Izen heeft indertijd mijn zonnepanelen geplaatst, er was een tijd terug een probleem met mijn zonnepanelen. Technieker is na lange tijd mailen langsgekomen. Heeft hier heel lang gezeten en in feite ni... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Heel erg tevreden. Niemand in mijn vriendenkring, familiekring heeft nooit zo’n laag energiefactuur bedrag gehoord. Behalve nu ze, via mij ;-), het product Gaele XL kennen. Én nu hebben ze zelf een la... Se mere
Virksomheden har svaret
Voor het contract werd opgesteld, kregen we degelijke en vlotte uitleg op maat. Zeer vlot en vriendelijk. Vanaf dan verliep alles zeer vlot. Afspraken met keurders, installateurs enz worden netjes... Se mere
Har besvaret 8 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 1 måned
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
September 2022 heb ik 4 batterijen…
September 2022 heb ik 4 batterijen aangekocht bij de firma IZEN. Op 2-07-2024 een mail ontvangen van IZEN dat de particuliere afdeling zonnepanelen en thuisbatterij on de vleugels van Earth komt. Zie tekst. "IZEN Homes & Entreprises komt onder de vleugels van Earth
Het nieuws deed al de ronde: Earth, een bekend energiebedrijf uit Zuid-West-Vlaanderen, heeft de H&E-divisie van IZEN overgenomen. Earth ziet in IZEN H&E een kwalitatieve speler waarmee ze hun activiteiten op een duurzame manier versneld kunnen uitbreiden, en hun service naar een nóg hoger niveau tillen.
Op 20/12/2024 kreeg ik plots problemen met de werking van van batterijen, de omvormer ging steeds in alarm. Via mail contact opgenomen , en er werd mij gevraagd om de installatie te resetten. Maar enkele dagen nadien terug zelfde probleem. Na veel heen en weer te bellen / mailen toch een afspraak kunnen krijgen , en er zou een technieker langskomen op 29/01/2025. Om 14u45 diezelfde dag nog steeds niemand gezien. Om 15u25 kreeg ik een mail dat de technieker niet kon langskomen met als reden , wegens uitlopende interventies en ontbrekend materiaal. Dan is er een nieuwe datum vastgelegd op 3/02/2025 tussen 10u00 en 12u00. De technieker was er tussen het afgesproken tijdstip. De technieker stelde vast dat er 2 batterijen defect waren. Die zouden op vrij korte termijn vervangen worden, ze waren op voorraad en het vervangen duurt toch maar een 20 tal minuten kreeg ik als antwoord. 2 Weken nadat de technieker was langs geweest nog steeds niemand gehoord of gezien. Mail gestuurd geen antwoord. Dan maar telefonisch proberen contact op te nemen, het gene ook niet van een leien dakje loopt. Uiteindelijk krijg ik dan op 11/03/2025 een mail dat er geen batterijen op stock zijn. Sinds 11/03/2025 tot op heden 23/04/2025 vele keren gebeld naar Earth . De mensen die de telefoon opnemen kunnen geen antwoord geven, en ze zeggen we geven het door aan de technische dienst. Nu vandaag 23/04/2025 heb ik er op aangedrongen om mij door te verbinden met iemand van de directie, ook dat gaat niet. Dan gevraagd naar de technische dienst, ook dat gaat niet. Dan heb ik gevraagd dat ze zelf eens luisteren bij de technische dienst. En wat kreeg ik als antwoord. De batterijen zijn niet op stock. Dat kunnen ze mij niet wijsmaken dat er bijna 2 maand later nog steeds geen batterijen op voorraad zijn. Wat vertellen ze dan aan nieuwe klanten die batterijen besteld hebben? En al de klanten die problemen hebben met hun installatie? Ik heb hier 1 ster gegeven, omdat ik niet minder kan geven. Zelfs die ene ster verdienen ze niet. Aan de mensen die dit lezen, en die opzoek zijn naar zonnepanelen / batterijen , en die bij de firma Earth gaan informeren. Denk 2 keer na vooraleer een beslissing te nemen.
Voor mij is de firma Earth een onbetrouwbaar.
Mijn probleem sleept nu al 4 maand aan, zonder enige oplossing.
En ik weet dat ze deze review zullen lezen bij Earth. Je mag mij gerust contacteren.
Slechte bedrijf, mensen oplichters, batterij defect maar geen herstel tot nu toe
Zeer slechte bedrijf, mensen oplichters!
Ik heb in februari 2022 zonnepanelen met batterij aangeschaft.
Echter, na een jaar merkte ik dat de batterij niet functioneerde.
Na twee interventies van uw technici werd vastgesteld dat er effectief een probleem is met de batterij.
Ondanks meerdere pogingen om contact op te nemen, heb ik tot op heden geen bevredigende reactie of oplossing ontvangen.
Ik verzoek u met aandrang om dit probleem binnen een redelijke termijn (maximaal 14 dagen na ontvangst van deze reactie) op te lossen door de batterij te herstellen of te vervangen.
Indien dit niet gebeurt, zal ik genoodzaakt zijn verdere stappen te ondernemen, inclusief een juridische procedure op basis van het Belgisch consumentenrecht en de wettelijke garantie op elektronische producten.
Ik hoop echter dat het niet zover hoeft te komen en dat u uw verantwoordelijkheid als verkoper en installateur opneemt. Gelieve mij uiterlijk op [09/04/2025 + 14 dagen] een concreet voorstel te bezorgen.
Bij gebrek aan een oplossing zal ik mij wenden tot de Economische Inspectie en zo nodig verdere juridische stappen ondernemen om mijn rechten af te dwingen.
Ik verwacht uw spoedige reactie!!!
Wegblijven!
Veel beloofd, maar als puntje bij paaltje komt is gratis plots heel duur: allerlei verdoken kosten. Zeer ontransparant bedrijf, afrader!!
Rampzalig bedrijf
Helemaal eens met de laatste reviews... Dit is gewoon een rotbedrijf. Waarschuw vrienden en familie om zeker niet met hen in zee te gaan. Mijn batterijen gaan om de paar dagen in alarm en dat is al 3 jaar zo. Verschillende malen is een technieker langsgekomen, nooit is het volledig opgelost. Nu willen ze nog een technieker sturen, maar beweren dat dit allemaal buiten garantie valt. De rekening is dus helemaal voor mij. Schande dat Izen zijn reputatie zo heeft laten tenietdoen door de overname van Earth.
Alles
Alles, al twee maanden aan het sukkelen met batterijen en omvormer.
Er is een technieker langst geweest voor op software-update, dat heeft niet geholpen. Meer nog de problemen worden alleen maar erger.
Technische dienst is telefonisch niet te bereiken - alles moet via mail. Een drama want er komt weinig tot geen reactie en zeker geen oplossing.
1. Dagelijks een alarm op één van de batterijen. 2. BSM alarm (via app) als de batterij op 75% komt. 3. Omvormer en batterijen vallen spontaan uit. Uiteindelijk reactie op mijn laatste boze mail gekregen (via mail uiteraard), batterijen zouden vervangen worden, alleen er is een stockbreuk, dus voorlopig geen oplossing en daar moeten we het nu mee doen.

Besvarelse fra Earth
Slechte service, gebrekkige communicatie en dubieuze facturatie!
De helft van de PV installatie werkte niet meer vorige zomer. Interventie aangevraagd 2/8 , interventie op 11/9, dus vijf weken wachttijd!.Laat de zon maar schijnen...Op 11/9 komen 4 mannen aanbellen! Twee techniekers klauteren op het dak, de andere twee kijken toe en roepen af en toe iets in het Roemeens. Conclusie : 1PV panneel defect, geen reservemateriaal bij, Oplossing? Voorlopig overbrugd. 25 minuten ter plaatse, facturatie 1 uur aan 4 x 80€ + verplaatsing = factuur van 393,68€ ! Pure diefstal! Na talloze mails en bezwaar uiteindelijk compromis. Ik heb betaald voor 2 techniekers (niet voor de andere 2 toezienders) en 1 uur werktijd, hoewel het 25 minuten waren...en er wordt geen verplaatsing aangerekend bij de volgende interventie. Vervolg : Aangezien ik een extra SUN Secure afgeloten had bij IZEN, had ik recht op gratis vervangmateriaal. Na maanden niets te horen, goed nieuws! We komen paneel vervangen op 22/1/25! Heel de dag thuis gebleven, om 16 uur gebeld naar Earth, ja, ja ze komen zeker nog! Echter niemand gehoord of gezien! Mail gestuurd 23/1 's morgens wat is er mis gelopen? Nooit antwoord op gehad. De zelfde dag om 15u30 telefoon in gebrekkig Engels, mogen wij achteraan uw huis komen om werken uit te voeren? Ik ben niet aanwezig en stem toe. Ik bel mijn buur een half uur later en volgens hem is er niemand meer op het dak en er staat geen bestelwagen. De dag nadien belt 1 technieker aan, zonder voorafgaande verwittiging, "Five minutes work" zegt hij. Hij klimt op het dak en haalt een kastje weg met draden. Ik vraag hem wat het is : "optimizer" zegt hij en weg! Mail ontvangen op 6/2 met factuurdatum van 31/1 met vervaldatum 8/2! 351,92 €, 2 werkuren 2 techniekers... Verder geen enkele uitleg, wanneer zijn deze uren gepresteerd? Dat vraag ik mij nu af. Sorry maar ik ben het vertrouwen bij Earth volledig kwijt! Ik heb vandaag per mail om uitleg gevraagd, ik ben benieuwd of ik antwoord krijg. Sorry 1 ster is veel te veel!

Besvarelse fra Earth
Ik mis de vlotte en correcte service van IZEN
Ik mis de vlotte en correcte service van IZEN. Dit bedrijf heeft een vrij eigen interpretatie van contractvoorwaarden en garantievoorwaarden.
J ai placé des panneaux en location
J ai placé des panneaux en location. Une fois la commande passée tout est alle tres vite. Le jour de l installation il pleuvait dans mes chambres. Ils avaient abîmé ma toiture qui était nouvelle. L epdm au niveau des crochets etaient mal placés. Ils ont envoyé qqn les remettre. Par la suite j ai remarqué une découpe bizarre dans les ardoises et non recouverte par l epdm. Je l ai signalé ce serait normal
J ai demandé que la recouvre on que l on change l ardoise. Ils ne veulent pas. J ai demandé l intervention de la défense du consommateur. Ils n ont pas répondu même a leurs recommandations. En resume société de m....
OPLICHTERS
IK SCHRIJF BIJNA NOOIT EEN REVIEW MAAR DIT BEDRIJF ZIJN DE GROOTSTE OPLICHTERS. JE KRIJGT ZONNEPANELEN GRATIS MAAR IN FEITE LEEN JE JE DAK VOOR 25 JAAR IN RUIL DAARVOOR BIED EEN ENERGIELEVERANCIER JE EEN VASTE PRIJS VAN 0,26 CENT PER Kw M.A.W JE GENIET NIET VAN ZONNEPANELEN!
Let heel goed op bij huren
Op zich niets aan te merken op installatie en communicatie maar let heel goed op wat er in het contract staat.
Via een andere firma uiteindelijk bij Earth ondergebracht. In het (huur)verkooppraatje wordt mooi vertelt over wat er gebeurd als je tussentijds de woning zou verkopen en is alles geen probleem.
In de praktijk blijkt dat als je binnen de contractduur van 20! jaar verkoopt je een godsvermogen kwijt bent als de koper niet wenst je contract over te nemen.
Demonteren en montage op je nieuwe woning kost meer dan een complete nieuwe installatie en als je verhuist buiten België betaal je naast de demontagekost van €147 per paneel nog eens een schadevergoeding van duizenden (meer dan 10k in ons geval) euro's.
Reactie op antwoord:
De adviseur lichtte helemaal niets toe en deed in zijn verkooppraatje voorkomen dat het nooit een probleem zou zijn bij verkoop. Het was een bedrijf dat door Earth is overgenomen. Snap best dat het een kwestie van 'eigen schuld, dikke bult' is en verwezen wordt naar algemene voorwaarden maar de prijzen die daarin gehanteerd worden voor demontage/hermontage en koop zijn gewoon alles behalve marktconform.

geen service na overname
Destijds onze installatie door Izen laten installeren, nu blijken ze overgenomen te zijn door deze shitshow zonder dat we daar bericht van hebben gekregen.
Door dringende dakwerken hebben we onze panelen moeten laten verwijderen, waarop onze dakwerker vaststelde dat de panelen niet geaard werden (er lagen zelfs geen kabels), en dat er reeds 2 klemmen helemaal losgekomen waren waardoor er panelen begonnen te verzakken. De installatie is momenteel slechts 3 jaar oud.
Na een week van het kastje naar de muur te worden gestuurd (niet bereikbaar, of de hele tijd doorverbonden, of de belofte om te antwoorden via mail zonder gevolg tot een week later) wordt het argument gebruikt dat de garantie vervalt omdat een derde partij de panelen heeft verwijderd. Op de vraag waarom de installatie niet conform werd gebeurd hebben we tot op heden geen antwoord gekregen.
Weer waar je aan begint als je met deze "firma" in zee gaat...

Besvarelse fra Earth
Slechte service! Geen aanrader!
In 2021hebben we, via een groepsaankoop van het HBVL, zonnepanelen laten aanleggen door Earth. Deze installatie verliep alles behalve vlekkeloos. Veel discussies, veel problemen en personeel die ikzelf heb moeten helpen om da installatie correct en netjes geïnstalleerd te krijgen.
Uiteindelijk is alles in orde gekomen, echter na een tijdje kregen we problemen met de aansluiting van de dongle op ons wifi netwerk (monitoren was niet meer mogelijk....). Na veel heen en weer gemaild en gebel is dit dan weer opgelost geraakt.
Nu recent hebben wij, door een storing bij Orange, een nieuw modem moeten laten steken. En je raadt het al: de dongle krijg ik onmogelijk terug aangesloten op ons wifi netwerk.
Dus maar weer eens bellen met Earth.... Ik kreeg iemand aan de telefoon die meteen (zonder blikken of blozen) zei dat een interventie minstens € 250 zou kosten, maar dat ik misschien beter een mail zou sturen.
Na mijn mail is het stil gevallen: ik krijg geen enkele reactie van Earth!
Beoordeling Earth: 1/10! Klantvriendelijkheid en service ver beneden peil!

Onbereikbaar en onbetrouwbaar
Op mails reageren ze niet,
Bellen eindigt in meermaals op een loop in het keuzemenu voor de taal, en als je geluk hebt bij een outsourced callcenter dat noteert dat je gebeld hebt ...
niemand kan helpen, iedereen schakelt door naar een bandje dat ze niet bereikbaar zijn, ...
Ik ben klant van ex-izen en ondanks hun mail die zegt: "Voor jou als IZEN-klant verandert er niets." zijn ze gestopt met het leveren van de services. Er komt doodleuk een melding in de app te staan dat gegevens mogelijks trager door komen. Dit is geen bug, maar een stopzetten van hun diensten en het verlagen van de aangeboden diensten.
Earth pleegt contractbreuk op de contracten die ze hebben overgenomen van izen.
Earth zou beter personeel inzetten om klanten te helpen, de telefoon op te nemen dan een social media kuiser actief te houden omdat ze hun service onbereikbaar hebben gemaakt.
Olivier jouw job zou obsolete zijn moest je werkgever de juiste prioriteiten stellen …

Très très mauvais expérience
Très très mauvais expérience. Je ne recommande pas du tout. J’ai loué des panneaux et au final en vendant ma maison j’ai presque perdu 20.000€.
Les panneaux n’avaient que 1 an, l’onduleur ne marchait plus. Et leur seule compensation c’est 1125€ sans les panneaux et onduleur qui ne valent plus rien. Je n’ai reçu le contrat qu’en néerlandais et c’est le flou juridique.
De plus vous ne le savez pas mais ils mettent un gage sur votre tête!
Fuyez cette société car ils m’ont arnaque du début jusqu’à la fin et je n’ai toujours reçu aucun remboursement!!!
Aucune solution n’a pu être trouvée avec eux!

Rampzalig
Zeer slechte ervaring met deze firma. Advocaat moeten inschakelen om hen de beloofde apparatuur te laten leveren. Vandaag ongevraagd bezoek van technieker Earth (mijn mama laat hem binnen en belt mij om dit te melden) en ik laat de technieker vervolgens weten dat hij moet vertrekken, kwaad was reeds geschied en sindsdien werkt niets meer. Ik mail, ik bel.... zonder resultaat.

Expérience catastrophique!
Expérience catastrophique!
Ne louez jamais mais jamais des panneaux chez eux! À la vente de ma maison ils ont récupéré 16.000€ plus les panneaux et onduleur qu’ils peuvent se garder car invendable!
Jamais je n’ai pu me connecter à la plate-forme et j’ai reçu une facture de plus de 500€ sans évidement de compensation.
L’onduleur ne marche plus et pareil aucune compensation.
Ils mettent un gage sur votre tête sans que vous soyez au courant. Le contrat jamais reçu en français et traduction approximative de Google et franchement il est complètement incompréhensible, c’est le flou total!
J’ai loué les panneaux il y a 1 a car je n’avais pas la possibilité de les acheter donc censé être neuf! En tout j’ai perdu 20.000€ pour des panneaux pour 1 an d’utilisation!
Alors si ils proposent une petite compensation de 1125€ pour 15 panneaux et onduleur, et d’ailleurs je ne sais même pas si ils vont les rembourser.
Malko le commercial a été super sympa mais par contre il n’explique nullement tout ce qu’on va perdre après.
Ne tombez pas dans le panneau!!!
Arnaque

Besvarelse fra Earth
Hier ook beloven veel maar komen weinig geven doet de zotten in glorie leven
Hier ook beloven veel maar komen weinig na.het contract hebben wij 10 maanden later gekregen na het digitaal te teken en,en komen dan af met een smoesje dat het systeem ff niet werkt.
Hier ook belooft dat ze de zonnepanelen komen reinigen,als je de vraag stelt dan lachen ze u gewoon uit aan de telefoon.
Deze firma wens ik aan niemand toe en al ik 0 sterren kon geven kregen ze van mij zelfs nog minder
Deze firma komt haar mondelinge afspraken die gegeven zijn door hun vertegenwoordiger Alain De Weze niet na.zelf nu ik nog veel vragen heb krijg ik steeds geen antwoord

Fuyez cette société
Mr Olivier, si votre réactivité était aussi rapide sur les problèmes rencontrés, vous n'auriez pas tous ses messages de mécontentement ! Les seuls retour de mail que j'ai c'est nous avons bien reçu votre e-mail nous répondrons dans les plus brefs délai, mon œil oui et les appels c'est moi qui doit les faire pour qu'on me promette de rappeler ce que vous ne faites pas !
Fuyez cette société. Honnêtement le service après vente est catastrophique, voir inexistant.
Tout ce qu'on vous dit c'est on vous rappelle ce qu'ils ne font jamais biensur ! Problème avec mon esolar qui m'envoie que des alarmes depuis plus de 3 mois et jamais ils ne sont venus régler...
Scandaleux !

Oplichters
Uitvoering heeft een jaar op zich laten wachten.Beloven dat panelen 2X per jaar gereinigd zullen worden. Na ondertekening van het contract kun je niemand meer bereiken. Na het indien van klacht vragen ze je EARN nummer waarna er weer geen reactie komt.

Le cauchemar recommence…
Ajouté ce jour 25/06 : EARN 96433
Merci pour votre réaction Olivier. C est qd mm étonnant qu un message via cette plateforme reçoive une réponse qui vaut ce qu elle vaut… mais qu à mes différents mails je ne reçoive pas de réponse. Votre réputation semble plus importante que votre efficacité !
Le cauchemar recommence…
Après avoir attendu 1 an et demi entre la signature du contrat pour l'installation de panneaux solaires sur notre maison et la certification (je vous passe les heures passées à gérer ce dossier et tout l'énervement face à leur incompétence), nous revoilà dans les problèmes avec le compteur vert (placé en novembre 2023) qui ne fonctionne plus (index inchangé depuis avril 2024).
Nombreux contacts avec Anne, Esther, nombreux mails avec photos et impossibilité de joindre votre service technique au 0471/88 79 07, nous perdons patience ! Je lis que de nombreux clients ont des problèmes avec l'appli pour suivre la consommation... Ns n'avons jamais reçu d'info quant'à une éventuelle appli ni lien quelconque pour se connecter et nos panneaux ont été placée en mars 2023... c'est vraiment un scandale !

Besvarelse fra Earth
Læs mere om andre typer anmeldelser.