Vælg dyrlæge med omhu!
J.nr. 2017-13-401-00074 dækker over en klagesag til Fødevarestyrelsen over Buddinge Dyreklinik/Claus Klink Christensen.
"Fødevarestyrelsen har fundet, at dyrlæge Claus Klink Christensen har overtrådt bestemmelsen om at udvise omhu og samvittighedsfuldhed i udøvelsen af sin dyrlægegerning, jf. Paragraf 8 stk.1 i dyrlægeloven.
Baggrunden herfor er:
Fødevarestyrelsen vurderer, at dyrlægen ikke har udvist tilstrækkelig omhu ved ikke løbende at have tilsikret, at anvendelsen af den elektriske varmepude ikke medførte forbrændingsskader på hunden, herunder ved løbende ikke at have monitoreret varmepudens temperatur.
Fødevarestyrelsen afslutter sagen med en indskærpelse over for dyrlægen. En indskærpelse er en præcisering af den gældende lovgivning."
Sagen startede den 1/4-2016, hvor vor hund Alonso fik konstateret en blæresten, og operation blev aftalt til mandag den 4/4-2016 efter, at vi havde sikret os, at Buddinge Dyreklinik kendte til Alonso's race, en whippet (mynde).
Umiddelbart efter operationen opførte han sig mærkeligt, idet han virkede apatisk og fraværende, hans daglige adfærd var helt anderledes samtidig med, at hans hud visse steder på siden og ryggen begyndte at boble op.
Vi opsøgte Buddinge Dyreklinik 6 gange på ovennævnte baggrund og blev informeret om, at det nok var en allergisk reaktion fra narkosen, og efter 17 dage fik vi udleveret noget shampoo og besked på at vaske ham 2 gange dagligt.
Da Alonso's tilstand blev forværret, tog vi en "second opinion" på en dyreklinik, hvor man straks iværksatte en undersøgelse og kunne konstatere betændelse på ryg og venstre side. Øjeblikkeligt fik hunden smertestillende og antibiotika indsprøjtninger, og vi blev sat tålmodighed i udsigt.
Alonso mistede huden på de forbrændte/betændte steder, og vi (3 pers.) passede og nursede ham igennem ca. 3 1/2 måned med forbindinger, antibiotika, smertestillende, godbidder og tålmodighed, således at han nu er kommet godt igennem skaden, bortset fra 2 lange hårløse striber på ryg og venstre side, hvor hårsækkene er brændt væk og efterlader bar hud.
Det tog dyrlæge Buddinge Dyreklinik/Claus Klink Christensen ca. 1/2 år at erkende, at det ikke var en allergisk reaktion, men en forbrændingsskade og dette på basis af en udtalelse fra forsikringsselskabets dyrlægekonsulent.
Havde Buddinge Dyreklinik/Claus Klink Christensen ageret konstruktivt i løbet af de 17 dage og 6 fysiske besøg på klinikken, havde dialogen fra vor side været en helt anden.
Omkostningen og erstatningen for operationen går næsten lige op, herudover er vi blevet tilbudt en erstatning på kr. 1.000.- for Alonso's livsvarige men, hvilket vi ikke mener tager højde for al det, som hunden og vi har været igennem efterfølgende, for at redde Alonso, og give ham et godt efterfølgende liv
Denne information skrives for at opfordre andre til at være meget omhyggelige ved valg af dyrlæge for operationer af kæledyr, selvom fejl altid kan ske. Forskellen i vor sag er, at Claus Klink Christensen ikke ville/kunne erkende fejlen, selvom han opererede hunden og havde 6 konsultationer til at undersøge det i.
Carina, Jette og Per Henningsen
20. august 2017