Hvor var Hertz Bergen, da vi havde mest brug for dem?
Jeg havde lejet en bil i Minde Alle 39 i Bergen, der blev afhentet af mig kl. 10. Samme eftermiddag ved 17-tiden opdagede jeg, at det venstre baghjul var punkteret og helt fladt. Vi var på det tidspunkt ca. 150 kilometer fra Bergen. Jeg kontaktede Viking, der afhentede bilen ved 22-tiden, hvor beskeden var, at "den kommer i ikke til at se igen", da dækket ikke kunne repareres på stedet. Lørdag morgen, den 12. august ringede jeg til Hertz for at få en anden bil, og her var beskeden, at det ville damen i telefonen lige finde ud af og vende tilbage inden kl. 12. Jeg har i skrivende stund ikke hørt fra hende. Min datter og min kone samt jeg selv forsøgte det meste af lørdagen at ringe til forskellige for at undersøge mulighederne for at finde en anden bil. Dette viste sig umuligt, og selv om vi flere gange havde fat i forskellige Hertz-ansatte, blev vi aldrig tilbudt en anden bil, da der åbenbart ikke var nogen at finde. Vi blev heller ikke tilbudt en anden rejsemulighed - eksempelvis taxa eller lignende. Vi blev faktisk ikke tilbudt noget som helst. Søndag morgen besluttede vi at tage hjem til Danmark igen, da det ikke ville give mening at fortsætte rejsen i taxa eller lignende, når Hertz på intet tidspunkt vendte tilbage for at forsøge at løse udfordringen. Derfor måtte vi tage bus og tog tilbage til Bergen, hvor vi overnattede på et lufthavnshotel lige uden for Bergen lufthavn, hvorefter vi tog et fly til København mandag op ad dagen. Ferien var oprindelig planlagt til at skulle slutte torsdag, den 17. august. Jeg har nu haft "sagen" oppe at vende hos Forbruger Europa, hvor Hertz efter rigtig lang tid er vendt tilbage og har skrevet, at de ikke mener at have erstatningspligt. De forholder sig imidlertid ikke til mit spørgsmål, om en lignende situation kan opstå igen, hvorfor jeg allerhelst ville give firmaet nul stjerner. Jeg kommer ikke til at bruge firmaet fremover, og jeg vil heller ikke på nogen kunne anbefale firmaet til andre. Hvis firmaet på et tidspunkt kommer på andre tanker med at prøve at række en hjælpende hånd ud til nødstedte som i mit tilfælde, så vil jeg i den grad se frem til at høre fra dem, da jeg mener at kunne bidrage med vigtig viden, som firmaet kan bruge i fremtiden.
11. august 2023