Sanistunter Anmeldelser

TrustScore 4.5 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Wij zijn ontzettend tevreden over onze ervaring. We hebben een complete badkamer en een complete toiletruimte gekocht en zijn vanaf het eerste moment uitstekend geholpen. Onze verkoper Lennard n... Se mere

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

We werden op een prettige en eerlijke manier geholpen door een medewerker die verstand van zaken had. In de winkel in Barendrecht is een ruime sortering van alles wat je nodig hebt voor de badkamer.... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Butik med badeværelsesudstyr

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Sanistunter, dompel je onder in luxe Sanistunter heeft luxe showrooms, waarin droombadkamers tot leven komen. In onze grote showrooms treft u diverse badkameropstellingen in de laatste trends en designs. Onze ervaren sanitairspecialisten staan altijd voor u klaar om u de laatste ontwikkelingen op sanitair en tegelgebied te laten zien! Onze sanitairspecialisten staan, uiteraard geheel vrijblijvend, voor u klaar om u te adviseren. Zij zorgen er voor dat u de sfeer en uitstraling die u zoekt voor uw nieuwe badkamer te verwezenlijken. Middels ons geavanceerde 3d-tekenprogramma komt uw droombadkamer vervolgens tot leven. Sanistunter streeft altijd naar 100% klanttevredenheid. Naast gegarandeerd de laagste prijs van Nederland, staan wij voor een ongekend hoog servicelevel en uitstekende garantievoorwaarden.

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

103 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Geen aanbevelingen — Ikea is beter!

Helaas kan ik Keukenstunter Gorinchem en Sanistunter Gorinchem niet aanbevelen.

Een jaar geleden heb ik hier een keuken en badkamer gekocht. Wat een mooie nieuwe start had moeten zijn, is uitgelopen op een langdurig en stressvol traject.

Binnen drie maanden trok het keukenblad krom doordat het te strak tussen de muren was gemonteerd. Daarbij ontstond schade aan mijn gestucte muur, waarvan mij werd verteld dat het herstel voor mijn eigen rekening zou zijn. Daarnaast bleek er een gebroken tegel te zijn, zat er een kras in de badkuip en zijn onderdelen van de afzuigkap inmiddels defect.

Het meest frustrerende is echter de service. Binnen een jaar ging de douchekraan kapot. Er werd aangegeven dat deze onder garantie vervangen zou worden. Ik gaf aan dat een afspraak op iedere werkdag mogelijk was, maar kreeg te horen dat service uitsluitend in het weekend wordt uitgevoerd. Daarna bleef het stil. Tot op de dag van vandaag is de douchekraan niet gerepareerd. Ook het fonteinkraantje in het toilet lekt nog steeds en is scheef gemonteerd.

Wat deze ervaring voor mij extra zwaar maakte, is dat dit allemaal speelde terwijl ik midden in een intensief behandeltraject voor borstkanker zat. Ik gunde het een lokaal bedrijf omdat ik te ziek was dit elders te doen. Toen een derde partij voorstelde het van mij over te nemen en ook nog goedkoper geheeld kosteloos gezien mjjn situatie kwamen we in een juridsche disputie terecht. Inmiddels liggen ook een scheiding en een moeilijke periode achter mij. Juist daarom had ik gehoopt op een bedrijf dat verantwoordelijkheid neemt voor zijn werk en zijn klanten niet maandenlang laat wachten.

Na ruim een jaar ben ik vooral teleurgesteld. Niet alleen in de kwaliteit van de montage, maar vooral in de manier waarop met garantie en service is omgegaan. Het heeft mij veel onnodige stress, slapeloze nachten en mentale uitputting gekost.

Ik geef het bedrijf nog één laatste kans om de openstaande garantiepunten op te lossen. Gebeurt dat niet, dan laat ik de reparaties uitvoeren door een derde partij en zal ik verdere stappen ondernemen.

Ik had deze review liever nooit hoeven schrijven.

13. juli 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Aanbetaling pas terug na dagvaarding , eigenaar ontkent bestaan van consumentenrecht

Ik plaats deze review niet omdat ik boos ben, maar omdat ik andere consumenten wil waarschuwen. Wat mij hier is overkomen mag niemand overkomen en had voorkomen kunnen worden als ik dit soort ervaringen vooraf had gelezen.

Even voor de context: wij hadden onze hele badkamer bij Sanistunter Alkmaar gekocht. Sanitair, tegels, alles. Tot dat moment waren we ook echt tevreden, de materialen zijn mooi en de badkamer ziet er goed uit. We kwamen twee tegels tekort en hebben daarvoor een nabestelling gedaan. Daar draait deze review om.

Na een telefonisch gesprek over die nabestelling heb ik een aanbetaling van €245 gedaan. Dezelfde dag kreeg ik de koopovereenkomst per mail met het verzoek "op de bijlages een akkoord" te geven. Toen zag ik pas dat er twee weken levertijd op zat, en dat paste helemaal niet in onze planning. Ik ben daarom verder gaan zoeken naar alternatieven en vond een andere leverancier waar ik de tegels dezelfde dag nog kon ophalen (ook nog eens voor een veel lagere prijs).
Binnen 7 minuten heb ik teruggemaild met "NIET AKKOORD" en verzocht om terugbetaling. Er was op dat moment door Sanistunter nog helemaal niets in gang gezet: geen bestelling, geen leverancier ingeschakeld, geen kosten gemaakt. Er was letterlijk geen enkele reden om die €245 niet terug te storten.
En dan begint het pas.

Weigering van terugbetaling, met als argument dat ik telefonisch akkoord zou hebben gegeven — terwijl ze mij zelf schriftelijk om akkoord vroegen dus dat argument klopt van geen kanten. Vier keer heb ik zelf moeten bellen omdat ik geen reactie kreeg. Ik heb geprobeerd om er samen uit te komen, heb aangegeven dat ik verder tevreden was over de materialen, en heb genoemd dat ik een aantal kennissen zou kunnen doorsturen die zelf ook een badkamer gingen doen. Dat was oprecht bedoeld, geen dreigement. De reactie van eigenaar Thierry daarop: "Stuurt u die 5 kennissen door, ga ik kijken wat ik met die betaling kan doen." Terugbetaling van geld waar ik gewoon recht op had, koppelen aan het aanleveren van namen van vrienden en familie. Dat is niet hoe je met klanten omgaat, en al helemaal niet met bestaande klanten die net duizenden euro's bij je hebben besteed.

Het meest schokkende komt daarna. Toen ik verwees naar mijn wettelijk herroepingsrecht als consument, mailde eigenaar Thierry letterlijk terug: "Heel simpel, herroepingsrecht is er echt niet helaas en bestaat ook niet voor aankopen in winkels." Dat is gewoon feitelijk onjuist — bij een telefonische aankoop heb je in Nederland gewoon 14 dagen bedenktijd. Dat een ondernemer dit zwart-op-wit tegen een consument durft te beweren om onder een terugbetaling uit te komen, zegt heel veel.
Na een formele ingebrekestelling van mijn jurist volgde de druppel: "Geduld is een schone zaak. De koffie staat klaar voor de deurwaarder." Dat is een zin uit een echte mail van de eigenaar van dit bedrijf, gericht aan een consument die zijn eigen aanbetaling terug wilde. Neem dat even in je op voordat je hier iets bestelt.

Pas toen de dagvaarding daadwerkelijk in de brievenbus lag werd betaald. Zes weken gedoe, deurwaarderskosten, incassokosten en wettelijke rente extra — voor iets wat op dag één met één simpele terugboeking opgelost had kunnen zijn.
Wat ik andere consumenten wil meegeven:
Zolang alles bij Sanistunter goed gaat, gaat het denk ik prima. Wij waren tot dat moment ook echt tevreden klant. Maar op het moment dat er ook maar het kleinste geschil ontstaat, geven ze niet thuis. Ook niet als je net een hele badkamer bij ze hebt afgenomen. Ze rekken de tijd, reageren niet, en durven feitelijk onjuiste dingen te beweren over jouw rechten als consument.

Dus: denk goed na voordat je met dit bedrijf in zee gaat. Een ondernemer die schriftelijk beweert dat het herroepingsrecht niet bestaat, die klanten probeert af te kopen met "stuur eerst vijf kennissen door" en die pas betaalt als er een dagvaarding op de mat ligt — dat is een houding, geen incident. En de kans dat andere daar ook tegenaan loopt zodra er iets misgaat is groot.

Er zijn genoeg andere leveranciers waar je wél gewoon als klant wordt behandeld. Dit bedrijf heeft ons uiteindelijk meer tijd, geld en frustratie gekost dan de hele badkamer waard was.

13. juli 2026

Badkamer & toilet

Onze verkoper Lennard nam alle tijd om mee te denken, gaf eerlijk en deskundig advies en luisterde goed naar onze wensen. Dankzij zijn kennis en geduld hebben we met veel vertrouwen de juiste keuzes kunnen maken. Er werd absoluut niet gepusht wat we erg prettig vonden.

De service was vriendelijk en professioneel en we kijken ernaar uit om straks van onze nieuwe badkamer en wc te genieten. We kunnen sanistunter dan ook van harte aanbevelen, en in het bijzonder Lennard. Bedankt voor de geweldige service!

1. juli 2026

Beste klant,

Hartelijk dank voor deze geweldige review! Wat ontzettend fijn om te horen dat je zo tevreden bent. We zijn super trots op het compliment voor Lennard; we vinden het belangrijk om echt de tijd te nemen en deskundig advies te geven zonder te pushen.

Bedankt voor de aanbeveling en heel veel plezier met je complete nieuwe badkamer en toiletruimte!

Team Sanistunter Barendrecht

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Renovatie badkamer en toilet geslaagd

Een renovatieproject heeft impact op alle betrokkenen. Vraagt tijd en aandacht en een goede samenwerking. Ik had gelukkig met fijne mensen te maken waardoor het hele proces redelijk soepel verliep.

Sanistunter hielp met een 3D-tekening mijn nieuwe badkamer en toilet ontwerpen. Met gericht advies, meedenkend, maar ook luisterend naar mijn wensen, kwam een mooi ontwerp tot stand. Personeel is vriendelijk en servicegericht. Datzelfde geldt voor de mensen van aannemer Epic Design Bouw.

Maar de grootste waardering gaat toch echt naar de uitvoerder. Aannemer Rosi is een ware professional. Een ervaren vakman met veel kennis en kunde die weet wat hij doet. Dat straalt vertrouwen uit. Hij werkt netjes en zorgvuldig. Neemt met minder geen genoegen. En doet alles om de kwaliteit van werken te garanderen. Rosi is prettig in de omgang en een fijn persoon om mee samen te werken. Hij legt uit wat hij doet en waarom. Geeft advies en zoekt naar de optimale oplossing als een onverwacht probleem zich voordoet. In goed overleg zijn de juiste keuzes gemaakt.

Het resultaat is geweldig. De badkamer en toilet zijn prachtig en helemaal naar wens. En dat binnen een tijdsbestek van slechts 2,5 week. Een topprestatie van Rosi en zijn team. Een absolute aanrader.

Beste Nel,

Hartelijk dank voor deze fantastische review! Wat geweldig om te lezen dat het proces rondom de renovatie zo soepel is verlopen en dat ons team je goed heeft kunnen helpen met het 3D-ontwerp voor je nieuwe badkamer. We geven de complimenten voor het vakmanschap en het prachtige eindresultaat natuurlijk ook door aan aannemer Rosi.

Heel veel plezier met je prachtige nieuwe badkamer en toilet!

Prettig en vakkundig

In de winkel in Barendrecht is een ruime sortering van alles wat je nodig hebt voor de badkamer. Bij onze keuzes was het vakkundig advies van de medewerker prettig en zeker niet dwingend. Fijne ervaring en tot zover een aanbeveling

Beste C.,

Hartelijk dank voor je fijne review! Wat goed om te horen dat je zo prettig en eerlijk bent geholpen. We zijn blij dat ons vakkundige advies en de ruime sortering hebben bijgedragen aan een fijne ervaring in onze showroom.

Veel succes met de plannen voor je nieuwe badkamer!

Team Sanistunter Barendrecht

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Hier je badkamer kopen!!!

Wederom geslaagd voor onze volledig badkamer. Deze keer in Alkmaar zeer prettig en vriendelijk geholpen. Bij Topper Berit!!!

Beste Tinus,

Wat ontzettend leuk om te horen dat je wederom bij ons bent geslaagd, deze keer voor je volledige badkamer in Alkmaar! Hartelijk dank voor deze mooie review.

Wat een geweldig compliment voor Berit, we zullen ervoor zorgen dat deze topper de complimenten krijgt! We vinden het super om te lezen dat je zo prettig en vriendelijk bent geholpen en dat we opnieuw hebben mogen bijdragen aan een prachtig eindresultaat.

Ontzettend bedankt voor het vertrouwen en heel veel plezier met je nieuwe badkamer!

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Very bad experience with Eindhoven site

I had a very disappointing experience with this company.

Before payment, I was told by customer service that a contractor would visit within one week to provide an on-site quotation. Based on this promise, I made the payment. However, after waiting for two weeks, no one contacted me at all.

I then reached out by email to Sanistunter but received no response. I also called their customer service, and was again told that someone would definitely get back to me within a week. Unfortunately, this never happened.

After waiting for almost a month with no visit, no quotation, and no real communication, I decided to cancel my order. At that point, I was informed that my advance payment would not be refunded because they claimed a “service” had already been provided.

In reality, no service was delivered at all. From my experience, the entire process felt misleading and unprofessional, and I would strongly advise others to be very cautious before using this company.

24. juni 2025

topwerk!

mei 2026, Badkamer en twee toiletten. Douche met een scheidingsmuurtje. Alles is keurig betegeld en alle details zijn prima geplaatst en aangesloten. Het is een top team van Epic Design Bouw. Ik ben erg tevreden met de manier waarom Lorenzo alle probleemjes heeft opgelost. Alle accesoires, lamp, spiegel met tiptoetsen, radiator en regendouche zijn uitstekend verzorgd. Ik was ook blij dat er rekening gehouden werd met mijn speciale wensen. Na afloop hebben de mensen alles grondig schoongemaakt en opgeruimd. Ik was onder de indruk.

12. juni 2026

Beste,

Wat een fantastische review, enorm bedankt! Geweldig om te horen dat je zo tevreden bent met je nieuwe badkamer en toiletten.

Fijn dat het team en Lorenzo alle details en speciale wensen zo keurig hebben verzorgd en opgelost. We geven de complimenten direct aan hen door!

Heel veel plezier met het prachtige eindresultaat en de nieuwe regendouche!

Goeie service , prima monteur

Goeie service, Nicolas de monteur was uitstekend, goeie vakman, en bovendien zeer beleeft.

11. juni 2026

Beste Melching,

Wat een mooi compliment om te lezen! Ontzettend bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze review te schrijven.

We vinden het geweldig om te horen dat je zo tevreden bent over onze service. Heel veel plezier met het prachtige eindresultaat!

Team Sanistunter

Sanistunt Alkmaar

Wij zijn bij sanistunt Alkmaar geweest en zijn heel erg prettig geholpen door twee vriendelijke dames (Berit en Jissey). Zij hebben met ons mee gekeken en mee gedacht. Samen zijn we tot een mooi resultaat gekomen. Ze hebben ruim de tijd voor ons genomen. We zijn erg tevreden!

13. juni 2026

Beste Floor,

We vinden het geweldig om te horen dat je zo prettig bent gehelpen bij Sanistunter Alkmaar. Berit en Jissey mogen deze complimenten absoluut in hun zak steken; we zijn er trots op dat ze alle tijd voor jullie hebben genomen en zo fijn hebben meegedacht. Het is super om te horen dat jullie samen tot zo'n mooi resultaat zijn gekomen!

Heel veel plezier met jullie nieuwe badkamer en het prachtige eindresultaat!

Prachtige badkamer

Wij hebben voor Sanistunter Naaldwijk gekozen omdat we erg goed ontvangen zijn door Max, Quinten heeft ons daarna technisch begeleid. We zijn wel 5x teruggegaan om alle details vast te leggen. We zijn erg tevreden over de oplossingen, ideeën en inzet van Quinten en Max. We hebben inmiddels een prachtige badkamer, waar we trots op zijn.

7. juni 2026

Beste Martin,

Wat een mooi compliment! Geweldig om te horen dat de inzet van Max en de technische begeleiding van Quinten hebben gezorgd voor dit prachtige eindresultaat. Fijn dat we samen alle details zo goed hebben kunnen vastleggen.

Heel veel plezier met jullie nieuwe badkamer, jullie mogen er inderdaad trots op zijn!

Team Sanistunter Naaldwijk

Sanistunter Alkmaar

Sanistunter Alkmaar. We zijn enorm goed geholpen door de medewerkers. Super vriendelijk en goed advies.

6. juni 2026

Beste Lisanne,

Bedankt voor je mooie review! Wat super om te horen dat je zo goed en vriendelijk bent geholpen door onze medewerkers en dat het advies in de smaak viel.

Mocht je ons in de toekomst weer nodig hebben, dan staat de koffie altijd voor je klaar!

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Tot nu toe goed geholpen…

Tot nu toe goed geholpen, geadviseerd en te woord gestaan door Berit, Maaike van Sanistunter Alkmaar. We kijken uit naar de daadwerkelijke plaatsing.

6. juni 2026

Beste Kapé,

Bedankt voor je mooie complimenten! Wat super om te horen dat je tot nu toe zo goed en fijn bent geholpen en geadviseerd door Berit en Maaike.

Wij kijken er ook enorm naar uit om aan de slag te gaan met de volgende stappen. Op naar een prachtig eindresultaat!

Zeer slechte ervaring

Zeer slechte ervaring. In de tijd van aankoop en levering wel 20x aan de telefoon gehangen. Constant wordt je weggestuurd met smoezen (prive omstandigheden, personeelstekort, stagiair inwerken, drukte in de winkel). Ze beloven terug te bellen en doen het nooit. Enorm vermoeiend.
Bij levering spullen kapot en verkeerde dingen geleverd. Ook daarna reageren ze weer niet. Puur drama en stress.

6. maj 2026

Beste Niels,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Wat ontzettend vervelend om te lezen dat het contact zo moeizaam is verlopen en dat er spullen beschadigd en verkeerd zijn geleverd. Dit is absoluut niet de service en communicatie die we nastreven en we begrijpen heel goed dat dit voor de nodige stress heeft gezorgd.

We nemen je ervaring zeer serieus en willen dit heel graag voor je uitzoeken en oplossen. Zou je zo vriendelijk willen zijn om je ordernummer en een korte toelichting naar ons te mailen via ervaring@sanistunter.com? Dan gaan we hier direct mee aan de slag. Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

Verschrikkelijk bedrijf

Verschrikkelijk bedrijf! Als je dit leest is het je teken om daar nooit een stap naar binnen te zetten. We gingen kijken voor een badkamer om te oriënteren. Vervolgens krijgen we een offerte te zien met een prijs opsomming. Wij wilden graag nog bij andere winkels kijken om vervolgens een afweging te kunnen maken en de juiste keuze te maken. Maar voor we het wisten hebben we niet een krabbel gezet op een offerte maar is deze verwisselt voor een koopovereenkomst. Exact hetzelfde blaadje met het woord verandert van ‘offerte’ naar ‘koopovereenkomst’. In verwarring en aangedrongen te worden is dit gelopen hoe we dit totaal niet wilden. Vervolgens na de volgende dag te laten weten niet op de offerte terug te willen komen omdat we een veel aantrekkelijkere optie hadden bleek dit volgens hun niet zomaar te kunnen. In verschillende mails op verschillende manieren laten weten dat we niets meer met ze te maken willen hebben blijven ze aandringen. Zelfs terug langs geweest in de zaak waar ik zeer ontevreden en respectloos behandelt word. Als ze dit lezen zullen ze waarschijnlijk aangeven dat ze zich hier totaal niet in herkennen. Ook te zien bij andere reviews. Trap hier nooit in mensen te triest voor woorden!!!

26. maj 2026

Beste Anthony,

Wat ontzettend vervelend om te lezen dat je zo’n negatieve ervaring hebt overgehouden. Dit is absoluut niet de manier waarop wij met onze klanten omgaan en we nemen je feedback dan ook heel serieus.

Naar aanleiding van je review hebben we inmiddels contact met je opgenomen en de situatie besproken. We hebben besloten om de koop direct te ontbinden om dit zo netjes mogelijk voor je op te lossen.

We hopen dat we hiermee een passende oplossing hebben geboden en wensen je het allerbeste.

Team Sanistunter Eindhoven

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Heel goed geholpen om mijn badkamer uit…

Heel goed geholpen om mijn badkamer uit te kiezen. Vriendelijk geholpen door Jorrick en Denise, zij namen echt de tijd om mee te denken en gaven eerlijk advies. tevreden over de service!”

21. maj 2026

Beste Shirley,

Wat ontzettend fijn om te horen, hartelijk dank voor het delen van je ervaring!

Wat super dat Jorrick en Denise echt de tijd voor je hebben genomen om mee te denken en dat hun eerlijke advies heeft geholpen bij het uitkiezen van je nieuwe badkamer. We geven de complimenten aan hen door!

Heel veel plezier met het uitzoeken en straks met het prachtige eindresultaat!

Goede ervaring!

Goed, snel en vriendelijk gesprek gehad met Yorrik bij de sanistunter in Alkmaar. Op een fijne manier een mooie badkamer uitgezocht, ruime keuze en binnen het budget wat we van tevoren hebben aangegeven. Parkeren kan voor de deur, centrum is op loopafstand. Goede ervaring!

17. maj 2026

Beste R Kuik,

Bedankt voor je mooie review! Wat super om te horen dat je zo’n fijne ervaring hebt gehad bij ons in Alkmaar.

Geweldig dat Yorrik je zo goed, snel en vriendelijk heeft geholpen bij het uitzoeken van je nieuwe badkamer. We zijn blij dat we binnen het budget een prachtig resultaat hebben kunnen samenstellen uit onze ruime keuze.

Heel veel plezier met je nieuwe badmeubelen en de complete badkamer!

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Zeer goede ervaring gehad hier

Zeer goede ervaring gehad bij Sanistunter Alkmaar. Maaike heeft ons geholpen en super goed advies gegeven.

Wij kunnen het iedereen aanraden.

15. maj 2026

Beste Tobias

Bedankt voor je mooie review en de aanbeveling! Fijn om te horen dat je zo’n goede ervaring hebt gehad bij Sanistunter Alkmaar.

Goed om te lezen dat Maaike jullie goed heeft geholpen en van passend advies heeft voorzien. Veel plezier met je aankopen!

Brauer handdouche

Brauer handdouche gekocht bij een ander bedrijf(2023) en Sanistunter heeft de moeite genomen om ons te helpen aan een nieuwe. Zij attendeerde ons erop dat het nog onder garantie viel. Wat een top service.Als we weer wat nodig hebben gaan we zeker weer naar de Sanistunter Purmerend.

8. maj 2026

Beste Fam. Oey,

Wat een superleuk bericht om te lezen, bedankt!

Graag gedaan natuurlijk; het maakt voor ons niet uit waar de Brauer handdouche vandaan kwam, we helpen je graag met de garantie. Wat een top resultaat dat het zo is opgelost!

Heel veel plezier ermee en je bent in de toekomst natuurlijk altijd welkom bij Sanistunter Purmerend.

Groet, Team Sanistunter Purmerend

Sanistunter Duiven | Niet alleen vertraging, vooral heel veel hoofdpijn

Dit gaat over Sanistunter Duiven;

Als alles goed gaat, lijkt Sanistunter aantrekkelijk. Maar ben je bereid het risico te nemen als dat niet zo is? Juist dan merk je pas wat een leverancier echt waard is. En op dat punt zouden wij Sanistunter absoluut niet aanraden.

Onze bestelling is geplaatst in september 2024. Inmiddels zijn we lange tijd verder en is er nog steeds geen definitieve afhandeling van dit dossier.

Het probleem was niet alleen dat er dingen misgingen. Het grootste probleem was de manier waarop Sanistunter daarmee omging: herhaalde vertragingen, onduidelijke en wisselende communicatie, toezeggingen zonder degelijke opvolging, het afschuiven van problemen naar hun toeleverancier, en vooral het feit dat wij zélf steeds weer achter updates en oplossingen aan moesten. Wat daarbij voor ons het meest is blijven hangen, is de onbereidheid om echt verantwoordelijkheid te nemen voor het geheel.

In de eerste fase verliep het contact vooral via Heather vanuit Sanistunter. Later liep het contact met name via Rob, de eigenaar van Sanistunter Duiven. In beide fases hebben wij vooral ervaren dat duidelijke regie en consistente opvolging ontbraken.

Er zijn meerdere periodes geweest waarin het vanuit Sanistunter meer dan een maand stil bleef. Minstens 2 keer moesten wij na meer dan 30 dagen zelf opnieuw aan de bel trekken. Daarnaast is er ook een fase geweest waarin pas ongeveer 50 dagen later weer inhoudelijk werd gereageerd.

Eind 2025 hebben wij met Rob gesproken om eindelijk tot een oplossing te komen. Daarbij is vanuit Rob besproken dat er enerzijds financiële compensatie zou komen voor het gebrekkige verloop van het dossier en anderzijds een passende oplossing zodat wij uiteindelijk met een product zouden komen te zitten dat volledig naar wens was. Daarna is er nog wat geprobeerd, maar vervolgens viel het opnieuw stil.

Het laatste inhoudelijke bericht dat wij van Rob hebben ontvangen dateert van 6 januari 2026. Daarna bleef het opnieuw stil. Pas nadat wij op 21 april 2026 een aangetekende brief hadden gestuurd, kwam er weer een inhoudelijke reactie. Dat betekent dat het na zijn laatste e-mail nog eens 105 dagen stil is gebleven. In die reactie werden feiten, afspraken en de eerdere gang van zaken opeens heel anders gepresenteerd dan daarvoor.

Wat het extra wrang maakt, is dat Sanistunter achteraf stelt dat de oorzaak volledig buiten hen zou liggen, terwijl hun eigen handelen daar niet bij past. Dat er later nog materiaal is nageleverd, maatwerk is onderzocht en alternatieve oplossingen zijn besproken, betekent voor ons niet dat Sanistunter ons daarmee echt is tegemoetgekomen. Het laat juist zien dat het dossier nog steeds niet goed zat en dat er telkens weer iets nieuws nodig was om het alsnog werkend of acceptabel te krijgen. Juist daarom voelen hun huidige claims over coulance en tegemoetkoming voor ons niet geloofwaardig.

Als klant heb je weinig aan het doorschuiven naar toeleverancier of fabrikant. Je koopt bij Sanistunter en mag dus verwachten dat Sanistunter zelf de regie houdt en een probleem oplost.

Kort gezegd: zolang alles vlekkeloos verloopt, lijkt de prijs aantrekkelijk. Maar als er iets misgaat, is onze ervaring dat het erg lastig kan zijn om tot een duidelijke, consistente en doortastende afhandeling te komen.

Voor ons is hiermee duidelijk geworden dat op afspraken van Rob niet valt te bouwen.

5. maj 2026
Uopfordret anmeldelse

Læs mere om andre typer anmeldelser.