1. Konstruktion og produktion

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Nyborg municipality is a municipality in Region of Southern Denmark on the east coast of the island of Funen in central Denmark.

2,8

Middel

Klage over Nyborg Kommunes Familieafdeling/Familiehuset

Der opleves alvorlige problemer i Nyborg Kommunes Familieafdeling/Familiehuset, hvor familier føler sig dømt på forhånd fremfor mødt med hjælp, støtte og samarbejde. Fokus bliver hurtigt rettet mod forældres baggrund og tidligere livsforhold fremfor deres nuværende situation og udvikling.

I stedet for støtte, kurser og reel hjælp opleves det, at børn hurtigere bliver fjernet. Der opleves store forskelle i vurderinger mellem sagsbehandlere, dårlig kommunikation og manglende vilje til at lytte til borgerne eller se på de ressourcer og fremskridt, familier faktisk har.

Der opleves samtidig en kultur, hvor “samarbejde” betyder, at familier forventes at acceptere situationen uden spørgsmål. Så længe man er stille og accepterer begrænset samvær, bliver man set som samarbejdsvillig. Men begynder familier at ønske mere samvær, mere familieliv eller spørge ind til muligheder for udvikling og hjemgivelse, opleves det hurtigt som modstand eller manglende samarbejde. Mange oplever at blive talt ned til og behandlet uden reel respekt eller ligeværdighed.

Det opleves også, at anbringelse i plejefamilie i nogle tilfælde bliver valgt meget hurtigt, selv hvor der kunne være muligheder for massiv støtte, hjælp i hjemmet eller inddragelse af familiens egne ressourcer først. En anbringelse bør være en sidste løsning, men mange familier oplever, at den i praksis bliver den første.

Der opleves også manglende intern koordinering, hvor ledelse eller andre medarbejdere kan give positive udmeldinger eller love opfølgning, men hvor det efterfølgende tilsidesættes af den ansvarlige sagsbehandler. Det skaber en oplevelse af, at borgerne ikke bliver taget seriøst, og at én sagsbehandlers vurdering i praksis får lov at veje tungere end dialog og ledelsens ansvar.

Henvendelser til ledelsen og Nyborgs borgmester bliver sendt videre, hvor ansvaret opleves kastet rundt mellem personer, indtil det ender tilbage hos den samme sagsbehandler, som fra starten har arbejdet i retning af en anbringelse. Det skaber en oplevelse af manglende retssikkerhed og manglende uvildighed i behandlingen af familiernes sager.

17. maj 2026

Teknik og miljø (byggetilladelse)

1 stjerne er 1 for meget… Betalte arkitekt for at tegne og indsende mindre tilbygning til sommerhus til godkendelse. Havde læst på kommunens hjemmeside, at ekspeditionstiden var 8-10 uger. Jeg rykkede selv efter 14 uger, og fik afslag dagen efter. Afslaget blev begrundet i, at planlagt overdækning overskred byggeliniens minimumsafstand på 5 mtr til skel. Arealet af overdækningen, tættere skellet end 5 meter, var en trekant på ca. 2,5 m2, der opstår, fordi skellet har et skråt forløb, der følger en naturlig skråning ned mod eng med ca 200 meter til bygningerne på den anden side af engen. Jeg bad om en overskridelse i denne retning, da dette gav det mest brugbare areal i.f.t det eksisterende hus, som tilbygningen ønskes i forlængelse af, og som ville gøre det muligt ikke at føre bygningen helt ud til byggelinien mod eneste påvirkede nabo for at genere denne mindst muligt. Samtidig med afslaget fremsendte kommunen et forslag, hvor bygningen følger den skrå byggelinje slavisk med samtidig forlængelse af bygningen med deraf følgende reducering af naboens udsigt ! Min argumentation er for kommunen fuldstændig ligegyldig, ligesom den samtidige nedrivning af et skur i naboens udsigtsfelt er det. For mig ender løsningen faktisk med at blive bedre (men altså dårligere for naboen). Jeg stopper således min arkitekt i “dialogen” med kommunen, da den tydeligvis er komplet formålsløs, og han er ansat på timeløn (ligesom kommunen jo også er…). Altså synes vi nu med god grund at kunne forvente at få tilladelsen igennem, da den jo sådan set er kommunens eget forslag. MEN nu får kommunen øje på, at det eksisterende hus (bygget i 1950’erne) iflg. den af mig bekostede landinspektør også ligger tættere skel (lidt blandet sporadisk placeret meterbred bevoksning) end 5 mtr - helt eksakt 4,88 mtr. Altså kan den nu tilrettede tilbygning heller ikke godkendes, men skal ændres, således at den nye del af huset kommer til at have de 5 meter til skel - altså stiller kommunen krav om et indhak på 12 cm i overgangen mellem eksisterende hus og bolig !

12. marts 2026

Manglende empati for pensionister

Endnu en gang oplever vi manglende empati fra kommunens hjemmepleje.
Når de ankommer til pensionistens hjem, så er de tilsyneladende totalt ligeglade med pensionisten de besøger.
Dagens oplevelse var min gamle mor der taler i telefon, da hjemmeplejen låser sig ind alt imens hjemmeplejeren mener hun skal tale i telefon samtidigt med at hun kommer ind.
Resultatet var at min mor måtte afbryde hendes telefonsamtale, da det for hende var umuligt at lytte til hendes telefon samtidigt med at hjemmeplejeren talte i hendes arbejdstelefon.
Undrer mig meget over at hjemmeplejeren ikke kunne finde ud af at gøre hendes samtale færdig inden hun kommer ind!!!

27. december 2025

Er dette din virksomhed?