Uansvarlige og ubehøvlede chauffører.
Da jeg d.d. kørte på en vej hvor der længere fremme kom en indsnævring, valgte en buschauffør meget kort før indsnævringen at overhæle. Det farlige opstår da han ikke blot overhæler, men samtidig presser mig ud af vejen, da han ellers ikke kan overhæle for modkørende trafikanter. Jeg bliver således nødt til at bremse kraftigt op midt på vejen for at undgå at blive kørt ned af en bus.
Jeg noterer nummerpladen nu jeg alligevel er stoppet op og står halvvejs på fortovet, og fortsætter så. Lidt længere fremme stopper bussen, og jeg tænker at jeg lige vil gøre denne chauffør opmærksom på det farlige i hans handlinger.
Jeg kører op til indgangen af bussen hvor nogle ældre mennesker er på vej ud, og beder ham pænt og høfligt om han ikke kan køre pænt en anden gang, fremfor at overhæle og presse cyklister ud af kørebanen.
Jeg tiltaler ham høfligt, endda med hr, alligevel returnerer han med diverse skældsord, og om hvorledes jeg er en idiot, jeg bryder loven bla bla. Hans argumenter beroede bl.a. på at jeg i et lyskryds vel en 100 m før indsnævringen havde måtte stoppe da lyset skiftede til rød, hvor jeg brugte stoppet til med den ene hånd at skifte sang jeg hørte, mens jeg ventede på grønt. Jeg skrev ingen sms'er, telefonerede, eller andet. Han mente dog at jeg havde skrevet sms og hørt voldsomt høj musik så jeg tilsyneladende ikke kunne høre en bus køre bag mig!
Ydermere mente han at jeg havde kørt bag ham, hvilket kommer bag på mig da jeg kørte i roligt tempo og således aldrig ville kunne have kørt op på indersiden af ham, noget jeg da af princip aldrig gør i trafikken.
Men som sagt, så valgte chaufføren at svine mig til på det groveste, hvortil jeg (lettere provokeret) udtaler mig om at jeg synes hans kørsel i så fald er direkte idiotisk og psykopat agtigt hvis han synes hans kørsel før var acceptabel. Dette er vel og mærke et sprogbrug der lader tilbage iforhold til chaufførens.
Han begynder så at true med politiet, og fortsætter sin strøm af skældsord møntet på mig. Jeg tager nogle billeder af den bus han kørte i, for at dokumentere (og med henblik på at kontakte selskabet) hvorefter han kommer helt op til mig, så hans slips rører min cykel og arm og hans ansigt er knap en ½ meter fra mig, hvor han truer mig med at han vil ringe efter politiet. Jeg siger at jeg gerne så han ringede, da jeg mente jeg juridisk havde fuldstændigt handlet korrekt, modsat ham. Så begynder han at true med at jeg vil få nogle tæv, samt begynder at gå tilbage mod bussen og så tilbage til mig nogle gange, hvor jeg vitterligt begynder at se mig om efter muligheder for at slippe væk, da jeg ikke bryder mig om vold.
Jeg holder min mund og trækker mig lidt tilbage, han raser ud lidt mere hvor jeg får trusler og skældsord, hvorefter han kører sin vej.
Jeg er ganske klar over mange cyklister kører ulovligt. Jeg er ganske klar over han kan være stresset og andet. Men det er stadig fuldstændig uacceptabel opførsel. Jeg har klaget til firmaet, ydermere vil jeg sandsynligvis indgive en anmeldelse til politiet (som jeg har været i kontakt med, og som vil modtage en anmeldelse.
Dette gør jeg ikke for at få erstatning, bøder eller lignende, men af den simple årsag at jeg ikke synes at en tilfældig cyklist skal blive kørt ned af en, undskyld sproget, psykopat bag et rat.
Havde han sagt at han ikke havde opdaget mig (vi var mig og ham i den vejbane, ingen andre, hvordan kunne han egentlig have undgået at se mig medmindre han var sløset?), eller han var ked af det, eller andet, så havde det været fint. Men at være aggresiv, overfusninger samt trusler, det er ikke acceptabelt.
22. juni 2012