget forstyrrende for klassemiljøet og læringen. Hertil havde de en regel om, at man ikke måtte deltage i undervisningen, hvis man kom over 10 min. for sent, men jeg oplevede en dag at blive bedt om at forlade klasseværelset, da jeg kun kom 7 min. for sent. Efter at have klaget blev jeg lovet, at en lærer ville tage fat i mig en af de efterfølgende dage for at følge op på hændelsen, men det skete aldrig. Hertil stod der, at indtjekning ved Residency skulle være kl. 9 om morgenen, men da jeg ankom kl. 11, fik jeg at vide, at mit værelse endnu ikke var rengjort, så jeg måtte vente yderligere 2 timer ved receptionen, før jeg kunne tjekke ind. Det orienterede jeg også EF om, dog uden yderligere opfølgning eller kompensation. Jeg boede på Residency, hvilket ellers var fint, men mange af de elever, som boede hos værtsfamilier, fik ikke det, de blev lovet af EF hjemmefra. Flere fortalte mig, at de havde 1,5 times transporttid ind til skolen, selvom de var blevet lovet max 60 min. i deres hjemland. Andre oplevede ikke at have nogen roommate som lovet og flere andre boede slet ikke med en værtsfamilie, men i stedet i en separat lejlighed med flere rooommates, som blot blev varetaget af en japansk familie. Hertil hørte jeg, at flere havde dårlige oplevelser med at klage, hvor EF ofte blot sagde, at de ikke kunne gøre noget ved situationen, fordi de har for mange elever i sommerferien. Når man samtidig bliver kimet ned af medarbejderne i dit hjemland, som presser dig til at bestille rejsen så hurtigt som muligt, bekræfter det for mig desværre kun fordommen om, at EF er en ren pengemaskine. Du betaler alt for meget i forhold til, hvad du får, så jeg vil helt klart anbefale at finde andre sprogskoler end EF.

17. juli 2025

Kære Malou

Tusind tak fordi du tog dig tid til at dele dine oplevelser fra dine rejser til Madrid og Tokyo med os. Det er rigtig ærgerligt at høre, at du har haft en oplevelse, der ikke levede op til dine forventninger - og det er selvfølgelig ikke sådan, vi ønsker, det skal være.

Vi sætter stor pris på din ærlige feedback. Det er input som dit, der hjælper os med at blive bedre - både når det gælder undervisningen, indkvarteringen og den samlede oplevelse før, under og efter rejsen.

Vi vil meget gerne tage fat i dig direkte, så vi bedre kan forstå de ting, du har oplevet, og følge ordentligt op på dem, samt passe på dine oplysninger. Det håber vi, er okay.

Tak igen fordi du delte din erfaring. Vi håber, vi en dag får muligheden for at give dig en bedre oplevelse, hvis du skulle få lyst til at rejse med os igen 😊

Simone fra EF Danmark

Sprogrejse til New York, Thornwood

Jeg var i sommer 2024 med EF sprogrejser til New York i 3 uger. Jeg har helt klart fået en mega fed oplevelse ud af det og føler at jeg er blevet mere åben for nye muligheder, hvor jeg er lidt mere på egen hånd.

Hele mit "forløb" startede meget random, da jeg bare havde set en reklame for EF og egentlig ved en fejl havde bestilt en brochure. Herefter kontakterede de mig pænt meget, hvilket var lidt irriterende, men alligevel gjorde det mig interesseret i at se nærmere på det. Jeg snakkede så med mine forældre om det og inden længe, var jeg til et informationsmøde - jeg syntes selv jeg blev mere tryg og klar på min beslutning om at tage på en sprogrejse til informationsmøderne

Selve rejsen:
For det første fandt jeg meget sent ud af, at vores gruppeleder IKKE var dansk, da EF havde lavet en "Nordic Group" som betød af unge fra skandinavien. Dette gjorde så at vores gruppeleder ikke snakkede dansk, men finsk, og jeg følte selv at man blev lidt usikker i forhold til at kommunikere med hende. Hun var selvfølgelig mega sød og hjælpsom, men jeg vil personligt selv ha følt mig mere tryk ved at have en gruppeleder der snakkede samme sprog som mig selv.

Skolen var okay. Jeg syntes der var god plads til alle i forhold til hvor mange der boede der - både på gangene, i spisesalen og generelt set over alt. Dog er værelserne og undervisningen/aktiviteterne på skolen ikke noget helt vildt spændende. Værelserne var ikke særlig store i forhold til at der skal kunne være 2-3 på hvert. Sengene var hårde og man sov vitterligt med et lagen som dyne.
Man havde så enten undervisningen fra morgen til eftermiddag og så aktiviteter fra eftermiddag til aften - eller omvendt. Man får INTET ud af undervisnigen, og hvis man er kommet på den her sprogrejse for at lære engelsk, så kan du godt finde noget andet. Der er ikke én ting jeg kan sige jeg lærte i forhold til undervisningen - også fordi vi fik skiftet lærer mindst FEM gange og alle lærte på helt forskellige måder. Derudover virker lærerene ikke til at været uddannet af nogen slagt ud fra den undervisning man fik.
Aktiviteterne på skolen var også mega ukreative, og man følte næsten man blev truget af de voksne, hvis man ikke var til aktiviteterne.
Jeg var dog positivt overrasket over, hvor meget vi var inde i selve New York. På det punkt følte jeg i høj grad jeg har set en masse af kulturen og fået fantastiske oplevelser derfra. MEN... hver eneste gang vi var væk fra skolen, hvis vi eksempelvis var taget ind til Times Square, fik vi bare fri leg i sådan 3 timer. Det er fedt nok de første 2 gange, men efter den 5 gang begynder det at være ret kedeligt. Der syntes jeg godt de kunne ha været mere kreative med at lave nogle specifikke oplevelser, i stedet for at man selv skal finde på noget at lave.
Personalet (alle gruppelederne) virkede heller ikke til at have særlig meget styr på tingene - hvor vi var, hvor vi skulle hen osv. På et tidpunkt kom der endda DRAMA mellem gruppelederne, fordi en gruppeleder vil noget andet end de andre. Derudover virkede det bare som om alle de forskellige gruppeledere havde fuldstændig forskellige holdninger til selve sprogrejsen. Selvfølgelig kommer man fra forskellige kulturer og lever med forskellige holdninger, men de virkede bare til at de havde hver deres indstilling til rejsen.

Selv om der har været oplevelser på min rejse som virkelig godt kunne forbedres, så har jeg selvfølgelig haft en mega god sprogrejse. Jeg føler selv jeg har udviklet mig til at åbne mere op for nye muligheder og udfordringer, men jeg tog også på denne sprogrejse i håb om at forbedre mit engelsk en smule, hvilket jeg overhovedet ikke har.
Hvis jeg havde muligheden for at tage på en sprogrejse med EF igen, vil jeg da i høj grad overveje det. Dog vil jeg ønske for mig selv og andre at der skete nogle forbedringer, så det kan blive en endnu mere fantastisk oplevelse!!

30. juni 2024

Kære sprogrejsende

Tusind tak for din anmeldelse og for at dele dine oplevelser fra din sprogrejse til New York. Det betyder meget for os, at du har taget dig tid til at skrive så grundigt, og vi er glade for at høre, at du ser tilbage på rejsen som en spændende og personlig udvikling.
Vi sætter stor pris på din ærlige feedback om de ting, der kunne have været bedre. Det er vigtigt for os at vide, hvad der fungerer, og hvad vi kan forbedre, så vi hele tiden kan gøre oplevelsen endnu stærkere for kommende rejsende 😊

For at passe godt på dine oplysninger og bedre kunne forstå dine input, vil vi tage kontakt til dig direkte. På den måde kan vi følge op på det, du har delt, på en god og tryg måde.

Endnu en gang tak fordi du delte din oplevelse med os. Vi håber, at vi får mulighed for at byde dig velkommen igen en dag! 😊

Simone fra EF Danmark

Campus i San Diego

Pigerne på kontoret var enormt hjælpsomme hjemme fra, men virkede dog som om, de var blevet indoktrineret.
Skolen i San Diego var skrald, maden var dårlig og personalet fuldstændig ligeglade med de studerende, når der opstod problemer. Der var for lidt mad til måltiderne og undervisningen i engelsk var på niveau med 2. klasses engelsk. Du skal ikke tage der til for at blive bedre til engelsk, du lærer ingenting, da de medstuderende fra Asien, Frankrig mv. er ekstremt dårlige til engelsk. Da du ikke vil have din dagligdag omgivet af amerikanere, lærer du ikke sproget. Vælg noget andet, hvis du vil afsted for at blive god til engelsk.
Til gengæld var processen omkring at få penge retur rigtig professionelt håndteret af EF- da vi desværre måtte afbryde forløbet før tid fordi, opholdet blev for problematisk på alle fronter.

6. september 2024

Hej Susse

Tak for din feedback.

Vi er glade for, at du oplevede god hjælp fra vores team i Danmark og en professionel håndtering af situationen og refunderingen. Vi er kede af, at opholdet i San Diego ikke levede op til dine forventninger.

Vi tager feedback, som dette meget seriøst, så vi hver dag kan gøre skolerne bedre og vores elever kan få en god oplevelse.

Emil Kongsmark, Country Manager EF Danmark

En ekstremt skuffende oplevelse med EF – både for vores datter og som forældre

Vi købte i efteråret 2023 et high school-udvekslingsophold i USA gennem EF for vores 16-årige datter – (afrejse august 2024) et ophold, hun havde glædet sig meget til, og som vi betalte over 134.000 kr. for. Desværre blev opholdet en lang og belastende kamp, både for hende og for os som forældre, og endte med, at hun måtte afbryde og rejse hjem før tid i januar 2025.

Placering i uegnet værtsfamilie og dårlig støtte
Allerede tidligt i opholdet viste det sig, at værtsfamilien var problematisk. Familien havde tydeligvis ikke overskud til eller forståelse for at have en udvekslingsstudent boende. Hun fik det ældste barns værelse uden, at datteren i familien var informeret – hvilket skabte en anspændt relation fra dag ét. Familiens håndtering af egne børn virkede foruroligende, og hun følte sig uønsket og begrænset i sit sociale liv, især fordi familien nægtede at køre hende til aktiviteter. Hun blev kaldt respektløs for helt almindelig teenageadfærd og fik frataget sin telefon uden varsel.

Ingen neutral støtte – tværtimod
Den lokale IEC (koordinator) viste sig at være privat ven med værtsfamilien og kunne derfor ikke agere neutralt. Hun følte sig fanget og uden mulighed for fortrolig støtte. Vi forældre blev ikke inddraget i konflikthåndtering, og EF Danmark reagerede langsomt og uden reel handling.

Midlertidige løsninger – uden plan
Efter at hun blev opsagt af værtsfamilien (uden forudgående varsling), blev hun flyttet mellem flere midlertidige familier – nogle gange uden at vi vidste, hvor hun var. Det skabte stor utryghed. EF havde ingen beredskabsplan og lod hende selv forsøge at finde en ny familie gennem venner og skolekontakter. Den endelige familie blev fundet via en kirke – et ældre ægtepar uden hjemmeboende børn – uden nogen plan for integration eller støtte. Hun blev isoleret og ensom, og i december bad hun selv om at komme hjem.

Mangel på gennemsigtighed og opfølgning
Hele forløbet har været præget af mangelfuld kommunikation, dårlig koordinering og fravær af ansvar fra EF’s side. Selv efter hjemkomsten oplevede vi ingen oprigtig interesse i at lære af sagen – vi fik blot et afslag på vores anmodning om kompensation.

Ingen adgang til klageinstans
Vi har forsøgt at klage over forløbet, men EF har afvist vores klage. Samtidig er det ikke muligt at få sagen behandlet hos Nævnenes Hus, fordi det samlede beløb overstiger 100.000 kr. Det betyder, at hvis vi vil forfølge sagen, må vi selv anlægge en civil sag mod EF og betale en advokat af egen lomme. Det efterlader os som forbrugere uden reelle klagemuligheder i en sag af denne karakter.

Konklusion
Vi valgte EF i tillid til deres løfter om tryghed, kvalitet og støtte – men det, vi oplevede, var det stik modsatte. Vores barn fik ikke den kulturelle udveksling, der var stillet i udsigt, og vi har nu et ungt menneske, der er kommet hjem med en meget dårlig oplevelse, som vi stadig arbejder med at bearbejde.

Vi kan desværre ikke anbefale EF til andre familier, der overvejer udveksling. Vores tillid til organisationen er brudt.

Svar til EF’s kommentar:

Som forventet svare EF med en diplomatisk og poleret udgave, hvor man i høj grad "fejer for egen dør" og nedtoner alvoren i forløbet. Derfor føler vi behov for at tilføje nogle vigtige nuancer.

EF blev kontaktet tidligt i forløbet, da det stod klart, at værtsfamilien ikke fungerede. Vi oplevede langsom og uklar kommunikation, og ingen handlekraftig indsats blev iværksat. Den lokale koordinator var personligt forbundet med værtsfamilien og kunne ikke fungere som neutral støtte.

Vores datter blev flyttet mellem flere midlertidige familier – ofte uden vores viden – og stod reelt uden voksenstøtte. At EF kalder dette “en løbende proces” er en fordrejning. Det endte med, at hun selv bad om at komme hjem efter mange måneders mistrivsel.

Det møde, EF nævner, havde ikke karakter af at tage ansvar – men snarere at lukke sagen ned. Vores ønske om delvis kompensation blev afvist uden reel dialog.

Vi ønsker også at fremhæve, at det er nærmest umuligt at klage, da beløbet overstiger grænsen for Nævnenes Hus. Man står uden reelle klagemuligheder.

Vores datter fik ødelagt et ophold, hun havde glædet sig til i årevis. Vores tillid til EF er væk – og vi håber, andre familier læser både anmeldelsen og EF’s svar med kritisk blik.

10. januar 2025

Kære Bibi

Vi er kede af at høre, at opholdet ikke levede op til jeres forventninger, og at det blev en svær oplevelse for både jeres datter og jer som familie.

Når der opstår udfordringer i værtsfamilien, er det vigtigt, at vi bliver informeret tidligt, så vi kan handle hurtigt. I dette tilfælde blev vi først kontaktet senere i forløbet, men da vi blev bekendt med situationen, tog vi kontakt og fastholdt en løbende dialog frem til beslutningen om at afslutte opholdet.

Vi anbefaler altid vores elever at engagere sig i fritidsaktiviteter som en vigtig del af deres trivsel. Vi ved, at transport kan være en udfordring i visse områder i USA, hvor værtsfamilier ikke altid har mulighed for at tilbyde kørsel til alt.

Værtsfamilier har som regel husregler, som vi forventer, vores elever respekterer. I det konkrete tilfælde gjaldt det blandt andet brug af mobiltelefon efter et bestemt tidspunkt.

Da din datter flyttede fra den første værtsfamilie, blev hun støttet af to lokale koordinatorer, som hun ifølge tilbagemeldingerne havde det godt med. Den ene tog hende midlertidigt ind, og du udtrykte på det tidspunkt et ønske om, at hun kunne blive boende permanent. Desværre var det ikke muligt på længere sigt. Vi arbejdede derfor videre på at finde en permanent løsning, der tog højde for ønsket om, at hun kunne blive på samme skole og i samme område. Det betød, at der undervejs måtte bruges en midlertidig placering. Den endelige værtsfamilie blev fundet gennem et lokalt netværk, og de meldinger, vi modtog, var positive - derfor kom ønsket om at afbryde programmet noget uventet.

Vi er kede af, at vi står med så forskellige opfattelser af forløbet. Vi har været i løbende kontakt gennem hele processen, ofte med blot få dages mellemrum, og har efter hjemkomsten haft et møde med jer for netop at få en fælles forståelse af, hvad der var sket - og for at lytte til jeres oplevelse.

Emil Kongsmark
Country Manager EF Danmark

50+ eksisterer tilsyneladende ikke!

Hjemkommet fra en 3 ugers sprogrejse til München. Jeg havde booket en 50+ rejse med intensivt forløb. Det jeg fik, var ca. 20 timer om ugen eller 3 timers skolegang pr. dag! Forklaringen var, at det svarer til 32 timer, når man ganger op med den forkortede tidsregning, skolen benytter - men jeg har bare bestilt og betalt for 35 timer! Jeg var tilmed den ene ud af kun to elever på skolen over 25! De fleste elever var 16-20 år. Så meget for 50+!
Jeg vil ikke anbefale nogen "voksen" at tage et sprogophold med EF-sprogrejser. Om det er pengene værd, hvis man er under 25 kan jeg ikke udtale mig om, men det er det efter min opfattelse bestemt ikke, hvis man har ambitioner om at lære sprog. Fritidsaktiviteterne, som skolen arrangerede, var helt klart rettet mod de store teenagere og unge mennesker og flere af dem havde store vanskeligheder med at møde til tiden næste morgen, når der havde været aftenaktiviteter. I stedet fandt jeg ud af at benytte mig af nogle af de kulturelle aktiviteter, der findes i München for lokale og tysktalende turister. De kan anbefales.
Indlogering hos værtsfamilie fungerede godt og skolen ligger fantastisk midt i München. Så lidt positivt har jeg dog oplevet. Men, det er ikke skolens fortjeneste.

2. december 2024

REJS ALDRIG MED EF

Jeg var i Sydney i 2 måneder her i efteråret med EF. Man fik for det første ikke meget indformation omkring rejsen ingen man tog afsted, og det var svært at få svar på ens spørgsmål. Ellers synes jeg sælgerne i DK ikke rigtig viste, hvad der endeligt foregik på skolen i Sydney, da mange tingene man fik af vide i Danmark enden man tog afsted, ikke var sådan det var i Sydney.

Den lærer jeg fik på skolen, var også MEGET dårlig og var slet ikke uddannet lærer eller noget lignende. Det meste af tiden så vi bare film, hvilket ikke var det jeg var taget der ned for. De læringsbøger vi fik var også meget gamle (fra 2008) så alt i bøgerne var ikke relevant længere. Synes alt i alt ikke jeg har lært noget af at gå på skolen.

Ellers tog EF også meget mere for de aktiviteter de tilbød end hvad de i virkeligheden kostede vis man planlagde det selv. Lidt misvisende når man fik af vide først dag, at aktiviterne kostede mindre i gennem EF’s aktiviteter.

Ellers have de hellere ikke god kontakt til stederne man kunne bo og heller ikke nok indformation om det sted jeg skulle bo. Igen misvisende stod der på EF’s hjemmeside, at det ville tage 35 minutter ,at komme i skole hver dag, men det tog i hvert fald 1 time, hvis ikke mere.

Alt i alt en meget dårlig oplevelse med EF og kan slet ikke anbefale det til nogen. Det er bare en penge maskine ikke andet.

2. september 2024

Kære Helena,

Tak for din anmeldelse og feedback.

Jeg er ked af at høre at du ikke føler at du har modtaget nok information inden afrejse. Dog kan jeg se at vi har forsøgt at kontakte dig flere gange inden afrejse, desværre uden held. Vi har også inviteret dig til vores afrejsemøde, samt sendt dig en optaget version. Efterfølgende har vi ringet igen, for at ønske dig god rejse – men igen uden held.

Jeg er ked af at høre at din rejse ikke har levet optil dine forventninger, og ville ønske at du havde kontaktet os undervejs, så vi kunne hjælpe dig. Vi tager din feedback til os, og jeg vil meget gerne invitere dig ind til en snak om din tur, og vil give dig et ring senere.

Jeg ønsker dig en rigtig god dag.

Emil Kongsmark
Country Manager, EF Denmark