Ik lees hier nogal wat. De Luisterlijn wordt vele duizenden keren per jaar gebeld. Dan staan hier slechts een handjevol reviews van ontevreden personen. De gesprekken die wel helpend waren en hier... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Probeer al dagen iemand te spreken krijgen. Ze zullen zwaar onderbezet zijn, maar waarom aangeven 24/7 bereikbaar terwijl ze dat niet zijn.
Zit al ruim meer dan 22 minuten in de wacht voor het belmoment. Ook krijg ik via de chat geen enkele medewerker beschikbaar. Ik vermoed dat men zwaar onderbezet is bij deze luisterlijn. Wel heel spijt... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder
Bij de Luisterlijn kun je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Je kunt ook chatten of mailen.
Kontaktoplysninger
Holland
- deluisterlijn.nl
Ingen anmeldelsesinvitationer registreret
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
5 min, nog niemand aan de📞
Ik snap dat t vrijwillig is en om mensen te helpen. Maar na 5 minuten in de wacht is de volgende stap bij veel mensen 133.
Ik vind het gesprek wat ik had erg…
Ik vind het gesprek wat ik had erg veroordelend. Het heet Luisterlijn maar na 1 zin werd al gezegd door meneer dat hij het “licht” had gezien en mij dat helaas niet kon laten zien want daar had hij jaren aan gewerkt. Misschien even luisteren en niet voor God spelen? Ik vond het ontzettend vervelend.
Wilde mijn verhaal kwijt over een…
Wilde mijn verhaal kwijt over een onderwerp waar ik veel last van heb gehad. En soms komt dat weer naar boven. Mevrouw aan de Luisterlijn zei dat ik het wel kon herhalen voor mezelf maar beter was de huisarts maar eens te bellen en daarom ging ze ophangen. Want: tegenwoordig mag je nergens mee zitten. En als je er mee zit moet het meteen gefixt worden want anders vind mevrouw van de Luisterlijn dat je iets verkeerd doet. Je mag alleen vrolijke gevoelens hebben en anders moeten ze weggemaakt worden. Want alles moet leuk zijn. Nou mevrouw, het leven is niet leuk. En de huisarts kan ook mijn problemen niet wegtoveren. En u moet misschien een kopje koffie met de buurvrouw gaan doen als dit is wat u wilt.
Bekant een uur gewacht in de rij voor saus
Besloot om 2 uur snachts te bellen want wilde graag mijn verhaal kwijt en advies/mening van iemand die je niet direct kent. Na mezelf overgehaald te hebben om te bellen stond ik 45 min in een wachtrij en besloot maar op te hangen.
Nog slechter dan amateurs
Nog slechter dan amateurs. En kleineren je, kunnen de gesprekstof ook niet verwerken, en dat noemt zich dan luisteren. Het is eerder ten minste nonchalantie te benoemen. En victim blaming zodat zijzelf hun eigen zijn kunnen manipuleren op jou. Wanneer ze merken dat de normen en waarden alsmede hun inzichten, intelect, en intelligentie geconfronteerd met doortastende vragen gebaseerd op feiten, deinzen ze weg, en geven dan schaamte en schuld in rhetorische denegrerende onbegripvolle asociale manieren ervoor terug alvorens ze ophangen. Geen goed woord voor over. En moralistisch verlagend wat een secundaire victimisatie als gevolg heeft. Kwetsend en heeft eerder blijk te hebben van pestgedrag an wat anders. Ben er erger aan toe, en neemt het geloof in de goedheid van mensen af, zeker omtrent de luisterlijn als een algemeen begrip wordt beschouwd en aangeven een luisterend oor te hebben zijn ze merendeels ongeduldig betichtend en smaadachtig na een meestal enorme wachtrij.
Fijn gesprek
Een fijn gesprek gehad wèl confronterend. We zijn allemaal mensen. Ik hoorde inderdaad ook het gesprek mag max 45 min duren en er zijn nog andere mensen en logisch ik gun mijn medemens ook steun alles is goed zoals het is fijn dat de Luisterlijn bestaat. Een medium leerde mij "als je troost zoekt krijg je slaag" de medewerker aan de telefoon heeft mooi advies gegeven.. Het is niet vanzelfsprekend om vrienden te hebben of mensen te hebben om je hart te luchten op momenten dat je het nodig hebt dus ik ben dankbaar. Iemand zei tegen mij het universum zorgt voor jou dus aan iedereen vertrouw erop.. ookal voel ik me zo alleen eenzaam. Ik belde met ex vriend de dag erna zat me iets niet lekker en wilde het delen en de medewerker vd Luisterlijn zei oa laat het bij die persoon en ze was er op dat moment.. ik gun iedereen die dit leest troost begrip en laat los niets blijft voor altijd duren en je bent niet de enige die zich alleen voelt liefs van mij 🩷
Ik voelde me alleen maar nog meer alleen
Ik voelde me alleen maar veel eenzamer na het gesprek met deze oppervlakkige, betuttelende, kleinerende “luisteraar”.
1/10
Would not recommend.
Slechte hulp
Slecht. Mensen die niet goed in staat zijn anderen te helpen. Zeker in deze tijd. Veel mensen hebben meer hulp nodig dan ze krijgen vanuit de GGZ en deze organisatie is niet in staat in het gapende gat te springen. Niet alles kan draaien op vrijwillers.
Onbereikbaar in geval je de stap neemt om te bellen zijn ze onbereikbaar
Onbereikbaar als je de stap hebt gezet om te bellen zijn er geen medewerkers te bereiken heel jammer
Ik belde net om wat te delen
Ik belde net om wat te delen . Komende wereldwijde recessie. Door de invoerheffingen keldert de beurs in de VS. Beleggers zien hun aandelen met miljarden kelderen, Apple en Nike bv zien hun waarde kelderen. De dame, zo te horen niet- Nederlands , wist niet waar ik het over had. "Werkloosheid en zo is er altijd geweest- het zal wel opgelost worden". Ik zei haar dat "onwetenheid een zegen is, wat ze niet begreep. Een pakweg 4 jaar geleden was Sensoor, dat heette toen zo, gewoon goed, mensen van goed niveau, empathisch. In de loop der jaren is de kwaliteit stukken minder geworden. Medewerkers die vooral hun eigen verhaal kwijt willen. Zo was er een dame die uitvoerig wilde vertellen over dat ze in 2 jaar 4 keer in het ziekenhuis was opgenoemn. Ik bedankte Het is nu de beller die er voor de medewerker is Niet andersom. Mensen die niets met hun leven weten te doen klaarblijkelijk, zogenaamd anderen willen helpen ,maar alles daarvoor missen. "O...ik werk bij de luisterlijn". De meeste missen elk niveau laat staan empathie. Mannen schijnen verdwenen te zijn. Zonder denigrerend te zijn, heb je nu te maken met dames van amper Mavo niveau. Tijdje geleden zei een dame mij dat ze geen tv had. Aanslag Tarwe kamp..."nee niet van gehoord . Tja. Ook werd de luisterlijn een tijde de hulplijn genoend. Dat mag natuurlijk niet. Er moet een veel betere screening komen. Minimaal Havo. Ook een goed gesprek met een psycholoog die de beweegredenen inschat van iemand die zich aanmeld. De laatste tijd zijn het medewerkers die zelf graag horen praten. Met uitzondering natuurlijk. Een goed initiatief wordt om zeep gebracht door de leiding zelf. Jaren geleden had ik soms hele goede waardevolle gespreken , soms een uur, met een medewerker Die zijn vrijwel spoorloos. De luisterlijn is vrijwilligerswerk, maar er wordt meer van je gevraagd en verwacht dan koffie schenken in een bejaardenhuis. 70% van de medewerkers zit er voor zich zelf wat ik hier ook las. En hebben geen idee waarom mensen de luisterlijn bellen. Ik bel niet meer. Ik belde soms om wat te delen, positief of negatief. Ik stop er mee.
Heb begin van de nacht en nu 6 uur…
Heb begin van de nacht en nu om 6 uur contact geprobeerd op te nemen.
Ik krijg alleen 'Het is nog niet gelukt een beschikbare medewerker te vinden. Één moment geduld alstublieft"
Terwijl ik echt in nood zit.
They don't answer the phone.
They don't answer the phone.
I called different days many times. They just don't answer.
Ik voelde me niet gehoord
Ik voelde me niet gehoord, en er is gewoon weinig interactie. Twee keer gebeld en gesproken, met verschillende mensen. Helaas is er zo goed als geen alternatief voor mensen boven de 30.
Nee sorry
Nee sorry. Wist eigenlijk al wel dat dit je geen goed doet. Mijn advies : ga met AI chatten, dan krijg je ongeveer dezelfde antwoorden maar dan intelligenter, of ga een eindje fietsen of zo.
Ruudje
Ik heb afgelopen jaren al vaker gebeld. Meestal heel prettig om alles van je af te praten. De ene luisteraar voor de andere verschilt wel, maar ik heb nog niet een echt slechte ervaring gehad.
Soms is 20 minuten genoeg soms langer. Heb één keer het "geluk" mogen hebben dat ik ruim 1,5 uur kon praten en een heel prettig gesprek had. De luisterende mevrouw gaf aan dat als ze de indruk kreeg dat ze moest afronden, ze dat tijdig zou aangeven. Voelde niet gehaast geen druk.
Ik wijs in mijn werk veel mensen op het bestaan van de luisterlijn en heb een korte samenvatting voor de mensen over wat men zoal mag verwachten. Een begripvol, niet be- of veroordelend, luisterend oor voor iedereen! Ga vooral door! AI zal dit nog heel lang niet zo kunnen vervangen. Bepaalde emoties kunnen alleen uit mensen voortkomen, willen die integer en oprecht zijn!
Dit gaat nergens over
Dit gaat nergens over! Meer dan 3 uur in de rij meer is niet nodig denk ik
Weinig belangstelling
Voor een luisterlijn word er weinig geluisterd, alleen advies aangedragen om hulp te zoeken. Soms gaat het er om dat iemand gewoon luistert, belangstelling toont en vragen stelt om je beter te begrijpen en je begrepen te laten voelen. Snap dat er aan geraden wordt om hulp te zoeken, maar dat kan ik zelf ook wel bedenken, dat soort advies is pas makkelijker aan te nemen als je je eerst serieus genomen hebt gevoeld.
Zogenaamde hulpverleners
Drukken weg, eens en voor altijd, mag je nooit meer met hun praten (converseren).
In eerste instantie had ik het gevoel…serieus te worden genomen, maar gesprek werd afgekapt.
In eerste instantie had ik het gevoel te worden begrepen wat betreft mijn veelvoud aan trauma's met de zorg. Na 30 minuten werd het gesprek afgekapt en werd me de mond gesnoerd. Wel beleefd overigens.
Het is goed dat er iets is, waar mensen hun verhaal kwijt kunnen. Mensen die echter veel hebben meegemaakt, hebben véél te vertellen.
Als iemand zich überhaupt al openstelt en zijn/haar ervaringen vertelt is diegene allicht wanhopig of zo eenzaam dat er een hoop info uit komt. Als het niet gewenst is, langer dan 30 minuten te luisteren, geef dat dan van tevoren aan.
Dat scheelt teleurstelling danwel onbegrip bij de beller en misvatting dat er niet aandachtig geluisterd wordt. 'Je mag bellen, maar niet langer dan een half uur'. Zet dat in het bandje. Als iemand dat niet fijn vindt, kan hij/zij van te voren beslissen of 30 min. toereikend is.
Of
'Onze medewerkers zijn ook mensen, als ze je probleemverhaal niet aankunnen, zullen ze je verzoeken terug te bellen zodat je iemand aan de lijn krijgt, die er wel mee kan dealen'.
Niet serieus genomen
Meer dan een half uur in de wacht gestaan(laat in de nacht), vervolgens werd dit zo snel mogelijk afgehandeld in 4 minuten, er werd niet doorgevraagd of echt ingegaan op wat ik vertelde. Weinig begrip en het voelde alsof ik zeurde ipv dat ik gesteund werd. Het was hoorbaar dat ik huilde en van streek was. Er werd zelfs een paar keer gelachen, zeer ongepast. Ook op wat ik aangaf zelf als oplossing te hebben gezocht ter afleiding om niet te gaan gebruiken, buiten wat rondjes lopen en rennen. Het gesprek heeft dan ook niet geholpen om te voorkomen dat ik weer ging gebruiken, na iets meer dan een week clean te zijn. Ik had hier meer van verwacht, hopelijk slechts de verkeerde medewerker getroffen.
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.