Som opfølgning på min anmeldelse 3/4. Nu 11 opkald fra forskellige telefonnumre også hemmeligt samt 4 mails er der stadig ingen reaktion fra dem. Nu tænker jeg så og forældre har samme problem med... Se mere
Jeg var i sommeren 2015 - 4/7-24/7 på sprogrejse til den helt fantastiske by Bournemouth. Rejsen var helt fantastisk, jeg vil aldrig fortryde at jeg tog afsted og STS gjorde turen helt speci... Se mere
Min 14 årige datter er lige kommet hjem fra en Sprogrejse, som på alle måder har været vellykket. Alt har været i orden, og niveauet på undervisningen har været i top. Værtsfamilien var sød og de... Se mere
Min sprogrejsen med STS Sprogrejser til Brighton var helt fantastisk, man møder en masse dejlige venner som man stadig snakker med lang tid efter selve sprogrejsen. Der var lidt komplikationer med bus... Se mere
Kaserntorget 6, 411 18, Gothenburg, Sverige
Bed kunder om at skrive en anmeldelse
Svarer typisk inden for 2 uger
Som opfølgning på min anmeldelse 3/4.
Nu tænker jeg så og forældre har samme problem med at få kontakt, for så ville jeg for alvor være bange for at eneste det her firma.
Så overvej lige en ekstra gang før i bruger dem om det er det værd da der heldigvis findes andre og mere seriøst firmaer

Besvarelse fra STS Education
Sprog- og fodboldrejse sommeren 2022 - en konfirmationsgave til vores søn. 14 dage, hvor de kun så en STS rejseleder én gang, 14 dage på et campus, som man ikke måtte bevæge sig ud af. Når de gik i seng om aftenen kl. 22 blev nøgler og mobiltelefoner taget, så de ikke kunne forlade deres værelse (døren smækkede). Den lovede sightseeing blev aflyst “grundet corona” - hvor de unge mennesker i øvrigt sad en hel lørdag på værelset uden kontakt og ordentlig mad, fordi en anden elev havde testet positiv. De andre uden symptomer blev testet og skulle lige vente på svar (kviktest) inden de skulle på tur, og kunne så ellers sidde tilbage hele den lørdag og vente på svar, om de også var smittet og skulle sendes hjem trods ingen restriktioner. Sightseeing blev så sent på dagen (fordi vi forældre reagerede hjemmefra), at de havde 1,5 time til at se et shoppingcenter inkl. at spise aftensmad. Resten af London så de fra bus eller båd. Tilbragte 14 dage i London uden at få indblik i den engelske kultur, mad osv. Fodboldcampen kunne lige så godt have foregået i København… De måtte kun kommunikere med dem fra egen gang på campus, hvor er meningen med sprogrejsen i det?? Måtte ikke hænge ud i hallen sammen efter måltider, men skulle blive siddende ved bordet i en time. Trods fodboldtræning i 35 grader hver formiddag, måtte de først gå i bad om aftenen, selvom eftermiddagen skulle bruges på sprogskole. Alt var med strikse og rigide kostskoleregler. Blev bedt om at hæve depositum ved ankomst, det blev så tilbagebetalt i kontanter, som så måtte snoldes i lufthavnen, da det ikke kan betale sig at veksle om.
Alt i alt en kæmpe skuffelse! Vi har i øvrigt aldrig fået respons fra STS, da vi kontaktede dem undervejs i sprogrejsen. De sendte en sur rejseleder ud, som skældte drengene ud over, at de var utilfredse og tog dem kortvarigt med på den tur, som vi havde ønsket pengene retur for.
Rejs IKKE med STS på udveksling.
Vi har lige hentet vores søn hjem fra udveksling efter 1 uge hos en familie som var under alt kritik. Han havde glædet sig til at være i USA i 10 mdr. og gå på highschool, men forholdene i familien var yderst kritisable.
Der var beskidt over alt med tis på gulvene fra hunde og katte. Der var 2 små børn på hhv. 1 og 2 år i pleje som primært skulle passes af deres 2 adoptivbørn på 8 år. De 2 små drenge på 8 år skulle også passe de små om natten og sørge for det huslige arbejde. Der var ingen mad i huset og kun Junkfood til aftensmad.
Vores søn har ikke fået morgenmad eller frokost og der var ikke noget mad i huset, som han kunne spise, så det har været en meget lang uge. Der var konstant barnegråd af ulykkelige børn og forældrene sov hele tiden pga nattevagter.
Det er utrolig så dårlige STS er til at udvælge værtsfamilier og utrolig så dårligt de behandler deres studerende. De er bare fuldstændig ligeglade med hvor de studerende skal bo og kommunikationen med organisationen er bare så mangelfuld og besværlig.
Vi er dybt skuffede over STS ikke har gjort sig umage med at finde en ordentlig værtsfamilie og vi er meget undrende over hvilke kriterier de udvælger deres familier ud fra.
Så skån Jer selv for skuffelsen og rejs stedet med et andet selskab som forhåbentlig kan tilbyde noget bedre.
Jeg var 14 da jeg rejste på STS sprogrejser. Næsten alt gik galt.
Da vi ankom til England var der ingen til at hente os 5 danske piger. Vi endte med at køre med en STS bus der skulle et helt andet sted hen. Det var et kaos. Vi blev sat af på halvvejen og fik et nyt lift til Hastings. Da vi ankom var der heller ikke nogen til at hente os og køre os ud til vores hosts. Da vi var flere timer forsinket. Vi ventede meget længe før der blev arrangeret en Taxa til os.
Der var ingen af de tryghedsting der var lovet som blev holdt. Vi skulle have en dansk guide. Vi fik en fransk. Så selvom jeg havde svært ved at forstå britisk engelsk var det helt umuligt at forstå hende med fransk accent oveni.
Vi skulle også have en dansk og en engelsk lære til at undervise os. Vi fik to engelske. Så det var meget svært at stille spørgmål og næsten umuligt at få hjælp. Faktisk følte vi os meget fortabte da der var ingen voksne til at forstå os. Vi var henholdsvis 13, 14, 14, 14 og 15 år. 4 af os havde bedt om at få en dansk roomate for tryghed og støtte. Men kun de to af os blev sat sammen. De andre havde ingen at tale dansk med når de var hjemme.
Vi følte os meget overladt til os selv.
Et par år senere modtager min famillie og jeg en udvekslingsstuderende igennem STS. Hun skulle bo hos os et år og gå på gymnasiet. I løbet af det år mødes hende og andre STS studerende 2 gange og modtager undervisning.
Efter året ende taler hendes far med mine forældre om hvor meget de blev betalt for måske hun gerne ville blive et år mere. Faren bliver chokeret over at vi intet har modtaget, da han har betalt et kæmpestort beløb til STS.
Jeg venter stadig på at få mine penge retur fra STS, eftersom de har aflyst den sprogskole min datter skulle på. Jeg har rykket tre gange nu og hver gang skal jeg uploade dokumentation. Utroværdig at STS ikke har styr på deres opkrævninger. Vil ikke vælge STS til næste år når der viser sig at være så besværligt.
I forbindelse med STS´s Danmark konkurs den 31.08.2020 fik jeg en Voucher (gældende i 2 år)De nye ejere af STS skriver, at det desværre ikke er muligt at sende elever på Sprogrejse i sommer 2021. Det vil sige, at jeg KUN har sommer 2020 at bruge en Voucher på kr. 115.000??????
Er der mulighed for forlængelse, så den er gældende i 3 år? Eller hvordan står vi stillet? Det er jo ærgerligt, at nu vi har en datter og en søn som gerne vil afsted på sprogrejse i et par år i træk og så ikke kan nå at få glæde af pengene. Vi forventer at voucherén kan bruges til alle udgifter i forbindelse med sprogrejsen, så eleverne kun skal have lommepenge med. Er dette korrekt? Til sidst vil jeg spørge, om det er muligt at få en oversigt over de personer som har fået en voucher, så kan nogle elever lære hinanden at kende inden afrejse (dem der skal til samme destination).
På forhånd tak.
Jeg var på udveksling i USA i 2015/16.
STS:
Forløbet med STS Danmark var godt med imødekommende medarbejdere. Og de var også glade for at tale med en under opholdet i USA. Super fint også med deres forberedelseskursus før afgang. Jeg synes dog STS Danmark skaber et for falsk glansbillede af det hele, og kommer til at promovere med ting som de nødvendigvis ikke kan leve op til. Også kritik til STS i USA, de lokale koordinators som vi fik angivet. Jeg oplevede de virkede meget ligeglade/irriteret når man talte om sine problemer, og det var standard svar "Giv det tid." Også et halvt år inde i opholdet, var det det eneste de kunne sige. Ved godt det er et standard job for dem, men de kunne prøve bare at lyde lidt interesseret i hvad de unge har at sige. Kender også andre udvekslingsstudenter, som havde samme oplevelser med de amerikanske koordinators.
Desuden kunne jeg ikke bruge den sundheds forsikring jeg skulle betale til STS på flere 1000 kr! da jeg blev syg og skulle til læge, selvom at det var jeg blevet forsikret om den kunne bruges... Virkelig dårligt, og penge ud af vinduet. Også STS har et tilbud om man kan smide nogle ekstra tusinde i, så man kan vælge stat. Lad være med at betale til det, da det ikke er garanteret overhovedet. Jeg gjorde det, men blev placeret i ingen af de 3 ønskede.
Familien:
Var super søde og large med en del. Desværre have de ikke meget tid til min tyske roomie og jeg, da de havde 3 små børn og så travlt med arbejde. Så størstedelen af oplevelserne jeg har i USA, har jeg faktisk igennem nogle få venner jeg fik og deres familier. Det først halve år i familien var også ret hårdt, da jeg ikke havde et godt forhold til min roomate før efter december. Det er også et gentagende scenarie jeg har hørt fra andre, som er blevet sat sammen med en anden udvekslingsstudent. Det tog virkelig også hårdt på mig, så var ked af det i flere måneder. Der var også rimelig beskidt i huset størstedelen af tiden, men der blev selvfølgelig gjort pænt rent inden koordinatoren kom ud og skulle tjekke hvordan vi havde det. ;)
Der var selvfølgelig også kulturchok, da amerikanerne har meget anderledes værdier inklusiv min værtsfamilie, som måske er grænseoverskridende for en. Men så igen er det en del af oplevelsen ved at tage til et fremmed land, og det gør STS også opmærksom på.
Skolen:
Er i 2 semestre. Det kræver meget af en man er opsøgende og imødekommende for at skabe relationer. Så hvis man bare er lidt genert, kan det allerede godt blive en udfordring. Børnene på skolerne kender godt hinanden i forvejen ofte fra de var helt små, så det kan godt være svært at komme ind i "gruppen". Så det er dig selv som virkelig skal tage intiativ og virkelig prøve. Jeg følte mig personligt rigtig alene i skolen, og oplevede også chikane. Så det skal man lige være forberedt på det kan gå begge veje. Vil også anbefale med skole aktiviteter (sportshold), at man bare har lidt erfaring med det.
Jeg kan ikke rigtig relatere til det mange siger med, at skolen var piece of cake rent fagligt også. Mine karakterer var meget blandet. Forskellen er dog at i USA er der meget afkrydsning af svar i stedet for man skriver en sætning fx.
Forvent heller ikke STS kan hjælpe dig med eventuelt skoleskift, hvis du ikke passer ind. Det er bare en politik de har. Så vælg en anden forening hvis det er, som gerne vil.
Det er en god idé at være med i fx. en youth gruppe eventuelt, også selvom man måske ikke er religiøs. Der kan man møde flere mennesker udover dem fra skolen og de har mange arrangementer. Der mødte jeg også den eneste rigtig tætte veninde jeg fik, som jeg også stadig snakker med i dag.
Alt i alt ved jeg ikke om jeg vil sige det var pengene værd. Opholdet var ikke hvad jeg havde forventet og var rigtig psykisk hårdt. Og ærger mig over jeg ikke kan sige som nogen andre, at det var det fedeste år. Men den slags er også svært at forudse, da det er et stort puslespil som skal lægges også for foreningen. Jeg vil sige STS Danmark har gjort sit for at prøve at få det til at fungere indenfor deres regler, men ikke forvent det er et stort glansbillede for det er langt fra sandheden.
STS Danmark er under konkursbehandling. Det er nok derfor de ikke svarer.
Se evt statstidende
Min datter skal på High School i Tyskland i morgen. Hun har endnu ikke modtaget en flybillet, og ifølge STS er det ikke muligt for dem at booke flere billetter i dag (de har vidst det siden juni måned). Når jeg prøver at komme i kontakt med dem, står jeg i kø som nummer et, men kommer ikke igennem til en person, men kun et telefonsvarer.
Jeg er ærlig talt ikke tryg ved at sende min datter med et selskab, som ikke ønsker at tale med sine kunder.
BRUG ALDRIG STS SPROGREJSER.
Til alle forældre der overvejer at sende et barn på sprogrejse/High school, tænk jer godt om.
Vi valgte STS sprogrejser. Der er forhåbentlig nogle, som har haft gode erfaringer med STS, men vores er så dårlige, at vi gerne vil advare om at vælge STS som rejsearrangør. Listen over dårlige oplevelser er lang; men her er de tre væsentligste til ikke at vælge STS Sprogrejser
Dårlig planlægning
Vi har forståelse for at planlægning af en sådan rejse er et større puslespil. Vi accepterede derfor, at vores datter skulle være klar til afrejse med kun 7 dages varsel. Men det er uacceptabelt at hun kun får 3 dage især når det efterfølgende viser sig, hun ikke kan være med fra skolestart og derfor ikke får samme muligheder for at vælge fag. Det er ekstra kritisabelt, når det viser sig, det er lykkedes at finde en permanent værtsfamilie, hvorfor hun skal starte udlandsopholdet for sent og i en midlertidig velkomstfamilie. Skift til en permanent kunne betyde skoleskift – endnu en for sen skolestart, derfor at hun følte sig ”tvunget” til at blive.
Forskellen mellem kulturel inspirationog stærk religiøs påvirkning
Et af målene med udlandsopholdet er at give vores datter mulighed for at blive inspireret af en anderledes kultur, end den hun er vokset op i. Se at livet kan leves anderledes end i Hillerød og omegn. Denne inspiration må meget gerne inkludere inspiration fra andre religioner og politiske overbevisninger; men vi har intet ønske om massiv religiøs påvirkning. Livet hos den meget venlige mormonfamilie indebar imidlertid daglige studier af mormons bog både om morgenen før skolestart og om aftenen, ligesom lektielæsning om søndagen ikke var velset, da søndagen bruges til kirkegang og ellers holdes hellig som hviledag.
STS Sprogrejser burde enten have fravalgt familien eller som minimum forklaret os, at dette var vilkårene. Det er uacceptabelt, at det kommer som en komplet overraskelse.
Du betaler for 10, men får 8 måneder
Opholdet måtte afbrydes, idet programmet grundet Corona lukkede. Alligevel afslår STS Sprogrejser at tilbagebetale en del af det indbetalte beløb. Dette til trods for at:
• Ingen fase i forløbet var tilrettelagt/gennemført professionelt.
• Rejsen måtte afbrydes efter kun 8 måneder
Dette er i særlig grad uacceptabelt, når STS Sprogrejser nu henviser til det forsikringsselskab, som STS samarbejder med og anbefaler. Vi fulgte STS Sprogrejser oprindelige anbefaling og tegnede en forsikring, som var 25% dyrere end en tilsvarende i et andet anderkendt selskab. Vi fulgte STS Sprogrejser råd, da pris ikke bør være altafgørende. Det er lige så vigtigt, at selskabet yder den støtte, man har betalt for.

Besvarelse fra STS Education
Vores datter var august 2019-marts 2020 i Birmingham, England. Som forældre var vi ikke imponerede over placeringen, da Birmingham er en rigtig stor by, som vi ikke følte os trygge ved at sende vores 16 årige datter til. Men det har man ikke mulighed for at ændre.
Værtsfamilien var udmærket, men hun var desværre blevet sat sammen med en tysk pige, som røg hash, drak alkohol og var meget ubehagelig over for vores datter.
Den lokale koordinator var ikke tillidsvækkende, så vores datter opgav hurtigt at bruge hende som hjælp.
Skolen, Great Barr Academy, var i rigtig dårlig stand. Beskidt, utætte vinduer, skimmel. Efter en storm i februar var skolen lukket i 3 uger for reparationer, og undervisning foregik hjemmefra over nettet.
Alt i alt: vi synes ikke, at opholdet var pengene værd, og vi har fortrudt, at vi valgte at sende vores datter ud med STS.

Besvarelse fra STS Education
Virkelig dårlig organisation, du får intet af vide om hvad der foregår. Og hvor langt du er i din proces om at få familie eller skole. Jeg kom sidste år til Maine, USA. Som ligsom er deres "save" hvis de ikke finder noget til dig.
Jeg fik besked om at jeg skulle filme en video om mig selv, og de sagde at den trak opmærksom hos skoler og familier. Men senere hen på året fandt jeg ud af at jeg havde fået min familie via min skole, da de bare skulle finde et sted og bo til mig hurtigst muligt.
Du får ikke hjælp med dine problemer, og du er på egen hånd med dine problemer. Da din coordinator bare siger at du skal være tålmodig.

Besvarelse fra STS Education
Jeg var i år 2014-2015 på udveksling i USA, hvor jeg rejste med STS, og jeg har aldrig oplevet noget bedre! Hvis du går med den mindste lille drøm om, at ville ud i den store Verden på udveksling, så kan jeg varmt anbefale at rejse med STS. God service fra starten, og nem at komme i kontakt med, hvis det skulle opstå det mindste lille problem. Det handler mest af alt om at være åben for nye kulturer, levestandarter osv., fordi så kommer man rigtig langt. Min værtsfamilie var bestemt ikke en familie med ordenssans, som jeg ellers har, men det handler om at se på det hele med et åbent sind, og tage det som en oplevelse, at de måske vægter andre ting, som f.eks. oplevelser højere. Alt i alt kun en dejlig oplevelse herfra.

Besvarelse fra STS Education
Blev sendt til en familie hvor toilettet ikke virkede, der var halv beskidt overalt, der blev brugt iltaapparat så højt at man ikke kunne sove om natten og jeg måtte ikke gå udenfor uden en voksen da det var for farligt. Da alt dette blev sagt til STS, sagde de at jeg bare skulle prøve at blive der lidt længere og se om det blev bedre. Jeg skulle være med familien i flere dage hvor jeg kun var hjemme med børnene som var 9 og 4 år gamle, det var en fuldstændig forfærdelig oplevelse. Jeg vil IKKE anbefale STS til nogen.

Hold dig væk!
Vores oplevelse med STS Danmark har desværre været meget dårlig. Vi kan ikke sige andet end at de har været uansvarlige i deres arbejde, vurdering, godkendelse, valget af værtsfamilie, da vi sendte vores datter til USA.
Jeg kan absolut ikke anbefale dem – de har leveret virkelig dårlig service, et meget ubehageligt forløb for vores datter og har ikke undskyldt eller kompenseret bagefter. Ville ønske, at vi var blevet advaret på forhånd.

Besvarelse fra STS Education
Jeg var på sprogrejse til Malta, og valgte efterfølgende også at tage på udveksling til USA, hvor jeg var afsted i 2012/2013. Jeg havde nogle helt fantastisk ophold, og har stadig kontakt med både de venner som jeg fik, og med min værtsfamilie i USA. Jeg har efterfølgende været på besøg flere gange hos min gamle værtsfamilie, og jeg anser dem stadig den dag i dag, som min familie. USA er i dag mit andet hjem, og mine ophold har formet mig på så utrolig mange måder.
Jeg blev bl.a. fuldstændig bidt af amerikanerne, historien, kulturen osv., hvilket også har gjort, at jeg efterfølgende har taget en uddannelse i Amerikanske Studier. Desuden så har mine rejser haft stor indflydelse på, at jeg i dag arbejdet med både sprogrejser og high school. Jeg har nydt utrolig meget at være den rejsende, og jeg elsker at i dag kunne hjælpe andre ud på deres livs eventyr, ligesom jeg selv har været.
Jeg kan kun varmt anbefale alle som går med en drøm i maven om at komme ud i verden at gøre det!! :)

Besvarelse fra STS Education
Året 2018/2019 var min datter på udveksling i Byron Center, Michigan. Dette har været et fuldstændig fantastisk år for hende og for os at være vidne til på sidelinjen.
Vores datter havde et par år tidligere ytret ønske om et år i USA. Vi begyndte at undersøge mulighederne og fandt frem til STS efter anbefaling fra en, der selv havde haft deres datter afsted. Hele forløbet har været fantastisk. Vi fik god information, både pr. tlf, online og ved interview herhjemme.
Da alle papirerne skulle udfyldes, havde vi et par udfordringer, som vi heldigvis hurtigt fik hjælp til og styr på.
I februar fik vi den længe ventede opringning med hendes placering. Hun skulle tilbringe de næste 10 mdr hos et par uden børn, med stor rodfæste i lokalsamfundet i kraft af hans erhverv som præst. Fra start af var der god kontakt mellem vores datter og familien. Min datter ønskede at spille fodbold i en lokal klub, hvis det var muligt. Her kom familiens store berøringsflade virkelig til syne. Inden vi fik set os om, var der arrangeret try outs i 2 klubber. Det har været helt fantastisk at opleve familiens engagement, noget vi altid vil være dem evig taknemmelig. De har været med til at give vores datter en oplevelse for livet, som hun i juni slet ikke var parat til at forlade. Vi er ikke i tvivl om, at hun har fået sig en amerikansk familie og masser af skønne venner for livet!
Der skal også lyde en stor tak til STS’s amerikanske områderepræsentant Terri Maule, som virkelig har gjort et kæmpe arbejde med at lave det perfekte match for min datter og ligeledes for hendes store engagement i alle de unge mennesker, som hun var repræsentant for!
Vi herhjemme er ikke spor i tvivl om, vi til hver en tid vil anbefale at rejse ud med STS

Besvarelse fra STS Education
Jeg har fået fantastiske venner og har haft en god familie. Jeg har haft en god klasse og har lært engelsk.

Besvarelse fra STS Education
Det var en oplevelse jeg aldrig vil glemme. Jeg mødte en masse nye mennesker og prøvet en masse jeg ikke normalt ville gøre.

Besvarelse fra STS Education
Vildt fed tur til England Bournemouth/London.