Vanskelig opsætning, dårlige reklamationsmuligheder og et flot resultat
Jeg købte hos en møbelhandler 9 Frame 35 moduler, 4 hylder til disse samt 2 Frame 49 med base (de er født med hylder). 4 af Frame 35 modulerne og 2 af hylderne havde (ret graverende) fejl. Jeg kunne dog lave et fejlfrit modul ved at flytte en låge fra et af dem med fejl til et andet, hvilket reddede 1 modul. De resterende 3 moduler og 2 hylder reklamerede jeg naturligvis over (2 moduler med finer, 1 lamineret), og min møbelhandler fik godkendt ombytningen hos ByLassen.
Da jeg syntes, at det var en ret stor andel af de købte moduler der skulle ombyttes (4 ud af 11), bad jeg møbelhandleren om vi ikke kunne kigge det hele igennem, inden jeg bare tag kasserne med hjem. Det gjorde vi og der var ingen problemer med de nye. Faktisk var kvaliteten af fineren på de 2 ombyttede finer-moduler massivt (undskyld udtrykket) meget bedre end kvaliteten af de indleverede. Alt i alt en ok oplevelse, omend lidt træls med alt det bytten, venten og kiggen igennem.
Køber man hylder med til et Frame 35 modul, leverer ByLassen med hver hylde et lille bor med borstop med. Det er til at bore huller i modulet til et lille stålbeslag som hylderne hænger på. En udmærket idé, da moduler uden hylder derved ikke har en masse huller til, hvis nu man vil have en hylde ind. Det ser lækkert "rent" ud, at der ingen huller er, synes jeg.
Det giver fin mening med et bor med borstop, da man skal bore pænt langt ind i modulet for at hyldebeslaget kan komme i bund. Jeg havde købt flere hylder og isat dem alle uden problemer. MEN: Ved boring af det næstsidste hul falder borstoppet af og det uundgåelige sker: Jeg borer igennem modulet! Jeg indrømmer blankt, at jeg førte maskinen, men det var en klar defekt ved boret der resulterede ulykken. Uanset dette ville ByLassen ikke ombytte det nu ødelagte modul, og det ville min møbelhandler heller ikke. Efter lidt eftertanke ville min møbelhandler alligevel gerne erstatte det ødelagte modul, men det vil jeg ikke tage imod. Det kan ikke være hans problem at der leveres et defekt bor med en hylde. Jeg lever derfor med et "hul" i et af modulerne. Jeg har checket alle de andre bor (4 hylder = 4 bor), og borstoppene sidder tilsyneladende rigtigt godt fast på disse.
Er man som jeg af den overbevisning, at reolmoduler skal sidde snorlige, så får man sig sag for når man sætter Frame op. Der er kun 1 justeringsmulighed på de medfølgende beslag (afstand fra væg nederst i modulet) og det er slet ikke nok. Som minimum burde selve beslaget til væggen være lavet med "ovale" huller så man kunne arbejde lidt med det. Jeg var hjulpet af, at min væg er snorlige, 100% jævn og at jeg har alt nødvendigt værktøj til opgaven. Men alligevel var jeg pænt udfordret med at få dem til at spille. Jeg kan anbefale ved "skævheder" at man skruer vægbeslaget ned, udvider hullerne i dette i ønskede retning og herved justerer modulets position på væggen til. Nogle moduler havde jeg nede en 8-10 gange inden jeg var tilfreds.
Moduler der bestilles med låge kommer med låge isat (selv om manualen beskriver hvordan lågen sættes i, så det har nok ikke altid være sådan). Det er mest godt, men også lidt skidt da lågernes hængsler (i måde modul og låge) er skruet i uden tilstrækkeligt forboring, hvorfor der er er ødelagt laminat bag hængslerne. Det er en lille ting, men til prisen bør sådan noget bare være i orden. Jeg har f.eks. aldrig set IKEA begå den fejl. Sjovt nok er der i modsætning til ved hylderne forboret to af 4 huller, der kræves til hvert hængsel i moduler. Det betyder, at moduler uden låger har 4 gange 2 små huller klar til låge.
Jeg giver 3 stjerner: Kvaliteten af modulerne er, bortset fra det ovennævnte ting, rigtig god og lækker. Systemet ser rigtigt flot ud, når det er kommer op. Især træmodulerne virker rigtig fine.
De meget beskedne justeringsmuligheder ser jeg igennem fingre med. Det koster jo bare nogle ekstra timer at få det op. Kvalitetsproblemerne (utilstrækkelig forboring inden isætning af, samt huller i moduler uden låge) mener jeg heller ikke er slemt nok til at det bør trække ned. Men det, at ByLassen nægter at ombytte ødelagte modul pga et defekt medleveret bor koster de 2 af stjernerne.
Derfor 3 stjerner.
9. februar 2019