⚠️ Varning för Biljettorget / Eventpaket…
⚠️ Varning för Biljettorget / Eventpaket Sverige AB ⚠️
Jag skriver detta för att andra ska slippa hamna i samma situation som vi gjorde. Det här är inte en enskild dålig kundupplevelse, utan något som väcker allvarliga frågetecken kring hur verksamheten hanteras när man som kund börjar ifrågasätta ett köp.
Vi möttes direkt av kategoriska påståenden som:
“det finns ingen ångerrätt på biljettköp i Sverige”
samt kommentarer om att vi “inte läst någonting”.
Detta framfördes med stor säkerhet – samtidigt som företaget själva uppger att de säljer biljetter i andra hand.
När vi bad om konkret rättsligt stöd för dessa påståenden kunde inget sådant anges. I stället hänvisades det till:
“19 års erfarenhet i branschen”
Detta blev snabbt tydligt: det fanns en stor säkerhet i det som sades – men ingen faktisk grund när det ifrågasattes.
När vi fortsatte ställa frågor förändrades situationen ytterligare.
Företaget började då tala om skadestånd:
“om dessa biljetter inte fungerar för vår nästa kund så kommer vi vidta de åtgärder som krävs för skadestånd”
Detta i en situation där:
* ingen biljett någonsin hade levererats
* inget hade kunnat användas
* ingen faktisk skada existerade
Samtidigt krävdes att vi skulle:
“returnera biljetterna”
Trots att ingen biljett överhuvudtaget hade skickats till oss.
Detta är i sig anmärkningsvärt, men det stannar inte där.
Företaget uppgav samtidigt att biljetten utan problem kunde tas tillbaka och säljas vidare eftersom evenemanget var populärt. Det innebär att de själva bekräftar att någon faktisk förlust inte uppstår – samtidigt som de talar om skadestånd.
Detta är en tydlig motsägelse.
Vidare uttryckte de:
“vi tänker inte förlora pengar”
vilket tydligt visar att resonemanget i första hand utgår från deras egen affärsrisk – inte från vad som faktiskt gäller i relation till konsumenten.
Det som framträder är ett mönster:
* Självsäkra och kategoriska påståenden som inte håller vid granskning
* Hänvisning till erfarenhet istället för lagstöd
* Nedlåtande bemötande när kunden ställer frågor
* Försök att skapa ansvar hos kunden trots avsaknad av både leverans och skada
* Påtryckningar i form av resonemang om konsekvenser som saknar tydlig grund
Först efter att vi konsekvent begärde tydliga svar, ifrågasatte deras resonemang och inte accepterade vaga svar valde företaget att backa och genomföra full återbetalning.
Detta skedde alltså inte självmant, utan först när deras egna argument inte längre höll.
Utöver själva hanteringen av ärendet finns det även brister i hur verksamheten presenteras:
* Företagsinformation är inte tydligt och lättillgängligt presenterad
* Kontaktsidan saknar transparens kring hur företaget faktiskt nås
* Det förekommer motstridiga uppgifter om företagets adress
* Informationen kring konsumentens rättigheter framstår som missvisande
* Avtalsvillkor ger intryck av att rättigheter kan begränsas på ett sätt som inte känns korrekt
Detta är inte detaljer – det är grundläggande saker som ska fungera i seriös e-handel.
Det mest anmärkningsvärda är dock helheten:
Ett företag som kommunicerar med stor säkerhet, men där uppgifterna inte håller när man börjar ställa konkreta frågor – och där kunden förväntas acceptera detta tills man själv driver ärendet vidare.
Jag vill därför vara tydlig:
⚠️ Detta är en situation jag starkt avråder andra från att hamna i. ⚠️
Man ska inte behöva:
* argumentera på denna nivå
* ifrågasätta grundläggande uppgifter
* eller driva processen själv för att få rätt
Om du väljer att handla här, var beredd på att:
* begära tydliga svar
* dokumentera kommunikationen
* och själv stå på dig
Detta är inte en nivå av hantering som en konsument ska behöva acceptera.
Rekommendation:
Välj aktör med stor omsorg.