Bixias information är tydlig och rak vilket jag uppskattar, när man kontaktar kundtjänst får ett snabbt och tydligt svar inga politiska uttrycks former😊

Virksomheden har svaret
Jag hade Bixia en väldigt kort tid,inte haft några problem med dem men det ända "problemet " var att när jag skulle säga upp kontraktet så ringde jag först till Bixia men de sa att jag skulle ringa ti... Se mere
Virksomheden har svaret
jag är nöjd med era leveranser, nöjd med kundtjänsten mindre nöjd med appen. Förslag att kunna vara ständigt inloggad samt att spotpriserna kommer lite sent. Ibland så hämtar jag dom från mälarene... Se mere
Virksomheden har svaret
Smidig och personlig service. Det enda som saknas för att få 5 stjärnor är att man inte kan betala med autogiro från utlandet. Instruktionerna för att sätta upp detta fungerar tyvärr inte. Kanske kan... Se mere
Virksomheden har svaret
Välj lokalproducerad el från sol, vind och vatten och stötta lokala producenter. Varmt välkommen till Bixia – vi gör skillnad.
Box 1510, 58115, Linköping, Sverige
Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 24 timer
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
När jag väl är inloggad är jag nöjd, men under hösten har jag haft stora problem. Nästan varje gång fick jag ta bort appen hämta en ny för att kunna kolla priserna.
Har tidigare skrivit att det vore intressant med ett pris bredvid förbrukningsstapeln för att kolla om de aktiviteterna man gjort en viss dag ger resultat på priset. Tex att man inte diskar eller tvättar när det är som dyrast.

Besvarelse fra Bixia
Tomtar…ni lurar bara era kunder på en massa pengar 🤬

Besvarelse fra Bixia
Ni verkade pålitliga, generösa och hade vänlig ton. Och ni var absolut inte omöjliga.

Uppdatering 29 dec:
Ert svar visar tyvärr att ni inte tar någon hänsyn till era kunder. För det första har ni inte läst omdömet i sin helhet. Om ni hade gjort det hade ni förstått att kritiken inte handlar om hur fakturor distribueras, utan om att ni skickar ärenden vidare till inkasso utan att skicka någon påminnelse.
I ert svar skriver ni att ”vi skickar påminnelser via posten”. Detta är ren osanning. Både er kundservice och Svea Inkasso har bekräftat för mig att ingen påminnelse har skickats, varken via post eller digitalt.
Jag har varit i fortsatt kontakt med er kundservice, som dessutom tydligt uttryckt att de inte ser något konstigt i att skicka en förfallen faktura direkt till inkasso utan påminnelse, och att ni inte avser att ändra detta arbetssätt.
Detta bekräftar tyvärr bilden av ett bolag som saknar både självkritik och vilja att ta ansvar för kundupplevelsen.
------
Bixia skickar sina kunder direkt till inkasso utan någon påminnelse, trots att de är fullt medvetna om att vi har skyddad identitet, vilket medför extra hanteringssteg och kända svårigheter med en fungerande postgång.
När situationen väl påtalades anser Bixia att de inte gjort något fel alls och ser inget konstigt i att använda inkasso som första kontaktväg när en faktura förfallit.
Som ytterligare problem använder Bixia en tredje part, Svea Inkasso, som lägger på avgifter som är juridiskt tveksamma. Bland annat krävs 300 kr utöver inkassoavgiften, med hänvisning till ellagen, utan att kunna visa vilken faktisk kostnad avgiften avser eller vilket konkret moment som skulle motivera beloppet.
Det blir närmast ironiskt när samma krav samtidigt påstår att beloppet inkluderar påminnelseavgifter, trots att det är bekräftat av både Bixia och Svea att ingen påminnelse någonsin har skickats.
Jag är fullt medveten om att det inte finns något formellt krav på att skicka en påminnelse. Men det är en grundläggande kotym, ungefär som att man förväntar sig ett ”hej” i kassan på ICA. Så fungerar det uppenbarligen inte hos Bixia. Jag vill därför varna andra: får du en faktura från detta bolag och den av någon anledning hamnar på villovägar, kan det snabbt bli en onödigt dyr historia.

Besvarelse fra Bixia
Good communication with your worker who helped me to choose the best offer for me.

Besvarelse fra Bixia
Allt fungerar och elpriset är hyfsat lågt. Aldrig avbrott plus att elen är fossilfri.

Besvarelse fra Bixia
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.