VanMoofs relancering: Samme problemer, samme frustrationer – en advarende historie…
Som dedikeret VanMoof-fan troede jeg, at relanceringen, støttet af McLarens Lavoie, ville være en ny begyndelse for mærket, især med løfter om bedre service og en mere strømlinet oplevelse. Desværre har min oplevelse været alt andet end glat, og jeg deler dette i håbet om at redde andre fra de frustrationer, jeg gennemgår.
Her er historien: Min VanMoof S5, købt i Tyskland (lovligt inden for EU), fik en fejl. Da jeg bor i Danmark, troede jeg, at jeg kunne stole på deres “certificerede” servicepartner i København. Men efter en måneds frem-og-tilbage-e-mails med VanMoof blev det klart, at de ikke havde informeret deres eget servicenetværk om, at nyere modeller som S5 ikke var dækket af den danske partner. Til sidst blev jeg sendt til Hamburg – en ni timers rundtur fra mit hjem i Aarhus. Jeg spurgte VanMoof, om de kunne sende dele i forvejen eller blot sende en kasse, så jeg kunne returnere cyklen til dem til reparation. De nægtede.
Ikke alene spilder det min tid, men det går imod alt, hvad jeg troede, VanMoof stod for, inklusive bæredygtighed. At skulle køre den afstand to gange, fordi de ikke vil finde en nemmere løsning, er frustrerende og spild af ressourcer for et firma, der promoverer cykling som en miljøvenlig livsstil.
Endnu værre er det, at denne oplevelse viser, at det “forbedrede” VanMoof 2.0 stadig er plaget af dårlig kommunikation, stive politikker og en mangel på fleksibilitet. Jeg håber, dette opslag fungerer som en advarsel til andre, der overvejer at købe ind på VanMoofs løfter – især hvis du bor uden for det land, hvor cyklen blev købt.
For nu vil jeg tage køreturen og håbe, at min cykel rent faktisk bliver repareret. Men ærligt talt, så havde jeg forventet mere af en virksomhed, hvis relancering skulle handle om “at få ryttere på cyklerne igen.”

Besvarelse fra VanMoof